Acusament de recepció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Justificant de recepció)
Servei "Signed-for" de Royal-Mail

L'acusament de recepció o justificant de recepció, és un servei complementari ofert per les administracions postals per a certificar el lliurament d'un article enviat per correu. En general consisteix a un formulari emplenat per l'enviador perquè li sigui retornat per l'Oficina de Correus de destinació, signat pel destinatari, després de la recepció.

Normativa legal segons el país[modifica]

Encara que el concepte és el mateix per qualsevol país (el receptor signa a la recepció), la normativa legal pot canviar d'un país a un altre[1]

A alguns països aquest acusament de recepció pot ser preparat excepcionalment per aquella oficina de Correus que rep l'enviament.[2] El destinatari per rebre l'enviament ha de signar la butlleta com acusament de recepció encara que més modernament es fa al "terminal digitalitzador" que inclou el DNI i la data. Si el destinatari rebutja l'enviament i refusa de signar l'acusament de «no» recepció el carter declara que l'enviament ha estat rebutjat i no s'ha lliurat degudament.

La pèrdua del volant d'acusament de recepció per part de l'Oficina de Correus no dona dret a cap indemnització, però a petició de l'emissor es pot emetre un duplicat amb una nova signatura del destinatari o amb una declaració del carter que certifica que ha fet el lliurament.[3]

Referències[modifica]

  1. Ruth Mackenzie; Francoise Burhenne-Guilman; Antonio G. M. La Vina. Guía explicativa del protocolo de Cartagena sobre seguridad de la biotecnología. IUCN, 1 març 2004, p. 84–. ISBN 978-2-8317-0766-2 [Consulta: 20 gener 2012]. 
  2. Crònica Filatèlica N º 374 de juliol/agost de 2010, Grup Editorial Olympia, Sesto Fiorentino (FI), p.8, "Nota sobre acusament de recepció de correu certificat"
  3. "Definició de acuse de recibo (correo certificado)"

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acusament de recepció