La Cantalera

Infotaula de geografia físicaLa Cantalera
Imatge
TipusIndret Modifica el valor a Wikidata
Localitzat en l'àrea protegidaSerra de Carreu-Sant Corneli Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAbella de la Conca (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 11′ 23″ N, 1° 10′ 18″ E / 42.18964°N,1.17172°E / 42.18964; 1.17172
Dades i xifres
Altitud1.550 m Modifica el valor a Wikidata

La Cantalera és un indret a cavall dels termes municipals de Coll de Nargó (antic terme de Montanissell), de l'Alt Urgell i d'Abella de la Conca, al Pallars Jussà, en l'àmbit del poble de Bóixols.

Està situat al vessant sud-oriental de la Serra de Carreu, al sud-est del Grau de Queralt, damunt i al nord-oest de la casa de la Xosa.

Per la Cantalera discorre el termenal entre els termes municipals d'Abella de la Conca i de Coll de Nargó i, per tant, el límit comarcal de l'Alt Urgell i el Pallars Jussà.

Etimologia[modifica]

Joan Coromines[1] explica que es tracta d'un topònim descriptiu, a partir d'una arrel prellatina (cant-), que dona el mot comú català cantal (pedra grossa).

Referències[modifica]

  1. Coromines 1995.

Bibliografia[modifica]

  • COROMINES, Joan. "Cantal, Cantera i anàlegs". Dins Onomasticon Cataloniae. Els noms de lloc i noms de persona de totes les terres de parla catalana. II Bi-C. Barcelona: Curial Edicions Catalanaes i Caixa d'Estalvis i de Pensions de Barcelona "La Caixa", 1995. ISBN 84-7256-902-0.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La Cantalera