Nubnefer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Khaires)
Infotaula de personaNubnefer

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementmil·lenni III aC Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Faraó
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióestadista Modifica el valor a Wikidata
PeríodeAntic Egipte Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolFaraó Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia II d'Egipte Modifica el valor a Wikidata

Nubnefer fou un rei de la dinastia II de l'antic Egipte. Es creu que seria el sisè de la llista i que potser només va regnar al Baix Egipte amb capital a Memfis, mentre Peribsen (i abans Sekhemib) regnaven a l'Alt Egipte, amb capital a Abidos o Tinis. Hi ha troballes que esmenten un rei de l'antic Egipte anomenat Kara que s'ha suggerit identificar amb Nubnefer perquè a la seva llista Manethó l'esmenta com a Khaires.

El seu nom Netsu-biti fou Nwbnefer (Nubnefer), que Kaplony llegeix com a Nfr-nb (Nefreneb) i el col·loca entre Weneg i Sened, i d'altres llegeixen com a Nefernub. Una altra teoria l'identifica amb el faraó Nebre, del qual no es coneix el nom de Netsu-biti. Manethó esmenta a la seva llista un faraó Khaires i se l'ha associat amb Nubnefer per manca d'altra possibilitat millor, però no se sap d'on podria sortir aquest nom. Un faraó Kara és conegut per un segell trobat a Al-Qab, però només per la semblança dels dos noms s'ha teoritzat la seva identitat.

Només se'l coneix per inscripcions trobades a Saqqara. La llista d'Abidos no l'esmenta i la de Saqqara i el papir de Torí esmenten un rei Kara, però Nubnefer podria ser un rei en l'espai o llacuna (Hudjefa) deixat pels escribes (hi van escriure Hudjefa, però suposadament no com a nom d'un rei, sinó com a equivalent a "desconegut").

Les seves inscripcions són al complex funerari de Djoser, a les galeries de l'est i al forat de la casa del tresor al sud. Es tracta d'inscripcions gravades en gerres de pedra.

El seu regnat degué ser curt. Potser només mesos o un parell d'anys a tot estirar. Manethó dona al seu Khaires 17 anys, que sembla massa llarg.

La seva tomba no s'ha trobat encara, però com les dels altres faraons de l'època se suposa que és a Saqqara.

Com a successor, es col·loca Neferkare.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nubnefer