Kamino

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Kamino és un planeta fictici de la sèrie La guerra de les galàxies. Apareix en la pel·lícula L'atac dels clons, el segon episodi de la saga. El seu principal escenari és la capital, Ciutat Tipoca.

Característiques[modifica]

Els seus habitants, els kaminoans, tenen la reputació de ser els millors clonadors de la galàxia. Van tenir un paper clau en les Guerres Clon, ja que ells van ser els que van crear els soldats clon a partir d'un caça-recompenses anomenat Jango Fett. Un impostor (Darth Tyranus, o Conde Dooku) fent-se passar per un mort mestre Jedi (Syfo Dyaz) va ordenar l'elaboració de l'exèrcit clon, deu anys abans de la batalla de Geonosis.

Va ser Taun We (la secretària del primer Ministre) qui va rebre al mestre Jedi Obi-Wan Kenobi en el curs d'una investigació Jedi. Una vegada examinada la situació, Kenobi va informar d'aquest enorme exèrcit secret al Consell Jedi. Yoda va viatjar a reclamar aquest exèrcit i ho va portar fins a Geonosis, on va derrotar a les forces de la Confederació de Sistemes Independents. L'exèrcit clon es va convertir a partir d'eixe moment en l'exèrcit de l'Antiga República.

Kamino va patir certs atacs per part dels separatistes durant les Guerres Clon com la batalla de Kamino per ser la font de tots els soldats clon. Però Lama Su va activar els soldats CRA, uns clons supercomandos, que van aconseguir contenir i posteriorment derrotar als invasors.

Durant l'era de l'Imperi Galàctic aquest planeta es va rebel·lar contra ell creant un exèrcit de clons més fort, però l'Imperi va aconseguir vèncer-los i llevar-los l'ADN que tenien de Jango Fett. En aquesta missió van tenir l'ajuda de Boba Fett que va descobrir i va esmentar a l'Imperi el pla dels kaminoans, guiant les tropes imperials.

Enllaços externs[modifica]

  • Starwars.com. Pàgina del planeta Kamino en la base de dades oficial. (anglès)
  • [1]. La wookiepedia sobre el planeta Kamino. (anglès)