Jason Derulo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJason Derulo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Jason Joel Desrouleaux Modifica el valor a Wikidata
21 setembre 1989 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Miramar (Florida) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsJason Derulo Modifica el valor a Wikidata
FormacióDillard High School (en) Tradueix
American Musical and Dramatic Academy Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Miami Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióballarí, cantant, actor, compositor de cançons, productor discogràfic, vocalista, compositor, raper, músic, cantautor, actor de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat2006 Modifica el valor a Wikidata –
GènerePop, rhythm and blues, R&B contemporani i música hip-hop Modifica el valor a Wikidata
Influències
VeuTenor Modifica el valor a Wikidata

InstrumentPiano i veu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficWarner Bros. Records
Beluga Heights Records (en) Tradueix
Asylum Records
Geffen Records
Atlantic Records
Warner Music Group
Warner Records
Slip-n-Slide Records (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjasonderulo.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm3716653 TCM: 12722334 TV.com: people/jason-derulo TMDB.org: 1452124
Facebook: jasonderulo Twitter (X): jasonderulo Instagram: jasonderulo Snapchat: derulo_jason Youtube: UCe3yZzUwpmy2eKKmF9svX0Q TikTok: jasonderulo Souncloud: jasonderulo Spotify: 07YZf4WDAMNwqr4jfgOZ8y iTunes: 259118085 Last fm: Jason+Derulo Musicbrainz: 6de0f914-3e60-4418-be3b-42e0feb6eb4d Songkick: 1055942 Discogs: 1178339 Allmusic: mn0000643543 Deezer: 249599 Modifica el valor a Wikidata

Jason Derulo, nascut amb el nom de Jason Joel Desrouleaux, (Miami, 21 de setembre de 1989) és un cantautor, actor i ballarí estatunidenc.

Després de produir cançons per a diferents artistes i escriure diversos temes per a Cash Money Records, Derulo va signar un contracte amb la petita companyia discogràfica Beluga Heights. Després que Beluga Heights passés a formar part del Warner Music Group, Jason va treure al mercat el seu primer single, "Watcha Say" al maig de 2009.

La cançó va tenir un gran èxit en descàrregues digitals venent més de 2 milions de còpies als Estats Units, guanyant així una certificació del RIAA (Recording Industry Association of America) de doble platí. També va arribar al #1 del Billboard Hot 100 dels Estats Units i Nova Zelanda. Derulo va treure el seu segon single "In My Head" al desembre de 2009 i el seu àlbum de debut va sortir a la venda amb el nom de Jason Derülo el 2 de març de 2010.

Inicis[modifica]

Derulo va néixer a Miami (Florida) fill de pares haitians. Actuà des dels cinc anys i quan tenia vuit anys va escriure "Crush On You", la seva primera cançó. La seva joventut va transcórrer entre diferents estudis d'òpera, teatre i ballet. Va assistir a la Dillard Center for the Arts a Fort Lauderdale, Florida i finalment es va graduar en la American Musical and Dramatic Academy a Nova York. Als 12 anys, Jason Derulo va conèixer a Frank Harris, estudiant de l'escola de dret.

2007-2009: Cantautor i inicis de la seva carrera musical[modifica]

Derulo ha escrit diverses cançons per alguns artistes entre els quals es troben Diddy, Danity Kane, Donnie Klang, Sean Kingston, Cassie, i Lil Mama, d'ençà que tenia 16 anys, amb la intenció de poder convertir-se en un artista solista. Degut a l'experiència adquirida al poder assistir a escoles d'arts escèniques i del seu continu perfeccionament del seu talent com a ballarí i cantant, esmentant també la seva actuació en produccions de teatre com Ragtime y Smoke y Joe's Café, Derulo va aconseguir guanyar el premi a la final de Showtime at the Apollo. J. R. Rotem fou el productor musical descobridor de Jason Derulo, qui li va firmar un contracte per a la seva firma discogràfica Beluga Heights i Warner Bros Records. La seva carrera va començar el 2007 amb l'aparició de Birdman "Bossy", cançó inclosa al seu àlbum, 5 * Stunna.

2009: Jason Derulo en l'actualitat[modifica]

El 4 d'agost de 2009, Jason va editar el seu senzill "Watcha Say", el qual el va fer famós i va arribar a tenir 60 milions de reproduccions en pàgines web com Youtube. El tema va ser co-produït per JR Rotem i Fuego. A finals d'agost del mateix any, la cançó es va estrenar al Billboard Hot 100, amb el número 54 i al novembre de 2009 va arribar a la primera posició. El videoclip del tema es va estrenar al setembre de 2009. El segon senzill del mateix àlbum, "In My Head", va sortir el 8 de desembre de 2009 i va debutar amb el número 63 en el Billboard Hot 100 i ha arribat fins al número 11. El seu primer àlbum es va estrenar el 2 de març de 2010. Avui en dia es troba fen la promoció de l'àlbum en actes d'apertura a la gira de Lady Gaga, The Monstrer Ball Tour, començada el 2009 i que finalitza al juny de 2010. Al febrer del mateix any va estrenar el seu tercer senzill, "The Sky's the Limit", al MySpace. Recentment ha aparegut a la cançó "Turn It Up" de Will Roush. L'any 2013, va editar el tema "Talk dirty", amb el qual es va fer mundialment famós. L'any 2014 ha debutat amb el tema "Trumpets", tot un èxit a internet. L'última cançó ha estat produïda conjuntament amb el famós cantant Snoop Dogg, anomenada "wiggle" i arribant a les 10 milions de reproduccions a YouTube en tan sols una setmana, cosa que significa un altre èxit rotund per al cantant estatunidenc.

Discografia[modifica]

Àlbums d'estudi[modifica]

Tours[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jason Derulo