Jordi Maurici de Saxònia-Altenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJordi Maurici de Saxònia-Altenburg

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 maig 1900 Modifica el valor a Wikidata
Potsdam (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 febrer 1991 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
Rendsburg (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDuchy of Saxe-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesErnest II de Saxònia-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Adelaïda de Schaumburg-Lippe Modifica el valor a Wikidata
GermansFriedrich Ernst Sachsen-Altenburg i Charlotte de Saxe-Altenbourg Modifica el valor a Wikidata

Jordi Maurici de Saxònia-Altemburg, duc titular de Saxònia-Altemburg (Potsdam 1900 - Redensburg 1991). Duc titular de Saxònia-Altemburg i cap de la casa ducal de Saxònia-Altemburg amb el tractament d'altesa.

Nascut a Potsdam el dia 13 de maig de l'any 1900 essent fill del duc Ernest II de Saxònia-Altemburg i de la princesa Adelaïda de Schaumburg-Lippe. Jordi Maurici era net per via paterna del príncep Maurici de Saxònia-Altemburg i de la princesa Augusta de Saxònia-Meiningen; mentre que per via materna ho era del príncep Guillem de Schaumburg-Lippe i de la princesa Bathildis d'Anhalt.

Jordi Maurici no contragué núpcies. A la mort del duc Ernest II de Saxònia-Altemburg l'any 1955, Jordi Maurici esdevingué duc titular de Saxònia-Altemburg i cap de la casa ducal. Jordi Maurici fou el dipositari de més de cinc segles d'una família alemanya que havia regnat en un petit ducat del centre d'Europa. Malgrat que des de 1918, els Saxònia-Altemburg perderen el tro del ducat, la família havia mantingut intacte el seu prestigi i influència al si de la societat alemanya. Ara bé, amb l'ocupació de l'antic Ducat per part de les tropes soviètiques, els Saxònia-Altemburg perderen la seva capacitat econòmica i amb això, el seu poder en la societat saxona.

Malgrat que el duc Ernest II de Saxònia-Altemburg decidí romandre en territori del ducat tot i l'ocupació russa, el príncep Jordi Maurici abandonà el país i s'establí a Redensburg, a l'actual land de Slesvig-Holstein. Amb la seva mort, l'any 1991 desaparegué el darrer membre de la històrica família dels Altemburg, ja que el seu hereu, el seu germà, el príncep Frederic de Saxònia-Altemburg també morí sense descendència l'any 1985.