Kuja

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeKuja
Tipus personatge fictici
Creat per Hironobu Sakaguchi i Square Co.
Context
Present a l'obra Final Fantasy IX
Dades
Sexe home
Modifica les dades a Wikidata

Kuja (クジャ, Kuja) és un personatge fictici de la saga Final Fantasy, popular franquícia de videojocs. És l'antagonista principal de Final Fantasy IX. Aquest és un dels personatges clau en Final Fantasy IX i és també un dels màxims responsables dels tràgics fets del videojoc. L'ésser malvat és considerat com un antagonista gèneric.

Kuja és extremadament malvat i sàdic, sense escrúpols, i un egocèntric sense limitacions, entre altres qualitats poc netes. Té l'habilitat de controlar poderosa màgia negra des dels seus indicis de vida, i aquesta és tan poderosa com destructiva. Sofreix una malaltia anomenada narcisisme, ja que es creia com a centre neuràlgic de l'Univers i del tot el que l'envoltava a aquest.

Final Fantasy IX[modifica]

« The weak lose their freedom to the strong. Such is the way of the strong. And it is the providence of nature that only the strong survive. That is why I needed strength. »
Kuja

Angel of Death[modifica]

Estètica i personalitat[modifica]

Es tracte d'un jove d'edat desconeguda, ja que mai no s'esmenta en el joc (es diu que ronda els 24 anys). Físicament és un jove de llarga cabellera platejada, de pàl·lida pell. Té un bell rostre adornat amb colors càlids, sobretot en la part dels ulls. Porta a la part del pit una cuirassa platejada que deixa la part del ventre descobert. A la part inferior del cos llueix una estranya penyora blanca com una capa posterior des del final de l'esquena fins als peus, calça unes luxoses botes metàl·liques, assemblant un cavaller.

La seva mentalitat és la d'un meticulós dolent, és un individu ambiciós, i sense escrúpols. Sofreix narcisisme, creient-se centre de l'univers, ja que segons el seu pensament el món no podria existir sense ell. El seu sentiment de superioritat el fa arrogant i superb. Es veu davant de la resta del món un ésser perfecte i inigualable. Té el do de la paraula, utilitzant les paraules per utilitzar les persones i les situacions. No l'hi importa els mitjans que utilitzi amb tal d'arribar als seus objectius. Al llarg de la història del videojoc, Kuja demostra la seva crueltat i maldat sobre tota forma de vida, no tenint cap cura amb aquesta al contrari que el seu germà, qui l'apreciava i la seva naturalesa.

Kuja és un personatge molt peculiar, segueix l'estil de dolents de Final Fantasy, assemblat a Sephirot de Final Fantasy VII. Cridat l'Àngel de la Foscor, clar serà qui porti les tenebres a Gaia des de l'Arbre Lifa, un Administrador de les Ànimes, o l'anomenada Boira. Kuja sembra el món de destrucció i caos, divertint-se enterament amb això. La seva aparença d'un ésser diví o angelical muntat sobre un gran drac blanc es contraposa amb la seva personalitat sàdica i malèvola. També és cert que Kuja pot ser confós amb una dona, ja que té el ventre completament llis, i té un estil molt femení. Tanmateix el seu estil canvia quan perd la seva ànima i queda en un trànsit, que l'hi dóna un aspecte més diàbolic: la seva cabellera es fa vermella i l'hi creix cabell on solia portar roba, el cabell també és vermell. Quan està en aquest estat és quan allibera a Necron del Vidre on havia estat tancat, i mor aparentment en l'Arbre Lifa (tot i que no està confirmat, podria continuar amb vida).

Origen[modifica]

Kuja prové de l'antic planeta de Terra, dirigit per Garland el Gran Administrador d'Ànimes.[1] Expliquen que quan el vell planeta Terra estava a punt de morir, va buscar un planeta jove i va trobar Gaia, amb el qual es va unir, però la unió no estava feta, ja que Gaia havia de morir perquè Terra ocupés el seu lloc. Garland es va encarregar de crear a dos Genónids (recipients sense pensament i sotmesos a la voluntat de Garland) però més intel·ligents: el primer va ser Kuja, anava a ser el fill pròdig de Garland, i així va ser anomenat l'Àngel de la Foscor, ja que seria ell qui destruiria Gaia per salvar Terra, però Garland temia que l'ambició i ànsies de poder de Kuja fossin massa perilloses i portessin el caos,[2] així que va crear un segon Genónid, Zidane (Yitán en la versió espanyola), aquest seria més poderós que el seu germà i també seria qui acabés la missió encarregada.[3] Però poc temps després de ser creat, Kuja, gelós i enfurismat per la falta de fe per part de Garland es va portar a Zidane i el va llançar pel fluix d'ànimes arribant a Gaia, on Waku, el cap de l'organització teatral Tantalus, el va trobar i el va cuidar com un fill. Kuja, per la seva part va abandonar Terra i, avergonyit pels seus orígens es va ocultar la cua i es va vestir ocultant el bell del seu cos. Una de les diferencia principals que tenien Zidane i Kuja, era que el primer no coneixia l'ús de la màgia i en canvi, Kuja controlava destructiva màgia.

Evolució de Kuja[modifica]

Kuja en Final Fantasy IX.

Aquest individu apareix per primera vegada al final del primer disc, quan la reina Brahne ha envaït Burmecia sotmetent la població amb tot el seu exèrcit alexandri. Kuja és el traficant d'armes de la reina, proporcionant-li mags negres, tot tipus d'armes i també poderosa màgia negra. El grup el coneix a la plaça central del palau de la ciutat de Burmecia quan, totalment derrotats per la generala de Brahne, Beatrix, que contemplen com un estrany jove de cabell llarg i blanc i vestit amb unes estranyes robes abandona la ciutat pujat en un gran drac blanc.

