Línia evolutiva de Caterpie

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta línia evolutiva de Pokémon inclou Caterpie, Metapod i Butterfree.

Caterpie[modifica | modifica el codi]

Caterpie
Caterpie

Pokédex
Blastoise - Caterpie (#010) - Metapod

General
Nom japonès キャタピー Kiyatapih
Etapa Bàsic
Evoluciona de Cap
Evoluciona en Metapod
Biologia
Espècie Cuc
Tipus 1 Insecte
Alçada 0,3 m
Pes 2,7 kg
Color Verd

Caterpie és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. Com Weedle, aquest Pokémon cuc és un dels que evoluciona en un nivell més baix, convertint-se en Metapod en arribar al nivell 7. En el joc Pokémon Go es necessiten 12 caramels de Caterpie per evolucionar-lo.

Etimologia[modifica | modifica el codi]

El nom Caterpie és un derivat del mot anglès "caterpillar" (eruga).

Morfologia[modifica | modifica el codi]

Caterpie té unes ventoses a les seves potes que li permeten escalar arbres, on es camufla entre les fulles del mateix color que el seu cos mentre se n'alimenta; els dissenys en forma d'ull que té al front són per a espantar els enemics, i quan això falla, el fet de tocar les antenes de Caterpie fa que alliberi una pudor horrible per defensar-se.

Als videojocs[modifica | modifica el codi]

Depenent de l'edició que s'estigui jugant, Caterpie pot ésser capturat a diferents llocs, que són el Viridian Forest, la Ruta 25, el National Park i a l'Ilex Forest. En algunes edicions com Pokémon Vermell, Safir i Rubí, Caterpie no pot ésser capturat i només se'l pot aconseguir intercanviant-lo de Pokémon Blau, en el primer cas, i de Pokémon VerdFulla o Pokémon VermellFoc en els altres dos.

Caterpie és vulnerable als atacs de Pokémon de foc, voladors i de roca, i és resistent contra els tipus planta, terra i lluita. A Vermell i Blau, era dèbil contra els atacs verinosos.

Caterpie és un dels típics Pokémon que capturen primer els nous entrenadors, ja que és bastant fàcil de trobar i no costa gaire capturar-lo.

A l'anime[modifica | modifica el codi]

Caterpie és el primer Pokémon capturat per Ash Ketchum en la seva aventura per convertir-se en Mestre Pokémon. El captura al Viridian Forest sense ni tan sols lluitar-hi, i en els capítols següents evoluciona dues vegades fins a arribar a Butterfree, tot dins el Viridian Forest.

Metapod[modifica | modifica el codi]

Metapod
Metapod

Pokédex
Caterpie - Metapod (#011) - Butterfree

General
Nom japonès トランセル Toranseru
Etapa Etapa 1
Evoluciona de Caterpie
Evoluciona en Butterfree
Biologia
Espècie Capoll
Tipus 1 Insecte
Alçada 0,71 m
Pes 9,9 kg
Color Verd

Metapod és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És la forma intermèdia de l'evolució entre Caterpie i Butterfree, i com els cucs de seda en la vida real, passa per una fase de crisàlide.

Etimologia[modifica | modifica el codi]

El nom Metapod és una mescla dels mots "metamorphose" (metamorfosi) i "pod" (vaina).

Morfologia[modifica | modifica el codi]

Metapod es prepara per evolucionar reposant dins la cuirassa que s'ha fet. La part del cos que hi ha a l'interior és tendra i feble, i un impacte fort pot acabar amb ell. Mentre a l'interior va mutant per evolucionar en Butterfree, no és capaç de moure's, i l'única defensa possible contra els atacants és endurir la seva closca per resistir els atacs. Nogensmenys, aquesta closca és forta com l'acer.

Metapod i Kakuna són els únics Pokémon que en evolucionar, deixen alguna part de la seva fase anterior. Mentre que tots els altres Pokémon simplement es transformen en les seves noves formes, Beedrill i Butterfree surten del capoll i abandonen la closca que tenien.

Als videojocs[modifica | modifica el codi]

En els jocs tradicionals es pot aconseguir un Metapod evolucionant un Caterpie. Una altra manera d'aconseguir-lo és buscant a les mateixes zones on es troben Caterpie, és a dir, al Viridian Forest, la Ruta 25, el National Park i l'Ilex Forest. En el joc Pokémon Go es necessiten 12 caramels de Caterpie per aconseguir a Metapod.

