Josep Maria Colomer

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Josep Maria Colomer és economista i politòleg, investigador, professor i autor de nombroses publicacions amb estudis teórics i comparatius sobre votacions i eleccions, institucions polítiques i canvi institucional, en els quals ha usat la teoria de jocs i la teoria de l’elecció social per a análisis aplicades. Va ser Fulbright Scholar a la Universitat de Chicago i ha estat professor visitant en multiples institucions, incloses la Universitat Autónoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, l’Institut d'Etudes Politiques SciencesPo a Paris, la Universitat de Bristol, FLACSO i CIDE a Mexic, i New York University. Actualment és Professor d’Investigació al Consell Superior d’Investigacions Científiques, a Barcelona, i a la Universitat de Georgetown, a Washington. És també cap del Grup de Recerca en ‘Economia política’ reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Les árees d’especialitat de Josep Colomer inclouen la democratització, les formes de govern, els sistemes electorals i les institucions polítiques internacionals. És autor o editor de 33 llibres en sis idiomes i d’uns 200 articles académics i capítols de llibre, inclòs a American Political Science Review, Electoral Studies, European Journal of Political Science, European Political Science, Journal of Theoretical Politics, Political Studies, PS: Political Science & Politics, Public Choice, Rationality and Society, Social Choice and Welfare, així com al Oxford Handbook of Political Science i les principals enciclopédies de la disciplina. És membre dels consells editorials de diverses revistes, incloses Journal of Elections, Public Opinion and Parties, Journal of Theoretical Politics i Political Studies.

Colomer va ser soci fundador de l’Associació Espanyola de Ciencia Política (AECPA), es soci vitalici de la American Political Science Association (APSA) i membre per elecció de l’Academia Europaea. Les seves publicacions han rebut el Premi Leon Weaver de l’APSA al millor paper, el Premi Prat de la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans al millor llibre en filosofia i ciéncies socials en un període de cinc anys per “Grans imperis, petites nacions”, que va ser també guanyador del Premi Ramon Trias Fargas d’assaig i finalista del primer Europe Book Prize concedit al Parlament Europeu, el Premi Tomas Garcés de la Generalitat de Catalunya a treballs sobre política lingüística, el premi bianual al millor llibre de l’AECPA per “Instituciones Políticas”, i el Premio Anagrama d’Assaig per “El arte de la manipulación política”.

Bibliografia (parcial)[modifica | modifica el codi]

Enllacos externs[modifica | modifica el codi]