Jessica Fletcher

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Jessica Beatrice Fletcher (cognom de soltera: McGill), també coneguda com a Jessica Fletcher o J.B. Fletcher (com signa els seus llibres), és un personatge de ficció, provinent de la sèrie S'ha escrit un crim, de la qual és protagonista, interpretat per l'actriu Angela Lansbury. És estatunidenca i resideix a un poble de Maine anomenat Cabot Cove del qual, l'any 1991, es trasllada a Nova York.

Breu biografia[modifica | modifica el codi]

Es fa difícil conèixer els detalls de la infància i la joventut de la J.B., ja que apareix a la sèrie quan ja és bastant adulta. Segons la informació que proporcionen alguns capítols, es pot saber que, a la seva infantesa, va anar a una escola de monges i que, posteriorment, va estudiar a la universitat filologia anglesa i literatura de misteri. També es fa evident que es va casar amb un home anomenat Frank Fletcher perquè esmenta en nombrosos episodis que n'és la seva vídua. Tal com la trobem a la pantalla, és una professora de llengua anglesa que, després de la mort del seu marit, decideix escriure novel·les d'intriga, algunes de les quals, tot cal dir-ho, tenen molt d'èxit i esdevenen best-sellers. La seva nova professió l'obliga a viatjar molt per inspirar-se i agafar idees (sobretot pels EUA, però també a l'estranger), i sovint aprofita per visitar amistats i parents seus.

Caràcter[modifica | modifica el codi]

Pretén mostrar-se i actuar de la forma més moralment correcta per sobre del seu interès personal. També és divertida quan toca i posseeix un fi sentit de l'humor. Té una intel·ligència privilegiada, sobretot per a resoldre crims, i en cap de les seves aventures en deixa un de sol sense solucionar.

Obra[modifica | modifica el codi]

Les novel·les de misteri de J.B. són conegudes arreu del món i se situen al capdamunt de la llista de best-sellers mundial. La seva obra més famosa és El cadàver va ballar a mitjanit.