A l'anime[modifica | modifica el codi]

A Pokémon, quan el Caterpie d'Ash Ketchum evoluciona en Metapod, rep el desafiament d'un altre entrenador que té també un Metapod. Com que l'únic atac que pot usar Metapod és Fortalesa, la batalla acaba essent una pèrdua de temps perquè l'única ordre possible és la d'endurir-se més que el Metapod del rival. Al final, Misty acaba el combat.

En aquest mateix episodi, quan un eixam de Beedrill amenaça la vida d'Ash, Metapod evoluciona en Butterfree per salvar-lo.

Butterfree[modifica | modifica el codi]

Butterfree
Butterfree

Pokédex
Metapod - Butterfree (#012) - Weedle

General
Nom japonès バタフリー Batafurih
Etapa Etapa 2
Evoluciona de Metapod
Evoluciona en Cap
Biologia
Espècie Papallona
Tipus 1 Insecte
Tipus 2 Volador
Alçada 1,09 m
Pes 31,99 kg
Color Verd

Butterfree és un personatge fictici de la franquícia de videojocs de Pokémon, així com d'altres jocs i productes derivats. És la forma final de la línia evolutiva de Caterpie, i com les papallones de la vida real, creix des d'una eruga fins a ésser una papallona, passant per la fase de crisàlide.

Etimologia[modifica | modifica el codi]

El nom Butterfree és una mescla dels mots anglesos "butterfly" (papallona) i "free" (lliure).

Morfologia[modifica | modifica el codi]

Butterfree és un insecte atractiu, amb grans ulls vermells, un cos lila, dues mans i dues potes (en lloc de sis com en les papallones autèntiques). Les seves ales blanques estan cobertes d'espores tòxiques, i repel·len l'aigua. Això li permet volar sota la pluja, cosa que molts altres Pokémon insecte tenen problemes per fer.

Butterfree s'alimenta recollint nèctar cada dia, volant de flor en flor. Es frega el nèctar a les potes peludes i se l'emporta de tornada al niu. És capaç de veure flors en la distància a més de 10 quilòmetres.

En la batalla, Butterfree bat les seves ales cobertes d'espores a alta velocitat per a alliberar una pols tòxica a l'aire, debilitant l'enemic per poder fugir o per aconseguir un avantatge en el combat. Els Butterfree també tenen una sorprenent capacitat d'usar poders telequinètics.

En un moment de les seves vides, els Butterfree escullen una parella i volen a través del mar fins a una terra distant per reproduir-se. Després de l'aparellament, els Butterfree moren, deixant que els petits Caterpie tinguin cura d'ells mateixos en aquesta nova terra. Quan aquestes cries evolucionen, també escullen una parella i volen de tornada a la terra dels seus pares, on tornen a començar el mateix procés reproductiu mortal. Això és el cicle geogràfic dins el cicle vital dels Butterfree.

No s'ha de confondre amb Beautifly, un Pokémon papallona similar que habita en una regió diferent.

Als videojocs[modifica | modifica el codi]

En les primeres edicions de Pokémon (Vermell, Blau i Groc), només s'aconsegueix un Butterfree evolucionant un Metapod. A Or, Plata i Cristall, també se'n pot capturar al National Park. A Rubí i Safir, cal intercanviar-lo amb VerdFulla o VermellFoc. En el joc Pokémon Go es necessiten 50 caramels de Caterpie per evolucionar-lo a partir d'un Metapod.

En general, les estadístiques de Butterfree són raonablement bones. Té un bon nivell d'atac especial, defensa especial i velocitat, però també té un nivell inferior d'atac i de defensa. Lluita millor amb el seu arsenal de moviments especials, tals com "Paralitzador" o "Somnífer". Això es pot complementar amb els seus atacs curadors, com Mega Esgotar o Giga Drenatge. L'altre avantatge d'utilitzar un Butterfree és la rapidesa amb què evoluciona; un Metapod es torna Butterfree en arribar al nivell 10.

A l'anime[modifica | modifica el codi]

A l'episodi Challenge of the Samurai, el Caterpie d'Ash Ketchum evoluciona en Metapod, i al final de l'episodi, evoluciona en Butterfree, salvant Ash i els seus amics d'un eixam de Beedrill utilitzant Somnífer. Ash usava bastant Butterfree, sobretot per aprofitar els seus poders especials.

A l'episodi "Bye Bye Butterfree", el Butterfree d'Ash s'enamora d'un Butterfree femella salvatge rosa durant l'estació d'aparellament dels Butterfree. Pel seu bé, Ash allibera el Butterfree.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]