Kawasaki Heavy Industries

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióKawasaki Heavy Industries, Ltd.
Kawasaki logo.png
Kobe Crystal Tower 20150920.jpg
La Torre de Cristall de Kobe, seu de l'empresa Modifica el valor a Wikidata

LemaLet the good times roll
EpònimKawasaki Shōzō (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusPublic
Indústriaindústria mecànica Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballIndústria aerospacial, Indústria ferroviària, Construcció naval, Construcció, Automòbil, Motocicleta
Forma jurídicakabushiki gaisha Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació15 d'octubre de 1896
FundadorKawasaki Shōzō (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeixmaterial rodant Modifica el valor a Wikidata
Borsa de cotització(TYO 7012) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantSatoshi Hasegawa, President
Empleats30.563 (a 31 de març del 2008)
Propietari de
Indicador econòmic
Ingressos totalsUS$ 15.08 bilions (a 31 de març del 2008)[1]

Lloc webwww.khi.co.jp

Kawasaki Heavy Industries, Ltd. (川崎重工業株式会社 , Kawasaki Jūkōgyō Kabushiki-gaisha?) és una corporació internacional establerta al Japó, amb seu a Chuo-ku (Kobe) i a Minato (Tòquio).

El nom de la companyia ve del seu fundador, Shozo Kawasaki, i no té cap relació amb la ciutat de Kawasaki (Kanagawa).

Tot i que l'empresa començà com a constructora naval, les seves línies de producte de consum més visibles són les motocicletes i els vehicles tot terreny, malgrat que la companyia i les seves subsidiàries manufacturen també motocicletes aquàtiques, embarcacions, plantes industrials, tractors, trens, petits motors i equipament aeroespacial (aviació militar inclosa). Ha treballat també en aeronàutica (inclosos avions Jumbo), subcontractada per Boeing, Embraer i Bombardier.

Història[modifica]

Shozo Kawasaki, nascut el 1836, va participar en la indústria marítima des de ben jove. Va estar involucrat en dos desastres en alta mar, però va atribuir la seva supervivència a la modernització dels vaixells. Això el va menar a la decisió de crear innovacions tecnològiques per a la indústria naviliera japonesa. El 1878, després d'anys d'afanys en cerca de negoci, va rebre la seva primera comanda. Aquesta és la data, doncs, que es considera com a la d'inici de les activitats de l'empresa.

Anunci de la Kawasaki Dockyard Co. de la dècada del 1930

El 1886, Kawasaki va traslladar el negoci de Tòquio a Hyōgo, cosa que va possibilitar l'augment de les comandes realitzades a la seva empresa i va propiciar el canvi de nom a Kawasaki Dockyard. Quan la demanda de vaixells va augmentar durant la Guerra Sinojaponesa de 1894, la nova i millorada empresa es va fer pública com a Kawasaki Dockyard Co., Ltd. Kojiro Matsukata en fou nomenat primer president.[2]

Després d'obrir una nova fàbrica el 1906, Kawasaki va començar a diversificar els seus productes. Cap al final de la Primera Guerra Mundial, l'empresa podia produir peces per a la indústria del ferrocarril, l'automoció i l'aviació. Acabada la guerra, a causa de l'acord de limitació d'armament amb els aliats el 1912, Kawasaki va afrontar un descens dramàtic en la construcció naval. El 1929, la Gran Depressió va causar nombrosos problemes financers a l'empresa.

A finals de 1947, el govern japonès va introduir una nova agenda de construcció naval i va donar a Kawasaki un augment dels beneficis, tot ajudant-la a restaurar l'empresa. Kawasaki va poder reprendre totes les operacions i, a la dècada del 1950, Japó era el primer constructor naval del món.[2]

Al tombant de la dècada del 1960, Kawasaki havia començat a retirar-se de la indústria de la construcció naval i va diversificar la seva empresa tot produint motocicletes, motos aquàtiques, ponts, tuneladores i avions. També subministrava vagons de ferrocarril tecnològicament avançats al metro de Nova York.

