James David Watkins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJames David Watkins

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 març 1927 Modifica el valor a Wikidata
Alhambra (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Mort26 juliol 2012 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Alexandria (Virgínia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri nacional d'Arlington Modifica el valor a Wikidata
Secretari d'Estat d'Energia dels Estats Units
1r març 1989 – 20 gener 1993
← John HerringtonHazel Rollins O'Leary →
Cap d'Operacions Navals
30 juny 1982 – 30 juny 1986
← Thomas B. HaywardCarlisle Trost →
Vicecap d'Operacions Navals
abril 1979 – 1981 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadèmia Naval dels Estats Units
The Webb Schools (en) Tradueix
Naval Postgraduate School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióoficial Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Republicà dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Branca militarMarina dels Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Rang militaralmirall Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 94324146 Modifica el valor a Wikidata

James David Watkins (7 de març de 1927 - 26 juliol 2012)[1] va ser un oficial de la Marina dels Estats Units i ex Cap d'Operacions Navals, qui va servir com a secretari d'Energia dels EUA durant l'administració de George Bush i presidir les comissions del govern nord-americà sobre el VIH / SIDA i la política oceànica. Watkins també va servir en les juntes directives de diverses empreses i altres organitzacions no governamentals i el copresident de la Iniciativa de la Comissió Conjunta de l'Oceà.

Biografia[modifica]

Watkins va assistir a l'Escola Webb, de Califòrnia, a Claremont, Califòrnia, on posteriorment es va graduar a l'Acadèmia Naval dels Estats Units en 1949 i va rebre el seu títol de mestratge en enginyeria mecànica a l'Escola de Postgrau Naval dels EUA el 1958.

Va passar 37 anys a l'armada, servint als destructors, creuers i submarins, i reforçar les tasques de gestió del personal.

Durant la seva permanència a la Marina dels EUA, Watkins es va exercir com a Cap d'Operacions Navals, Comandant de la Sisena Flota, vice cap d'Operacions Navals, i Comandant en cap de la Flota del Pacífic.

Va rebre la Medalla Presidencial dels ciutadans, Medalla per Servei Distingit, Legió al Mèrit amb premis de dues estrelles d'or, Estrella de Bronze amb dispositiu de Combat V, Medalla Xina de Servei, Medalla de Victòria Segona Guerra Mundial, Medalla Ocupació Marina de Servei, Medalla de Servei del Vietnam amb quatre estrelles de campanya, i ha estat decorat i honrat per diverses altres nacions incloent la recepció de la Medalla de Servei de les Nacions Unides, Medalla de Campanya del Vietnam i la decoració de Brasil, Corea, Itàlia, França, Espanya, Japó, Pakistan i Suècia.

El març de 2001, se li va atorgar el títol de President Emèrit del Consorci per a la Investigació de l'Oceà i l'Educació (CORE), i va ser guardonat amb el Premi de l'Armada Públic Distingit pel Secretari de la Marina. El 21 d'abril de 2005, l'Edifici de Postgrau Naval d'Enginyeria Mecànica va passar a cridar Sala de Watkins, després de l'Almirall James D. Watkins. Watkins també va ser membre del Saló de la Fama de l'Escola Naval de Postgrau (NPS).[2]

Watkins va morir el 26 de juliol de 2012, a l'edat de 85 anys.[3]

Premis civils[modifica]

El 1983, Watkins va ser investit com Cavaller de Malta. En 1991 va ser guardonat amb el premi el AAES Cadires de l'Associació Americana de Societats d'Enginyeria.[4]

Referències[modifica]

  1. Valerie J. Nelson «James D. Watkins dies at 85; retired admiral led AIDS, ocean panels». Los Angeles Times, 29-07-2012.
  2. Http://www.nps.edu/Alumni/HallofFameandDistinguished/NewHallofFame.html
  3. «Former CNO Admiral James Watkins Passes Away». U.S. Navy, 27-07-2012 10:59:00 PM. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 1r agost 2013].
  4. «American Association of Engineering Societies». Arxivat de l'original el 2008-11-21. [Consulta: 1r agost 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: James David Watkins