Katrin Wendland

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKatrin Wendland

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 juliol 1970 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Berlín (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Bonn Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiWerner Nahm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatemàtica, física Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Friburg de Brisgòvia
Universitat d'Augsburg Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Katrin Wendland (Berlín, Alemanya, 18 de juliol de 1970) és una física i matemàtica alemanya, professora a la Universitat de Friburg.[1][2]

Wendland va obtenir un diploma en matemàtiques a la Universitat de Bonn l'any 1996, i el doctorat en física en la mateixa institució l'any 2000 sota la supervisió de Werner Nahm. Després de treballar com a professora a la Universitat de Warwick entre 2002 i 2006, va tornar a Alemanya com a professora a la Universitat d'Augsburg, on va ocupar la Càtedra d'Anàlisi i Geometria. L'any 2011, es va traslladar a la Universitat de Friburg.[2]

L'any 2009, Wendland va rebre la Medalla als Mèrits Especials per Baviera en una Europa Unida per part del govern bavarès.[2] Al 2010, va ser ponent convidada al Congrés Internacional de Matemàtics, amb una xerrada titulada «Sobre la geometria de les singularitats en teories quàntiques de camps». L'any 2012, es va convertir en fellow de la Societat Americana de Matemàtiques.[3] També va ser triada membre de l'Akademie der Wissenschaften und der Literatur al 2013.

Referències[modifica]

  1. Información del autor para su volumen publicado con Annette Werner, Facettenreiche Mathematik: Einblicke in die moderne mathematische Forschung für alle, die mehr von Mathematik verstehen wollen (Springer, 2011), p. 461.
  2. 2,0 2,1 2,2 «Prof. Dr. Katrin Wendland». home.mathematik.uni-freiburg.de. [Consulta: 8 febrer 2020].
  3. «List of Fellows of the American Mathematical Society» (en anglès). American Mathematical Society. [Consulta: 8 febrer 2020].