Johann Christoph Friedrich Bach

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohann Christoph Friedrich Bach

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 juny 1732 Modifica el valor a Wikidata
Leipzig Modifica el valor a Wikidata
Mort26 gener 1795 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Bückeburg Modifica el valor a Wikidata
SepulturaBückeburg Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióThomasschule zu Leipzig Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, concertino Modifica el valor a Wikidata
Activitat1760 Modifica el valor a Wikidata –
ProfessorsJohann Sebastian Bach i Johann Elias Bach Modifica el valor a Wikidata
AlumnesAugust Eberhard Müller Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaFamília Bach Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLucia Elisabeth Münchhausen Modifica el valor a Wikidata
FillsWilhelm Friedrich Ernst Bach Modifica el valor a Wikidata
ParesJohann Sebastian Bach Modifica el valor a Wikidata  i Anna Magdalena Bach Modifica el valor a Wikidata
GermansWilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Christian Bach, Gottfried Heinrich Bach, Johann Gottfried Bernhard Bach, Johann Christoph Bach (1689-1740), Léopold Augustus Bach, Christiana Sophia Enrietta Bach, Johann August Abraham Bach, Ernestus Andreas Bach, Christian Gottlieb Bach, Catharina Dorothea Bach, Elisabeth Juliana Friderica Bach, Maria Sophia Bach, Regina Susanna Bach, Johanna Carolina Bach, Christiana Dorothea Bach, Christiana Benedicta Louisa Bach i Regina Johanna Bach Modifica el valor a Wikidata

Spotify: 6T42Lm3lRfFAQrWyA3Svsr Musicbrainz: 16d891b8-3367-4ef1-94c9-d4257e271115 Lieder.net: 9446 Discogs: 891597 IMSLP: Category:Bach,_Johann_Christoph_Friedrich Find a Grave: 19393925 Modifica el valor a Wikidata

Johann Christoph Friedrich Bach (21 de juny de 1732 - 26 de gener de 1795) fou un músic alemany, el novè fill de Johann Sebastian Bach i d'Anna Magdalena Bach. També és conegut com "el Bach de Bückeburg".

Biografia[modifica]

Va néixer a Leipzig, quan el seu pare era Kantor a l'Escola de Sant Tomàs, escola adjacent a l'Església de Sant Tomàs (Thomaskirche). Va estudiar a la mateixa escola, i va fer música i composició amb el seu pare i també va aprendre del seu cosí, Johann Elias Bach. Quan aquest va morir, el 1750, va ser nomenat clavecinista de la cort del Comte Guillem de Schaumburg-Lippe a Bückeburg (actualment a la Baixa Saxònia), i el 1759, va convertir-se en mestre de concerts (Konzertmeister) tenint com a director Franz Christoph Neubauer.[1] Estant a Bückeburg va coincidir amb Johann Gottfried Herder, el qual li proporcionà el text per a sis obres vocals, de les quals només ens n'han arribat quatre.

El 1755 es casà amb Lucia Elisabeth Munchhusen (1728-1803) i el comte va ser el padrí del seu primer fill, Wilhelm Friedrich Ernst Bach. Educà el seu fill en la música com havia fet el seu pare, i Wilhelm Friedrich Ernst arribaria a convertir-se en director de música de Frederic Guillem II de Prússia.

L'abril de 1778 ell i el seu fill Wilhelm van viatjar a Anglaterra per visitar Johann Christian Bach. Va morir a Bückeburg el 26 de gener de 1795.

Estil i obra[modifica]

Tot i que a la cort hi havia molta influència de la música italiana, en la seva música es poden reconèixer elements estilístics del i del seu germà Johann Christian, del seu germanastre C. P. E. Bach, de Telemann, confluint elements del final del barroc, de l'estil galant i alguns trets del naixent estil clàssic.

Va compondre, entre altres coses, sonates, simfonies, cantates, oratoris, motets, música de cambra, òperes. Una part important de la seva obra es va perdre durant la Segona Guerra Mundial, en un bombardeig sobre el Staatliches Institut für Musikforschung de Berlín.

Bibliografia[modifica]

Ulrich Leisinger, "Johann Christoph Friedrich Bach," Grove Music Online, accessed 26 August 2006, <http://www.grovemusic.com Arxivat 2008-05-16 a Wayback Machine.>. Eugene Helm, "Johann Christoph Friedrich Bach" The New Grove Bach Family Macmillan 1985 pp309-314

  1. Enciclopèdia Espasa Volum núm. 38, pàg. 310, ISBN 84-239-4538-3