Ksenija Pajić

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKsenija Pajić
Biografia
Naixement30 juny 1961 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Rijeka Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadèmia d'Art Dramàtic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0657025 Allmovie: p148611 TMDB.org: 1301997 Modifica el valor a Wikidata

Ksenija Pajić (Rijeka, 30 de juny 1961), és una actriu de cinema, televisió i teatre croata.

Inicis[modifica]

Va néixer a Rijeka, on va acabar l'escola primària i secundària. Es va graduar a l'Acadèmia d'Arts Dramàtiques de Zagreb l'any 1984. Després de graduar-se, va passar dues temporades compromesa a Teatar u gostima on va interpretar papers principals. Quan encara era estudiant, va començar a treballar a Dubrovnik i va participar a les obres de teatre "Hamlet" i "Hecuba", i immediatament després de graduar-se, va acabar al Teatre com a convidada. Relja Bašić la va descobrir mentre defensava la seva tesi, i gràcies a ell va començar a treballar amb actors com Ana Karić, Boris Buzančić, Vanja Drach...[1] El 1986, va ser contractada com a empleada permanent del Teatre Dramàtic Gavella. Va aconseguir un gran nombre de papers notables en teatre, cinema i televisió.

Carrera[modifica]

Es va fer famosa pel paper de Nine, l'esposa de Crnog Džeka, interpretat per Slavko Brankov, a la sèrie per a nens i joves "Smogovci". El 2004, va aconseguir el paper de la dona rica Ana Jurak a la primera telenovela croata "Villa Maria". Apareix a les tres següents telenovel·les AVA. A "Ljubav u zaleđu" va retratar la propietària de la revista de xafarderies "Stars" Ksenia Fisher, i a "Obični ljudi" va retratar el personatge de Tamara, la millor amiga de Vanja (Vanessa Radman). En aquesta sèrie, el personatge de Ksenia lluitava amb la leucèmia. Després dels papers de convidada a la sèrie humorística "Zauvijek susjedi" i "Bitange i princeze". El 2007 torna a la pantalla petita a la telenovel·la històrica "Ponos Ratkajevih". El 2009, va ser convidada a la sèrie humorística "Luda kuća", i va encarnar el personatge de l'aguda doctora Karmen a la telenovel·la "Sve će biti dobro".

Premis[modifica]

Filmografia[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Teatre[modifica]

Referències[modifica]

  1. Ksenija Pajić, Biografije, Večernji list Arxivat 8 March 2014[Date mismatch] a Wayback Machine. (pristupljeno 6 ožujka 2014)
  2. La película francesa 'Poussière d'ange' obtiene el primer premio del festival[Enllaç no actiu], El País, 18 d'octubre de 1987
  3. Lisinski, Shirley Valentine, pristupljeno 13 kolovoza 2016

Enllaços externs[modifica]