José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra

José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra (Madrid, 31 de maig de 1955) és un polític espanyol, i membre del Parlament Europeu.

Biografia[modifica | modifica el codi]

És Llicenciat en Dret i ha realitzat cursos de Doctorat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. És Doctor Honoris causa per la Universitat de les Amériques de Xile. Diplomat en Integració Europea per l'Escola Diplomàtica de Madrid i per l'Institut Nacional d'Administració Pública. Lletrat de l'A.D.G del Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació (en situació de serveis especials) i membre del Cos d'Inspecció del Ministeri de Transports, Turisme i Comunicacions, on va ser Cap del Servei de Cooperació Internacional (en situació de serveis especials).

És funcionari, en situació d'exedència, de la Comissió Europea; Membre del Gabinet del Comissari Abel Matutes en les tres Comissions Delors, des de l'adhesió d'Espanya a la Cee (Crèdits i Inversions, PYMES i Enginieria Financera). Posteriorment va ser Cap Adjunt del Gabinet del Comissari Abel Matutes (Relacions Exteriors, Transport i Energia) i del Comissari Marcelino Oreja Aguirre (Transport i Energia).

Professor de dret civil en la Universitat San Pablo CEU, professor a l'Escola Diplomàtica de Madrid, i professor de Comunitats Europees a les Universitats de París, Lille, Trieste, Menéndez Pelayo, Complutense, Autónoma y Politécnica de Madrid, de les Camares de Comerç de Madrid, Barcelona i València, i de l'aUCM, UAM i UPM, així com en altres centres i institucions.

També és membre de la Junta Directiva Nacional i del Comitè Executiu Regional del Partit Popular de Madrid, membre del Consell de Relacions Internacionals del Partit Popular. Patró de la Fundació Activa i de la Fundació Hispano-Cubana, va ser Vicepresident de la Fundació Juan de la Cosa.

Ha estat elegit diputat en les eleccions al Parlament Europeu de 1994, 1999, 2004 i 2009. Va ser membre de la Taula del Grup del PPE, membre de la Taula Política del Partit Popular Europeu i Vicepresident del Grup PPE-ED, de 2001 al 2004. Coordinador del Grup PPE-ED en la Comissió d'Afers exteriors. Ex- President de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica del Sud i de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica Central, Mèxic i Cuba.

Des de gener de 2017[1] és diputat al Parlament Europeu. Forma part de la Comissió de Control Pressupostari,[2] la Comissió D'Assumptes Exteriors,[3] la Comissió de Comerç Internacional,[4] i de la Delegació en l'Assamblea Parlamenaria Euro-Latinoamericana.[5]

També ha estat President de la Missió d'Observació d'Eleccions Presidencials de Colòmbia (2002) i President de la Missió del Parlament Europeu d'Observació d'Eleccions Presidencials de Perú (2000). Representant del Parlament Europeu en la II Cimera de Caps d'Estat i de Govern UE-Amèrica Llatina i el Carib (Madrid, 2002) i en la III Cimera de Caps d'Estat i de Govern de la UE-Amèrica Llatina i el Carib (Guadalajara, 2004) i Cap de la Delegació Parlamentària en les Conferències Ministerials de San José XII, XIII i XIV, amb el Grup de Río (2000,2001) i Euromediterrànea (2001). Va ser Ponent de l'Informe del Parlament Europeu sobre l'Associació Estratègica Biregional entre la UE i Amèrica Llatina i dels Acords d'Associació i Diàleg Polític i Cooperació UE-Mèxic, UE-Xile i UE-Comunitat Andina.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra Modifica l'enllaç a Wikidata