El 1995, Kawasaki Heavy Industries va arribar a un acord amb la Xina per a produir els portacontenidors més grans del món. Això va fer que la companyia anunciés beneficis superiors als esperats el 1996. Tot i així, poc després d'aquests beneficis, la companyia va patir un llarg declivi del negoci que la va obligar a cercar una solució, mentre entrava en una fase de pèrdues contínues al segle XXI. Kawasaki va formar una empresa conjunta amb Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co. però a finals del 2001 l'acord es va donar per acabat. Durant els anys següents, Kawasaki Heavy Industries Co. ha viscut una fluctuació de beneficis i pèrdues.[2]

Producció[modifica]

Indústria aeroespacial[modifica]

Mòdul Experimental Japonès "Kibo"

Kawasaki té activitat en una àmplia gamma de la indústria aeroespacial, des de la seva divisió Kawasaki Heavy Industries Aerospace Company. La companyia és un contractista per al Ministeri de Defensa del Japó i ha construït avions com ara el T-4 (jet d'entrenament intermedi) i el P-3 Orion (avió de patrulla per a guerra anti-submarina). Actualment està desenvolupant dos avions grans, d'última generació, el XP-1 (avió de patrulla marítima) i el CX (avió de transport).

Kawasaki també construeix helicòpters, incloent-hi el BK117, desenvolupat i fabricat conjuntament amb Eurocopter, i el CH-47J / JA.

Pel que fa al negoci de l'aviació comercial, l'empresa està involucrada en el desenvolupament conjunt internacional i la producció de grans avions de passatgers, com ara el Boeing 767, Boeing 777 i Boeing 787 amb The Boeing Company, i els E-Jets 170, 175, 190 i 195 amb Empresa Brasileira de Aeronáutica. Participa també en el desenvolupament conjunt internacional i la producció de turboventiladors per a avions de passatgers com ara l'V2500, el RB211/Trent, el PW4000 i el CF34.

La companyia treballa també per a l'Agència Espacial Japonesa, essent responsable del desenvolupament i la producció dels carenats de càrrega útil, els accessoris de subjecció de càrrega útil (FAP, "Payload Attach Fittings") i la construcció del complex de llançament del coet espacial H-II. A banda, continua oferint serveis per al coet H-IIA.

Kawasaki ha participat també en projectes com ara el desenvolupament de sistemes de llançament reutilitzables per a naus espacials (per al transport espacial del futur), projectes de robòtica espacial com ara el Japanese Experiment Module per a la International Space Station, el HOPE-X (avió orbital experimental) i mecanismes d'acoblament per a l'ETS-VII.

Principals productes

Indústria ferroviària[modifica]

Un tren MARC III 2 nivells a l'estació BWI Rail Station (línia Penn-Baltimore)

Per mitjà de la seva divisió Kawasaki Heavy Industries Rolling Stock Company, Kawasaki és el major fabricant japonès de ferrocarrils, havent començat les seves operacions en aquest camp el 1906. Fabrica trens expressos i de rodalia, vagons de metro, trens de mercaderies, locomotores, monorails i nous sistemes de trànsit. L'empresa també està involucrada en el desenvolupament i disseny dels trens d'alta velocitat, com ara el Shinkansen.

Principals Productes

Construcció naval[modifica]

Fàbrica de Kawasaki Shipbuilding Corporation

Kawasaki Shipbuilding Corporation és una subsidiària de Kawasaki Heavy Industries. La seva gamma de productes inclou transports d'alt rendiment de LNG i LPG, portacontenidors, vaixells de càrrega i petroliers, així com submarins. La companyia també participa en el desenvolupament d'estructures de litoral i vaixells de recerca. També produeix maquinària i equipament marítim, inclosos motors principals, sistemes de propulsió, dispositius de comandament i maquinària de coberta i de pesca.

Principals productes

 • Vaixells de transport de LNG
 • Vaixells de transport de LPG
 • Vaixells de contenidors
 • Vaixells d'alta velocitat
 • Submarins
 • Petroliers VLCC (Very Large Crude Carriers)
 • Vaixells de càrrega
 • Plataformes i estructures marítimes
 • Maquinària de propulsió marina i equipament d'hèlix azimutal

Instal·lacions i centrals d'energia[modifica]

En aquest camp, el punt fort de Kawasaki són les turbines de gas d'alt rendiment. La companyia també participa en el desenvolupament de noves fonts d'energia com a alternativa als combustibles fòssils, com ara generació d'energia eòlica, generació d'energia de biomassa, sistemes fotovoltaics i bateries recarregables.

