John Liptrot Hatton

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 21:07, 6 gen 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

John Liptrot Hatton (Liverpool, 12 d'octubre de 1809Kent, 10 de setembre de 1886) fou un compositor, director d'orquestra, pianista i acompanyant de cant anglès.

Després de rebre en la seva ciutat natal les primeres lliçons de música, fixà la seva residència a Londres vers l'any 1832; deu anys després fou nomenat director del teatre Drury Lane, i el 1884 donà en l'Òpera de Viena la seva òpera Pascal Bruns, executada posteriorment a Londres. De retorn a Anglaterra publicà amb el pseudònim de Czapeck una bella col·lecció de cants, fins que el 1848, emprengué un viatge a Amèrica. Posteriorment fou director del Teatre de la Princesa i va compondre la música per a diversos drames de Shakespeare.

Hatton, va compondre, a més, altra música, com l'oratori Ezequies, música d'església, diverses òperes, i, a banda d'això, un sèrie de cants i altres peces que li valgueren una acollida universal.

Bibliografia