Josep Fabré Nin

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 23:02, 3 maig 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Josep Fabré Nin (Vilanova i la Geltrú 1913-2001) fou un baster i autor de llibres sobre el seu ofici. Provinent d'una família dedicada a l'ofici des de tres generacions enrere, ell fou el darrer en dedicar-se (i també el darrer en dedicar-se a Vilanova).

Fabré, conscient que n'era el darrer dipositari d'aquestes antigues tècniques i coneixements, va voler deixar constància i per aquest motiu va iniciar la redacció d'uns tractats sobre el seu ofici. Veient la necessitat que l'obra fos il·lustrativa, aprengué a dibuixar. És la primera persona a editar llibres sobre la matèria en llengua catalana.[1]

Obres

  • Guarniments i carruatges de Catalunya (Vilanova, 1958)
  • El Cavall al llarg de la Història
  • La confecció dels guarniments del cavall (Vilanova, 1996

Referències

  1. Mestres, Francesc X. Puig Rovira amb la col·laboració de Judith Barbacil. Diccionari biogràfic de Vilanova i la Geltrú : dones i homes que han fet història. 1a. ed.. Vilanova i la Geltrú: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, 2003. ISBN 84-85960-83-1 [Consulta: 29 novembre 2013].