Juli Constantí

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaJuli Constantí
 Senador romà 


 Cònsol de l'Imperi romà 

Dades biogràfiques
Mort 337
Constantinoble
Activitat professional
Ocupació Polític i militar
Època Imperi romà
Dades familiars
Dinastia Constantinian dynasty
Cònjuge Basilina
Fills
Pares Constanci I ClorFlàvia Maximiana Teodora
Germans
Modifica dades a Wikidata

Juli Constantí (Julius Constantinus) o Juli Constanci (Julius Contantius) fou el segon fill de Constanci I Clor i la seva segona dona Teodora, esmentat per Zonares.

A la mort del pare el 25 de juliol del 306 era jove encara i va passar uns anys sota un arrest virtual a Tolosa per ordre de son germanastre Constantí el gran.

Es va casar amb Gal·la, germana de Vulcaci Ruf i de Nerati Cerealis, amb la que va tenir tres fills: un de nom desconegut que fou assassinat el 337 (a la mort de Constantí el gran), Constanci Gal (vers 325-354) i una noia, que després fou emperadriu consort per enllaç amb el seu nebot Constanci II.

En segones noces es va casar amb Basilina, filla de Ceioni Julià Cameni i va tenir un fill conegut, Flavi Claudi Julià (vers 331-363).

Constantí el gran el va nominar patrici i el va fer cònsol el 335. A la mort de Constantí el gran (22 de maig del 337) i com possible aspirant al tron, fou ràpidament eliminat junt amb molts altres mascles de la família. Només cinc membres de la família van sobreviure després de la mort de Constantí el gran: els dos fills de Constantí esmentats, que eren molt joves, i els nebots i nous emperadors Constantí II, Constanci II i Constant.