Joc de l'amic invisible

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula jocJoc de l'amic invisible
Tipustradició nadalenca i portador de regals de Nadal Modifica el valor a Wikidata

El joc de l'amic invisible se celebra generalment quan s'acosta Nadal. En aquest joc un grup de persones es fan regals els uns als altres, amb les condicions següents: que cadascú faci i rebi només un regal, i mantenir l'anonimat de l'autor del regal.[1] A més, es poden aplicar altres regles, com ara limitar el cost del regal (normalment de baixa quantia), fixar-ne la temàtica o impedir regals entre persones concretes (per exemple entre parelles). El sorteig previ per a determinar qui fa un regal a qui se sol celebrar mitjançant paperets, però les noves tecnologies permeten fer-ho per Internet.[2]

Una modalitat que darrerament està agafant força és l'anomenat Elefant Blanc (de l'anglès White Elephant), en què es regalen trastos o rampoines i que permet altres accions, com ara «robar» o intercanviar el regal que t'ha tocat per un que t'agradi més i que hagi estat regalat a una altra persona, etc.

Referències[modifica]

  1. Espinal, M. Teresa (Maria Teresa). Diccionari de sinònims de frases fetes. [Bellaterra]: Universitat Autònoma de Barcelona, 2004. ISBN 84-490-2346-7. 
  2. «Els amics invisibles busquen regal». Diari Ara [Barcelona], núm.387, 2011, p.34. ISSN: 2014-010X.