Jorge Orta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJorge Orta
Biografia
Naixement1953 Modifica el valor a Wikidata (70/71 anys)
Rosario (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Nacional de Rosario Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballArts visuals Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, artista visual Modifica el valor a Wikidata
Artistes relacionatsLucy Orta Modifica el valor a Wikidata

Jorge Orta (Rosario, Argentina, 1953) és un artista visual. Juntament amb Lucy Orta, van crear el 1991 el Studio Orta, amb el que han fet diverses exposicions rellevants arreu del món.

Biografia[modifica]

Després de graduar-se simultàniament en la Facultat de Belles Arts i la Facultat d'Arquitectura de la Universitat Nacional de Rosario, Jorge Orta va començar la seva carrera com a pintor. En resposta a la creixent censura del règim militar argentí, la seva pràctica va passar a formes més avantguardistes i alternatives de la comunicació visual com l'art electrònic. Va ser el primer artista argentí en continuar explorant la tecnologia de vídeo i projecció de la imatge, creant una sèrie polèmica d'instal·lacions públiques a Rosario: Transcurs vitals(1981), Blancs Testimonis(1982), Fusta i Drap(1983) i Fusión Llatinoamericana de sang(1984).

El 1982 Orta va rebre una beca del Ministeri d'Afers Exteriors de França, i es va traslladar a París per seguir un doctorat. El 1991, un incendi al seu estudi del Quai de la Seine va destruir tot el seu arxiu d'obra efímera realitzada a l'Argentina.

Exposicions rellevants[modifica]

Com a estudi Orta ha presentat exposicions rellevants a diversos espais:

Premis i reconeixements[modifica]

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]