Josep Maria Gregori i Cifré

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Maria Gregori i Cifré

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 setembre 1954 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Igualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómusicòleg, catedràtic, cantant Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Membre de
InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Josep Maria Gregori i Cifré (Igualada, 25 de setembre de 1954) és musicòleg, cantant i catedràtic de musicologia.[1]

Des de 1978 exerceix la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca musicològica comprèn aspectes històrics i interpretatius de la música dels segles xv al xviii i temes de pensament i estètica musicals, sobre els quals ha publicat nombrosos treballs.[2] Des de 2001 coordina el projecte Inventari dels Fons Musicals de Catalunya IFMuC,[1] aplicat a la catalogació dels fons musicals de Catalunya. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi,[1] i membre numerari de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans.[3][4][5]

En la vessant artística es formà musicalment amb el P. Robert de la Riba, organista i mestre de capella del Santuari de Nostra Senyora de Pompeia, estudià cant als Conservatoris de Terrassa i Badalona amb Montserrat Pueyo i Jordi Albareda i Bach, i es perfeccionà amb Xavier Torra. Ha rebut classes magistrals d'interpretació de música antiga de Montserrat Figueras i James Bowman. En qualitat de solista ha estat convidat i ha participat en nombrosos concerts de repertori dramàtic del Barroc i ha interpretat recitals de música religiosa dels segles xvi al xviii amb els organistes Miquel González, Carme Godall i Guido Iotti.

Ha cantat amb La Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall, Exaudi nos, La capella de música de Santa Maria del Pi i De canendi elegantia, i ha dirigit els cors Coral Nou Ressò, Dolce Stil Nuovo, Convivium Musicæ i Cor Vila Azari.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Gregori i Cifré, Josep Maria». Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, s.d. [Consulta: 2 setembre 2018].
  2. Gregori i Cifré, Josep Maria. Mvsica Cælestis. Reflexions sobre Música i Símbol. Tarragona: Arola-UrV, 2012. 
  3. «La Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC incorpora cinc nous membres numeraris». Institut d'Estudis Catalans, juny 2017.
  4. Escalas i Llimona, Romà «Josep Maria Gregori i Cifré». Memòria Curs 2016-2017. IEC, 11-05-2017, pàg. 64-66.
  5. «CV de Josep Maria Gregori». Institut d'Estudis Catalans, 12-06-2017. Arxivat de l'original el 10 d’abril 2018. [Consulta: 9 abril 2018].
  6. Torrents, Albert «Entrevistem el musicòleg Josep M. Gregori per conèixer el projecte IFMuC» (àudio). Catalunya Ràdio: Assaig General, Programa 340, 13-04-2018.