Vés al contingut

José Antonio de Mendoza Caamaño y Sotomayor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaJosé Antonio de Mendoza Caamaño y Sotomayor

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 març 1667 Modifica el valor a Wikidata
Vegas de Matute (província de Segòvia) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 desembre 1746 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Cap Horn (Xile) Modifica el valor a Wikidata
Virrei del Perú
Ambaixador d'Espanya a la República de Venècia
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballAdministració colonial i diplomàcia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Catalunya
Venècia
Lima Modifica el valor a Wikidata
OcupacióVa ser marquès, cavaller i virrei
Altres
TítolMarcgravi Modifica el valor a Wikidata
Signatura Modifica el valor a Wikidata

José Antonio de Mendoza Caamaño i Sotomayor, tercer marquès de Vilagarcía de Arousa, cavaller de l'Ordre de Cavallers de Sant Jaume va ser fill de l'ambaixador d'Espanya a Venècia i Virrei de Catalunya (1705).

Va estar casat amb Clara de Monroy. L'any 1735, amb seixanta-vuit anys, ja ancià i vidu, va ser nomenat Virrei del Perú per Felip V d'Espanya, viatjant amb ell els famosos mariners Jordi Joan i Antonio de Ulloa que formaven part de l'expedició de Charles-Marie de La Condamine per mesurar la Línia equatorial.

Entre 1735 i 1745, temps en què va romandre al capdavant del virregnat peruà, es va ocupar especialment de millorar la hisenda i la producció minera. Reprimir les revoltes de 1739 i 1742 i a partir d'aleshores va tractar de controlar la corrupció que, juntament amb l'esclavitud eren les pràctiques a què estava sotmesa la població indígena pel sistema de la Mita i l'incompliment de les ordenances reals havien provocat les esmentades revoltes. D'altra banda, Caamaño i Sotomayor, tenint en compte el conflicte bèl·lic existent amb Anglaterra, l'anomenada guerra de l'orella de Jenkins (1739-1748), va haver d'afrontar nombrosos problemes defensius per la presència activa dels vaixells comandats per l'almirall Anson a les costes del virregnat i de l'almirall Vernon a l'àrea del Carib, que van arribar a provocar el saqueig de Paita i la caiguda de Portobelo. També a les fronteres terrestres va haver d'afrontar alguns conflictes amb els portuguesos de Brasil.

Després de demanar la seva substitució, va morir durant la navegació del seu viatge de tornada a Espanya, deixant una impressió de bon govern en el territori de la seva jurisdicció.

Vegeu també

[modifica]


Precedit per:
José de Armendáriz
Virrei del Perú
1736-1745
Succeït per:
José Antonio Manso de Velasco

Enllaços externs

[modifica]