La Foradada (Montsià)

(S'ha redirigit des de: La Foradada (Alcanar))
Infotaula de geografia físicaLa Foradada
Imatge
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Localitzat en l'àrea protegidaserra del Montsià Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaFreginals (Montsià), la Ràpita (Montsià) i Alcanar (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 37′ 56″ N, 0° 32′ 39″ E / 40.63231°N,0.54421°E / 40.63231; 0.54421
Dades i xifres
Altitud655 m Modifica el valor a Wikidata
Materialmarga i pedra calcària Modifica el valor a Wikidata

La Foradada del Montsià és una muntanya del massís del Montsià (comarca del Montsià). És el segon cim més alt, alhora que és un dels llocs més carismàtics i visitats degut al seu fàcil accés. La seva privilegiada situació, gairebé set-cents metres d'altitud, i uns vessants que cauen bruscament ben a prop del mar, fa que La Foradada sigui un mirador esplèndid de la Plana del Delta de l'Ebre i de gran part de la Comarca del Montsià.

Particularitats[modifica]

La seua alçada és de 695[1] metres. Es troba al punt de confluència entre els municipis d'Alcanar, Freginals, la Ràpita i a 126 metres de l'extrem nord-est del terme d'Ulldecona. Rep el seu nom d'un pont natural que hi ha molt a prop del cim.
L'última etapa del GR-92 pel Principat passa per la mateixa Foradada. La 31a etapa d'aquest Sender de gran recorregut surt des de l'Ampolla i s'endinsa cap a la Serra del Montsià. El sender transcorre per l'aresta de la Serra fins a arribar a la Font del Burgar, seguidament puja fins al Mas de Mata-Redona des d'on transcorre el tram més abrupte per arribar a la Foradada.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La Foradada
  1. Altituds preses del Mapa Topogràfic de Catalunya 1:10.000 de l'Institut Cartogràfic de Catalunya
  2. «GR 92 Etapa 31: L'Ampolla - Pont de l'Olivar (Ulldecona)». Web del FEEC. Arxivat de l'original el 2010-07-22. [Consulta: 15 febrer 2010].