Joan Becat i Rajaut

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:26, 15 juny 2017 amb l'última edició de Independència (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de personaJoan Becat i Rajaut Creu de Sant Jordi 1984

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 de juny de 1941 (1941-06-20) (82 anys)
Perpinyà
Dades personals
FormacióUniversitat de Montpeller
Director de tesiPierre Carrière (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Es coneix perAutor de l'Atlas de Catalunya-Nord (1977)
Activitat
OcupacióGeògraf
Membre de
Obra
Estudiant doctoralImma Tubella i Casadevall i Alà Baylac-Ferrer Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webjoanbecat.cat Modifica el valor a Wikidata

Joan Becat i Rajaut (Perpinyà, el Rosselló, 20 de juny de 1941)[1] és un geògraf català.

Biografia

Estudià geografia a la universitat de Montpeller i a la de París, i des del 1972 és professor de geografia a la Universitat de Perpinyà. Ha col·laborat amb el Centre National de la Recherche Scientifique i en nombroses revistes i diaris com Sant Joan i Barres, l'Avui o El Punt, on ha publicat articles sobre geografia física i econòmica de la Catalunya del Nord. També fou coordinador a la Catalunya del Nord del II Congrés Internacional de la Llengua catalana i ha col·laborat en la Universitat Catalana d'Estiu.

Actualment és director del Centre de Recerques i d'Estudis Catalans (CREC) de la Universitat de Perpinyà, vicepresident de la Federació per a la Defensa de la Llengua i de la Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord i també és membre tant d'Òmnium Cultural com de l'Institut d'Estudis Catalans des del 1991. El 2002 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Obres

  • L'Indépendance de la Catalogne, quel avenir? De la dictature franquiste à l'automie et à l'autodétermination / La Independència de Catalunya, quin futur? De la dictature franquista a l'autonomia i a l'autodeterminació (2013)
  • Atlas de Catalunya-Nord (1977)
  • El bosc andorrà (1980)
  • Atlas d'Andorra (1981)
  • Atles toponímic de Catalunya Nord (2015)[2]

Referències