Josep Maria Colomer

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Infotaula de personaJosep Maria Colomer
Dades biogràfiques
Naixement 1949 (67/68 anys)
Activitat professional
Ocupació economista
Modifica dades a Wikidata
Per a altres significats, vegeu «Josep Maria de la Concepció Colomer i Cors».

Josep Maria Colomer és economista i politòleg, investigador, professor i autor de nombroses publicacions amb estudis teòrics i comparatius sobre votacions i eleccions, institucions polítiques i canvi institucional, i política europea. Actualment esta afiliat a la Universitat de Georgetown a Washington i a Barcelona Graduate School of Economics. Va ser Fulbright Scholar a la Universitat de Chicago, Professor d'Investigació al Consell Superior d'Investigacions Científiques, i cap del Grup de Recerca en ‘Economia política' reconegut per la Generalitat de Catalunya; ha estat també professor en múltiples institucions, incloses la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, l'Institut d'Etudes Politiques SciencesPo a Paris, la Universitat de Bristol, la FLACSO i el CIDE a Mexic, i New York University.

Les àrees d'especialitat de Josep Colomer inclouen la democratització, les formes de govern, els sistemes electorals i les institucions polítiques internacionals. És autor de 17 llibres i editor-compilador de 8 llibres, publicats en 42 edicions en cinc idiomes, i autor d'uns 200 articles acadèmics i capítols de llibre, inclòs a American Political Science Review, Constitutional Political Economy, Electoral Studies, European Journal of Political Science, European Political Science, Journal of Theoretical Politics, Nationalities Papers, Political Studies, PS: Political Science & Politics, Public Choice, Rationality and Society, Research and Politics, Social Choice and Welfare, així com a l’Oxford Handbook of Political Science i les principals enciclopédies de la disciplina. És Editor Associat de Research & Politics, i Senior Editor de la Oxford Research Encyclopedia of Politics.

Colomer va ser soci fundador de l'Associació Espanyola de Ciència Política (AECPA), és soci vitalici de la American Political Science Association (APSA) i de l'Associacio Mexicana de Ciencies Politiques, i membre per elecció de l'Academia Europaea. Les seves publicacions han rebut el Premi Leon Weaver de l'APSA al millor paper, el Premi Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans al millor llibre en filosofia i ciències socials en un període de cinc anys per Grans imperis, petites nacions, que va ser també guanyador del Premi Ramon Trias Fargas d'assaig i finalista del primer Europe Book Prize concedit al Parlament Europeu, el Premi Tomas Garcés de la Generalitat de Catalunya a treballs sobre política lingüística, el premi bianual al millor llibre de l'AECPA per Instituciones Políticas, i el Premi Anagrama d'Assaig per El arte de la manipulación política.

Obres publicades (parcial)[modifica | modifica el codi]

  • Colomer, Josep (2017). 2a edició «Ciencia de la política». Ariel. «The Science of Politics». Oxford University Press.
  • Colomer, Josep (2015). «El gobierno mundial de los expertos»
  • Colomer, Josep ed. (2011). «Personal Representation: The neglected dimension of electoral systems»
  • Colomer, Josep ed. (2008). «Comparative European Politics. 3rd edition»
  • Colomer, Josep (2007). «Grans imperis, petites nacions»
  • Colomer, Josep (2006). «Instituciones Políticas»
  • Colomer, Josep ed. (2004). «Como votamos»
  • Colomer, Josep (2000). «Transiciones estrategicas»
  • Colomer, Josep (1997). «La transicion a la democracia: el modelo espanol» / (1990) «El arte de la manipulacion politica»

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]