Josep Antoni Acebillo i Marín

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Josep Acebillo)
Infotaula de personaJosep Antoni Acebillo i Marín

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 abril 1946 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Osca (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Politècnica de Catalunya - arquitectura
Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarquitecte Modifica el valor a Wikidata
Premis

Josep Antoni Acebillo i Marín (Osca, 16 d'abril de 1946) és un arquitecte aragonès i historiador de l'art establert a Catalunya. Format a l'Escola Tècnica d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), també és llicenciat en història de l'art (1976).

Entre 1981 i 1987 fou Director del Servei de Projectes Urbans de l'Ajuntament de Barcelona i, entre 1988 i 1994, director tècnic de l'Institut Municipal de Promoció Urbanística (IMPU), organisme encarregat de planificar i coordinar les obres del projecte olímpic Barcelona'92. Acebillo també va participar en el planejament d'altres grans projectes arquitectònics i urbanístics de la ciutat com el Fòrum de les Cultures (2004).

Entre 1994 i 2011 fou conseller delegat i director de Barcelona Regional, S.A. (Agència Metropolitana de Desenvolupament Urbanístic i d'Infrastructures). També ha comissariat diverses exposicions sobre temes urbans (juntament amb Josep Subirós). En l'àmbit de la docència, Acebillo ha estati professor de l'ETSAB i de l'Accademia di Architettura, Università della Svizzera Italiana (Mendrisio, Sussa).[1]

Referències[modifica]

  1. «Josep Acebillo». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 23 març 2016].