Acusament de recepció

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Justificant de recepció)
Jump to navigation Jump to search
Servei "Signed-for" de Royal-Mail

L'acusament de recepció o justificant de recepció, és un servei complementari ofert per les administracions postals per a certificar el lliurament d'un article enviat per correu. En general consisteix en un formulari emplenat per l'enviador perquè li sigui retornat per l'Oficina de Correus de destinació, signat pel destinatari, després de la recepció.

Normativa legal segons el país[modifica]

Encara que el concepte és el mateix per qualsevol país (el receptor signa a la recepció), la normativa legal pot canviar d'un país a un altre[1]

A alguns països aquest acusament de recepció pot ser preparat excepcionalment per aquella oficina de Correus que rep l'enviament.[2] El destinatari per rebre l'enviament ha de signar la butlleta com acusament de recepció encara que més modernament es fa al "terminal digitalitzador" que inclou el DNI i la data. Si el destinatari rebutja l'enviament i refusa de signar l'acusament de "no" recepció el carter declara que l'enviament ha estat rebutjat i no s'ha lliurat degudament.

La pèrdua del volant d'acusament de recepció per part de l'Oficina de Correus no dóna dret a cap indemnització, però a petició de l'emissor es pot emetre un duplicat amb una nova signatura del destinatari o amb una declaració del carter que certifica que ha fet el lliurament.

Referències[modifica]

  1. Ruth Mackenzie; Francoise Burhenne-Guilman; Antonio G. M. La Vina. Guía explicativa del protocolo de Cartagena sobre seguridad de la biotecnología. IUCN, 1 març 2004, p. 84–. ISBN 978-2-8317-0766-2 [Consulta: 20 gener 2012]. 
  2. Crònica Filatèlica N º 374 de juliol/agost de 2010, Grup Editorial Olympia, Sesto Fiorentino (FI), p.8, "Nota sobre acusament de recepció de correu certificat"

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acusament de recepció Modifica l'enllaç a Wikidata