Vés al contingut

Jules Bache

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:43, 17 jul 2014 amb l'última edició de PereBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Plantilla:Infotaula personaJules Bache
Imatge
Biografia
Naixement9 novembre 1861 Modifica el valor a Wikidata
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Mort24 març 1944 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Palm Beach (Florida) Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacementiri de Woodlawn Modifica el valor a Wikidata
Es coneix perCol·lecció d'art al Metropolitan Museum of Art
Activitat
Lloc de treball Nova York (1885–1944) Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócol·leccionista d'art, filantrop, financer, banquer, banc Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsHazel Joy Bache, Kathryn Bache Miller Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
llegat Modifica el valor a Wikidata
Signatura Modifica el valor a Wikidata


Find a Grave: 8484972 Modifica el valor a Wikidata

Jules Bache Semon (9 de novembre de 1861 - 24 de març de 1944) va ser un banquer estatunidenc d'origen alemany, col·leccionista d'art i filantrop.

Va néixer a Alemanya i al cap de poc la seva família va emigrar als Estats Units, establint-se a Nova York. El 1881, va començar a treballar com a caixer a Leopold Cahn & Co, una firma de corredors de borsa fundada pel seu oncle. El 1886 va ser nomenat soci minoritari i el 1892 va prendre el control total del negoci. Va canviar el nom per JS Bache & Co. Jules Bache va convertir la companyia en una de les principals cases de corretatge dels Estats Units, superada només per Merrill Lynch. En el procés, es va convertir en una persona immensament rica, un mecenes de les arts, i un filantrop.[1]

Durant la Primera Guerra Mundial, Jules Bache va fer donacions a l'American Field Service a França i la seva dona n'era la tresorera honoraria de la War Babies' Cradle, una obra de caritat que proporcionava ajuda per a les mares i els nens en perill per la guerra al nord de França i Bèlgica, proporcionant aliments, roba, combustible per a calefacció i atenció mèdica.

Jules Bache era accionista de diverses empreses importants i es va asseure al consell d'administració de moltes d'elles. Tenia interessos importants a les empreses mineres canadenques. La seva participació en aquestes empreses estava en mans de la seva empresa amb base a les Bahames la qual cosa li va permetre evadir legalment algunes de les altes sobretaxes personals dels EUA, un fet que seria criticat públicament com a resultat de les investigacions federals durant la dècada de 1930 sobre les causes del Crac del 1929. Bache però creia que els alts impostos eren un obstacle per al creixement econòmic i va publicar un fullet titulat "Allibereu els negocis de l'esclavitud dels impostos". Com accionista majoritari de la Dome Mines Limited, va ser president de la companyia des de 1919 fins a 1942 i va ser president de la Junta posteriorment. Amb la firma de corretatge Dillon, Read & Company va adquirir la companyia automobilística Dodge Brothers el 1923, ocupant una posició important a la Chrysler Corporation.[2]

A més del seu alt perfil en el món dels negocis, Jules Bache també és ben conegut per la seva col·lecció d'art que va rebre molta atenció de la premsa el 1929 quan va comprar el retrat de "Giuliano de Medici", llavors atribuïda a Rafael. Va adquirir obres d'autors com Rembrandt, Ticià, Dürer, Diego Velázquez, Gerard David, Giovanni Bellini, i Sandro Botticelli, entre d'altres.

El 1937 va obrir la seva magnífica col·lecció d'art al públic, i el 1943 va donar algunes de les seves obres a l'Institut d'Arts de Detroit. A la seva mort el 1944, la resta de la seva col·lecció va ser donada al Museu Metropolità d'Art de Nova York.[3]

Referències

  1. Hamilton, Neil A. American business leaders: from colonial times to the present (en anglès). ABC-CLIO, August 1999, p. 21. ISBN 978-1-57607-002-4 [Consulta: 14 agost 2011]. 
  2. Ingham, John N. Biographical dictionary of American business leaders (en anglès). Greenwood Publishing Group, maig 1983, p. 37–. ISBN 978-0-313-21362-5 [Consulta: 14 agost 2011]. 
  3. Falta indicar la publicació. ISSN: 00243019.