L'Étrange Madame X

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaL'Étrange Madame X
Fitxa
DireccióJean Grémillon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióClaude Dolbert (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióAlbert Valentin, Marcelle Maurette i Marc Maurette Modifica el valor a Wikidata
MúsicaVincent Scotto Modifica el valor a Wikidata
FotografiaLouis Page Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeLouisette Hautecoeur Modifica el valor a Wikidata
ProductoraCodo Cinéma
S. G. G. C.
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1951 Modifica el valor a Wikidata
Durada91 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0043164 Filmaffinity: 802599 Allocine: 58008 Letterboxd: the-strange-madame-x Allmovie: v165019 TMDB.org: 145896 Modifica el valor a Wikidata

L'Étrange Madame X és una pel·lícula dramàtica francesa de 1951 dirigida per Jean Grémillon. El guió va ser escrit per Marcelle Maurette, Pierre Laroche (diàleg) i Albert Valentin (adaptació). És protagonitzada per Michèle Morgan i Henri Vidal. Explica la història d'una criada que es casa amb un aristòcrata, després s'enamora d'un treballador i en queda embarassada.[1][2]

Sinopsi[modifica]

Étienne es troba amb Irène en un estadi durant un esdeveniment esportiu. Un diumenge marxen al camp i s'enamoren. Treballa en un taller de fusteria, ella és la cambrera de la senyora Voisin-Larive, una burgesa, almenys així es va presentar al seu amant. En realitat, és l'esposa de Voisin-Larive, de la qual era la secretària privada. Ella va acceptar casar-se amb ell sense estimar-lo i el seu marit s'acomoda a aquest cast matrimoni.

Quan Irène queda embarassada del seu amant, el seu marit la manté allunyada mentre dóna a llum el nen per evitar l'escàndol. Neix una nena, que Étienne confia al seu oncle i a la seva tieta. Pressionada per Étienne per casar-se amb ella, Irene finalment consent. Ella informa al seu marit del seu desig de divorciar-se. Intenta dissuadir-la però Irène no cedeix.

El nadó cau greument malalt. Corrent a casa de Voisin-Larive per avisar la Irene, la veu ballant a la sala de ball. La conversa que escolta entre dos convidats li diu que és l'esposa de Voisin-Larive. Està devastat per aquesta mentida. El nen mor. Després del funeral, Étienne finalment trenca amb Irene i marxa de la ciutat. La Irene torna amb el seu marit, desconsolada.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. L'Étrange Madame X a unifrance.org
  2. L'Étrange Madame X a ilcinemaritrovato.it

Enllaços externs[modifica]