José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra

José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra (Madrid, 31 de maig de 1955) és un polític espanyol, i membre del Parlament Europeu.

Biografia[modifica | modifica el codi]

És Llicenciat i ha realitzat cursos de Doctorat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. És Doctor Honoris causa per la Universitat de les Amériques de Xile. Diplomat en Integració Europea per l'Escola Diplomàtica de Madrid i per l'Institut Nacional d'Administració Pública. Lletrat de l'ADG del Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació i del Cos d'Inspecció del Ministeri de Transports, Turisme i Comunicacions. Funcionari de la Comissió Europea; Director Adjunt del Gabinet dels Comissaris Abel Matutes (1986-1994) i Marcelino Oreja Aguirre (1994). Professor de dret civil en el Centre d'Estudis Universitaris. Professor de Comunitats Europees a l'Escola Diplomàtica de Madrid, i a les Universitats de Trieste, Menéndez y Pelayo, UCM, UAM i UPM, així com en altres centres i institucions.

També és membre de la Junta Directiva Nacional i del Comitè Executiu Regional del Partit Popular de Madrid, membre del Consell de Relacions Internacionals del Partit Popular. Patró de la Fundació Activa i de la Fundació Hispano-Cubana, va ser Vicepresident de la Fundació Juan de la Cosa.

Ha estat escollit diputat a les eleccions al Parlament Europeu de 1994, 1999, 2004 i 2009, i és membre de la Taula del Grup del PPE. Va ser membre de la Taula Política del Partit Popular Europeu i Vicepresident del Grup PPE-ED, de 2001 al 2004. Coordinador del Grup PPE-ED en la Comissió d'Afers exteriors. Ex- President de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica del Sud i de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica Central, Mèxic i Cuba.

També ha estat President de la Missió d'Observació d'Eleccions Presidencials de Colòmbia (2002) i President de la Missió del Parlament Europeu d'Observació d'Eleccions Presidencials de Perú (2000). Representant del Parlament Europeu en la II Cimera de Caps d'Estat i de Govern UE-Amèrica Llatina i el Carib (Madrid, 2002) i en la III Cimera de Caps d'Estat i de Govern de la UE-Amèrica Llatina i el Carib (Guadalajara, 2004) i Cap de la Delegació Parlamentària en les Conferències Ministerials de San José XII, XIII i XIV, amb el Grup de Río (2000,2001) i Euromediterrànea (2001). Va ser Ponent de l'Informe del Parlament Europeu sobre l'Associació Estratègica Biregional entre la UE i Amèrica Llatina i dels Acords d'Associació i Diàleg Polític i Cooperació UE-Mèxic, UE-Xile i UE-Comunitat Andina.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra Modifica l'enllaç a Wikidata