Principals productes

Equipament industrial[modifica]

Robot industrial Kawasaki FS-03N

Kawasaki desenvolupa i fabrica una àmplia gamma de plantes industrials i equips, incloses grans plantes de ciment, químiques i de metalls no ferrosos, promotores i maquinària de precisió compacte. També ofereix serveis d'enginyeria de plantes industrials, des del disseny fins a la comercialització. L'empresa també desenvolupa sistemes d'automatització (robots industrials per a processos com ara el muntatge, manipulació, soldadura, pintura i segellat), així com sistemes d'automatització per a la distribució i la logística (com ara automatització de producció i sistemes de manipulació de la càrrega per a fàbriques i aeroports).

Principals productes

Medi ambient i reciclatge[modifica]

Kawasaki està involucrada en el desenvolupament d'equips que eviten la contaminació en una àmplia gamma d'indústries. Entre els principals productes hi ha la dessulfuració de gasos de combustible i sistemes de desnitrificació, així com de manipulació de cendres.

La companyia també subministra plantes d'incineració d'escombraries municipals, sistemes de fusió i gasificació, tractament d'aigües residuals i incineració de llot. Kawasaki ha desenvolupat també sistemes que permeten recuperar, reciclar i tornar a posar en circulació una àmplia gamma de residus municipals i industrials. Aquests sistemes inclouen instal·lacions de producció de combustible de paper i plàstic reciclat, que converteixen papers i plàstics de rebuig en combustible sòlid fàcil de manipular; equips que converteixen pneumàtics vells en paviment per a autopista i rajoles; maquinària per a classificar ampolles de vidre per mida i color.

Principals productes

 • Plantes d'incineració per a deixalles urbanes
 • Sistemes de tractament d'aigües
 • Equipament per a reciclatge de residus industrials
 • Equips per a dessulfuració de gasos de combustió

Infraestructures[modifica]

Kawasaki porta més d'un segle construint estructures d'acer, havent estat la construcció de ponts un dels seus primers negocis. La companyia ofereix solucions d'emmagatzematge de LNG així com sostres, trespols i altres estructures gegants retràctils (n'és un exemple la superfície retràctil del Sapporo Dome). Pel que fa a la construcció, Kawasaki ofereix una àmplia gamma de productes, com ara carregadors frontals, tuneladores, corrons, llevaneus i el carregadors a mida. Les màquines tuneladores emprades per a excavar el Túnel del Canal de la Mànega i l'escut de 14,14 metres de diàmetre emprat en la construcció de la Tokyo Bay Aqua-Line en són dos exemples ben coneguts.

Principals productes

Transport[modifica]

Des de la seva divisió Kawasaki Heavy Industries Consumer Products and Machinery Company, l'empresa produeix motocicletes, jet skis, quadricicles i cotxes. Les motocicletes Kawasaki inclouen la Ninja com a model estel·lar, motocicletes esportives i de creuer, motocicletes dual-purpose i de motocròs, així com motors a benzina per a utilitaris, quadricicles i vehicles d'ús general. La denominació "Jet Ski", original de Kawasaki, s'ha generalitzat per a tota mena de motos aquàtiques.

Afiliades i subsidiàries[modifica]

Japó[modifica]