Al llarg del joc, es van mostrant els autèntics plans de Kuja. Es mostra la seva evolució al llarg de la història, començant per un primer Kuja confiat, i massa segur de complir els seus plans tant sí com no, és en aquest moment que utilitza la reina d'Alexandria Brahne perquè aconsegueixi els grans esperits d'invocació i així robar-se'ls i fer-se enormement poderós. Perquè la reina aconsegueixi els Aeons, és necessària la princesa Garnet, la seva legítima filla (i hereu de la corona), que en el seu interior guarda ocults poderosos Aeons, per a això Kuja i la reina la fan presonera i li extreuen tots els Aeons del seu interior per utilitzar-los a la seva malvada voluntat, així aconseguin més poder.

EL següent pas va ser utilitzar la reina per sembrar el caos a tot el continent, per a això la va convèncer d'utilitzar els Aeons contra els grans països, entre ells Burmecia, Cleyra (el regne ocult al tornà de sorra) i finalment el gran comtat de Lindblum. Quan ja tots els regnes han estat sotmesos a Alexandria, Kuja utilitza l'ambició de la reina perquè aquesta intenti destruir-lo també a ell i per a això Kuja fa el possible perquè Brahne utilitzi el seu Aeon més poderós per destruir-lo. Finalment la reina invoca a Bahamut i és llavors quan Kuja, amb un estrany artefacte en forma d'ull gegant (també anomenat Invencible) ocult al cel, controla Bahamut. El drac comença a llançar brutals atacs contra la reina i la seva flota, destruint-la per complet. Després d'això, té una segona fase de soberbía i prepotència, creient ser l'ésser més poderós de tota Gaia. És ara quan a Alexandria han coronat reina a Garnet i vol acabar amb el regne que ell va ajudar a forjar, començant per Alexandria. Una nit invoca a Bahamut que comença a destruir la cuideu, però la reina Garnet i la seva amiga Eiko, uneixen les seves dues pedres d'invocació, cridant-ne un dels Aeons més poderosos que existeixen, Alexander, un ésser alat que sense problemes destrueix Bahamut com un insecte.

Kuja no es preocupa, pot quedar-se amb Alexander i continuar amb els seus plans, però de sobte, a l'artefacte que controlava els Aeons apareix un estrany i vell amic del passat, Garland. Llavors Kuja veu les seves ambicions frustrades quan Garland destrueix Alexander. Kuja entra en una tercera fase, aquí comença a preocupar-se de forma lleugera, encara que no mostra símptomes de preocupació està molt alerta del rumb que estan prenent les coses. Ara que ha descobert que Zidane és el seu germà, les coses es posen lletges per a ell. Decideix traslladar-se a Terra, on obtenir poder i vèncer definitivament Garland, que va ser qui va crear a Kuja i Zidane, l'únic que podia impedir a Kuja els seus plans. El grup protagonista també es trasllada a Terra i allà Zidane descobreix la veritat, que pertany a aquest planeta i que no és humà, sinó una espècie de recipient creat per destruir. Quan Zidane supera la seva tristesa i dolor, s'enfronten a Garland, vencent-lo i i després al poderós Kuja que no té preocupació pel combat, però al final el grup heroi el venç a ell i a la seva poderosa i malvada màgia negre.

De sobte l'esperit de Garland es mostra i revela a Kuja que no és immortal i que aviat morirà; és en aquest moment quan s'omple d'ira i d'odi rebent energia, Kuja s'enfurisma tant que el seu cos comença a omplir-se energia que entra en trànsit i destrueix el planeta Terra usant la seva més temible arma, la màgia Artema. El grup aconsegueix salvar-se i tornar Gaia. Ara Kuja sofreix una quarta fase; una fase de desesperació i d'ira, i ple de poder i odi es trasllada a l'origen de tot, conegut com el Món Cristal·lí on planeja destruir el Vidre Principal i destruir la humanitat. Quan el grup arriba s'enfronta a ell i finalment quan veu que serà vençut usa Artema per destruir el Món Cristal·lí i acabar així amb tota la existencia. Després d'això, els Herois deslliuren una batalla contra la Tenebra Eterna, que representa el no res creat per la destrucció del Vidre, i vencent-la fan que tot torni a la normalidad. Kuja jeu moribund en l'interior de l'Arbre Lifa mentre Yitán va en el seu rescat. Al trobar-se, un Kuja gairebé defallit comprèn el perquè de l'amor a la vida que ha desenvolupat el seu germà, a l'estona les arrels de l'Arbre Lifa els sepulten en el seu interior. Encara que Zidane aconsegueix sortir temps després, no se sap res més de Kuja i així acaba la història del personatge.

Altres aparicions[modifica]

  • Kuja estarà disponible a Dissidia - Final Fantasy com a caràcter jugable. La seva rivalitat amb Zidane és encara vivament en aquest videojoc.

Referències[modifica]

  1. Zidane: So...Kuja is just an angel of death who sends souls to the Tree of Iifa. / Garland: Yes, my angel of death. But only until you came of age. / Zidane: What do you mean!? / Garland: His soul is not eternal... I was going to create you next, after all.
  2. Garland: Garland: His ambition was unbecoming of a Genome, but it was perfect for the mission I gave him. To bring war and chaos to Gaia... That was what I sent him to do.
  3. Garland: When you received the gift of life in Bran Bal, Kuja could not bear it. He could not bear to see a Genome with more power than his own; he felt threatened. Kuja discarded you. He dropped you onto Gaia, the world he would destroy.