La Garriga (Cardona)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
La Garriga
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud637 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBergús (Bages) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 53′ 33″ N, 1° 36′ 40″ E / 41.8924°N,1.61121°E / 41.8924; 1.61121
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC16367 Modifica el valor a Wikidata

'La Garriga és un monument que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català de la vila de Cardona (Bages). La podem trobar al barri de Bergús, als afores de la vila.

Descripció[modifica]

La Garriga és una masia de grans proporcions orientada a migdia amb una estructura original corresponent a l'estructura clàssica de masia. Coberta a doble vessant i amb el carener perpendicular a la façana principal.

Les ampliacions posteriors modificaren el cos central de migdia amb la construcció d'un porxo-eixida avançant mig cos de l'edifici.

A tramuntana, una esvelta torre medieval de planta gairebé quadrada don testimoni de l'existència d'aquesta masia en època medieval.

Notícies històriques[modifica]

La Garriga està situada just al costat de l'església de base romànica de sant Joan de Bergús. Aquesta gran masia va créixer igual que l'església, partint d'una primera base medieval (manifestada en la torre a tramuntana) i fou ampliada els s.XVII-XVIII quan s'obriren les galeries a migdia.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La Garriga
  • «La Garriga». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 abril 2012].