Oficines de la Kawasaki Hydromechanics Corporation, a Akashi
 • Akashi Ship Model Basin Co., Ltd.
 • Alna Yusoki-Yohin Co., Ltd.
 • Benic Solution Corp.
 • EarthTechnica Co., Ltd.
 • Enetec Co., Ltd.
 • Fukae Powtec Corp.
 • JP Steel Plantech Co.
 • Kawaju Akashi Service Co., Ltd.
 • Kawasaki Engineering Co., Ltd.
 • Kawasaki Oita Manufacturing Co., Ltd.
 • Kawasaki Metal Industries, Ltd.
 • Kawasaki Setsubi Kogyo Co., Ltd.
 • Kawasaki Shipbuilding Corporation
 • Kawasaki Plant Systems, Ltd.
 • Kawasaki Precision Machinery Ltd.
 • Kawasaki Machine Systems, Ltd.
 • Kawasaki Motors Corporation Japan
 • Kawasaki Hydromechanics Corp.
 • Kawasaki Life Corporation
 • Kawasaki Naval Engine Service, Ltd.
 • Kawaju Akashi Engineering Co., Ltd.
 • KEE Environmental Construction, Co. Ltd.
 • KEE Environmental Service, Ltd.
 • Kawaju Gifu Service Co., Ltd.
 • Kawaju Gifu Engineering Co., Ltd.
 • Kawasaki Prime Mover Engineering Co., Ltd.
 • Kawasaki Construction Co., Ltd.
 • Kawasaki Rolling Stock Technology Co., Ltd.
 • Kawasaki Rolling Stock Component Co., Ltd.
 • Kawaju Shoji Co., Ltd.
 • Kawaju Techno Service Corp.
 • Kawaju Tokyo Service Corp.
 • Kawaju Facilitech Co., Ltd.
 • Kawasaki Thermal Engineering Co., Ltd.
 • K Career Partners Corp.
 • K-GES Co., Ltd.
 • K-Tec Corp.
 • KGM (Kawaju Gifu Manufacturing) Co., Ltd.
 • Kawasaki Setsubi Kogyo Co., Ltd.
 • Kawasaki Construction Machinery, Hokkaido Ltd.
 • Kawaju Sakaide Service Co., Ltd.
 • Kawaju Kobe Support Co., Ltd.
 • Kawaju Marine Engineering Co., Ltd.
 • KHI JPS Co., Ltd.
 • Kawasaki Shipbuilding Inspection Co., Ltd.
 • Kawasaki Gas Turbine Research Center Ltd.
 • Nichijo Manufacturing Co., Ltd.
 • NIPPI Corporation
 • Sapporo Kawasaki Rolling Stock Engineering Co., Ltd.
 • Technica Corp.
 • Union Precision Die Co., Ltd.

Internacional[modifica]

Nord-amèrica[modifica]

 • Canadian Kawasaki Motors Inc.
 • Kawasaki Construction Machinery Corp. of America
 • Kawasaki Heavy Industries (U.S.A.), Inc.
 • Kawasaki Motors Corp., U.S.A.
 • Kawasaki Motors Manufacturing Corp., U.S.A.
 • Kawasaki Precision Machinery (U.S.A.), Inc.
 • Kawasaki Rail Car, Inc.
 • Kawasaki Robotics (U.S.A.), Inc.

Sud-amèrica[modifica]

 • Kawasaki do Brasil Industria e Comercio Ltda.
 • Kawasaki Motores do Brasil Ltda.
 • Autotecnica Colombiana S.A

Àsia[modifica]

 • Kawasaki Marine Machinery Co. Ltd. (Wuhan)
 • Kawasaki Heavy Industries Ship Engineering Co. Ltd. (Nantong, Xina; COSCO)
 • Kawasaki Heavy Industries Machinery Trading Co. Ltd. (Shanghai, Xina)
 • Kawasaki Heavy Industries Technology Co. Ltd. (Dalian, Xina)
 • Kawasaki Precision Machinery (Xina) Ltd.
 • Kawasaki Robotics Co. Ltd. (Tianjin, Xina)
 • Kawasaki Heavy Industries Ltd. (Hong Kong)
 • Kawasaki Machine Systems Ltd. (Corea)
 • Kawasaki Gas Turbine Asia Sdn. Bhd. (Malàisia)
 • Kawasaki Bajaj Motor Ltd. (Índia)
 • P.T. Kawasaki Motor (Indonèsia)
 • Kawasaki Heavy Industries Pte. Ltd. (Singapur)
 • Kawasaki Motors Enterprise Co. Ltd. (Tailàndia)
 • Kawasaki Heavy Industries Design & Technical Service Inc. (Makati, Filipines)
 • Kawasaki Motors Corporation (Filipines)

Oceania[modifica]

 • Kawasaki Motors Pty. Ltd.

Europa[modifica]

 • Kawasaki
 • Kawasaki Precision Machinery (U.K.) Limited
 • Kawasaki Robotics (U.K.) Ltd.
 • Kawasaki Robotics G.m.b.H.
 • Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH
 • Kawasaki Motors Europe N.V.
 • Kawasaki Heavy Industries Europe Finance B.V.
 • Kawasaki Heavy Industries (Europe) B.V.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

 1. «Overview» (en anglès). khi.co.jp. Arxivat de l'original el 2010-09-07. [Consulta: 3 març 2011].
 2. 2,0 2,1 2,2 «History of Kawasaki Heavy Industries, Ltd» (en anglès). fundinguniverse.com. FundingUniverse, 2004. [Consulta: 19 setembre 2020].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kawasaki Heavy Industries