John Soroka

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaJohn Soroka

John Soroka (Filadèlfia, Pennsilvània), és un músic percussionista estatunidenc.

Va començar a estudiar a la "Settlement Music School" amb Michael Bookspan als 7 anys, va continuar els seus estudis amb Alan Abel (de 8 a 17 anys) i va estudiar amb Charles Owen a la Universitat de Temple, obtenint el títol de batxiller en educació musical. Mentre estava a Temple, també va estudiar timbals amb Jack Moore. Va seguir el treball de postgrau a la "Philadelphia Musical Academy". Quatre estius al "Berkshire Music Center-Tanglewood" van contribuir al seu desenvolupament com a músic orquestral.

Mentre era estudiant a Temple, John era molt actiu com a percussionista i timbalista independent. Va actuar amb lOrquestra de Filadèlfia com a suplent/músic extra que incloïa algunes gires. Altres activitats de Filadèlfia van ser: ser membre fundador del Batterie Percussion Group, actuar amb el Pennsylvania Ballet i Philadelphia Grand Opera, 8 anys com a timpanista de lOrquestra Society of Philadelphia i nombroses actuacions amb orquestres regionals com la Trenton Symphony, la Lancaster Symphony, Simfònica de Cherry Hill i Simfònica de línia principal. Les activitats d'estiu inclouen diversos anys actuant al "Grand Teton Music Festival" o impartint classes als seminaris orquestrals del festival.

Seguint la tradició dels seus mentors, ensenyar a altres persones ha estat una part gratificant dels seus esforços. Va començar a donar instruccions als joves a l’Escola de Música Settlement. Posteriorment van nomenar-se com a cap dels departaments de percussió de la Universitat de Delaware (72-77), el "Peabody Conservatory" (73-78) i la Universitat Carnegie-Mellon (79-92). Entre els seus alumnes amb posicions en orquestres americanes hi ha: Don S. Liuzzi (Philadelphia Orchestra), William Hudgins (Boston Symphony), Brian Del Signore (Houston Symphony), Christopher Williams (Baltimore Symphony), John Locke (Baltimore Symphony), Edward Stephan (Fort Worth, Dallas i Pittsburgh Symphony), Brian Mount (Minnesota Symphony), Keith Williams (Fort Worth Symphony), David Reinecke (San Antonio Symphony) i altres.

Entre els antics estudiants amb grans càrrecs docents s'inclouen alguns dels esmentats anteriorment i George Willis (West Virginia University) i Fernando Meza (University of Minnesota). Alguns han començat amb èxit carreres independents com Rolando Morales, percussionista/director de "Lion King" des del començament de la seva carrera a Broadway. John ha presentat clínics en diverses convencions i esdeveniments de la "Percussive Arts Society", a més de les de col·legis i universitats.

John Soroka es va retirar recentment després de 30 temporades com a percussionista principal i timpanista principal associat a lOrquestra Simfònica de Pittsburgh. Abans d'aquest càrrec, va ostentar el mateix títol que membre de la Simfònica de Baltimore durant 6 anys. Ha gaudit d'oportunitats en solitari amb ambdues orquestres i pot escoltar-lo en diverses gravacions amb cadascuna, a més del CD "All-Star Percussion Ensemble".

Referències[modifica]