La Llei de Ueki

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La Llei de Ueki
うえきの法則
(Ueki no Hōsoku)
Gènere Acció, Comèdia
Manga
Autor Tsubasa Fukuchi
Editorial Japan Shogakukan
Demografia Shōnen
Magazine Shōnen Sunday
Publicació 20022004
Volums 16
Anime
Director Hiroshi Watanabe
Estudi Studio Deen
Llicència USA Canada Geneon
Canal Japan Animax, TV Tokyo
Durada 4 d'abril de 200527 de març de 2006
Episodis 51 (Llista d'episodis)
Manga: The Law of Ueki Plus
Autor Tsubasa Fukuchi
Editorial Japan Shogakukan
Demografia Shōnen
Magazine Shōnen Sunday
Volums 5

La llei de Ueki (うえきの法則 , Ueki no Hōsoku?) és un manga creat per en Tsubasa Fukuchi que va ser portat a l'anime amb 51 episodis.

El manga fou publicat en la revista Shōnen Sunday i després va ser recopilat en 16 volums. En el 2005, va sortir la trama final del manga La llei d'Ueki Plus (うえきの法則プラス Ueki no Hōsoku PURASU) també publicada per la mateixa revista i que passà a ser adaptada en la part final de l'anime.

Personatges Principals[modifica | modifica el codi]

 • Kosuke Ueki (植木 耕助 , Ueki Kōsuke?): té el "Poder de convertir les escombraries en arbres". Va ser elegit per en Kobayashi pel seu sentit de la justícia. S'uneix al grup dels "10 d'en Robert" en la primera fase de la lluita dels escollits, per, des de dins, destruir el grup i derrotar en Robert Haydn, però, en arribar a la segona fase, forma el seu propi grup en què hi ha: l'Ai, en Sano, la Rinko i en Soya. Després a la tercera fase de la lluita aconsegueix el segon nivell de poder, el seu segon nivell consisteix en "reciclar" el poder dels altres candidats (per exemple quan un candidat transforma una cosa "A" en una cosa "B" el poder del segon nivell d'en Ueki pot fer tornar la cosa "B" en "A"). Al final de la serie just abans de la lluita amb l'Anon aconsegueix la 9ª i 10ª estrella gràcies a en Margaret (candidat a rei de l'Anon i en Robert). Finalment aconsegueix el talent en blanc.
 • Ai Mori (森 あい , Mori Ai?): en un principi no té cap poder, més tard, seguint a en Ueki per no deixar que malgasti els seus dons i així desaparegui, intentarà donar el millor de ella mateixa i demostra que pot ser valenta. Abans d'entrar en la segona fase de la lluita de escollits, l'inumaru li concedeix un poder. Encara que triga molt, acaba descobrint que té el "Poder de fer que els altres s'enamorin de les seves ulleres", però la seva limitació de poder és fer que l'adversari faci la postura de nena bleda.
 • Kobayashi (小林?) o Kobasen (コバセン? "Una abreviació pel mestre Kobayashi"): és el candidat a rei que dóna el poder de convertir les escombraries en arbres. Tan a en Ueki com al candidat a rei d'en Sano (l'Inomaru) els a inculca el seu sentit de la justícia fins el punt de fer bestieses tant o pitjors a les d'ell.
 • Seiichiro Sano (佐野 清一郎 , Sano Sei'ichirō?): té el "Poder de convertir tovalloles en metall". La limitació d'aquest poder és que només funciona mentre s'aguanta la respiració encara que més endavant en Sano aconsegueix parlar mentre el fa servir per que no respira mentre comenta algunes coses, només expulsa el aire. Entra al grup dels 10 d'en Robert per salvar a l'Inomaru, d'un insecte que li introdueixen al coll, encara que després en la segona fase de la lluita de escollits passa a ser del grup d'en Ueki, a la tercera fase aconsegueix el segon nivell, que és el del magnetisme.
 • Gerard Rinko (鈴子・ジェラード , Rinko Jerādo?): Té el "Poder de convertir les grans de vidre en bombes". Era un dels membres dels 10 d'en Robert encara que només era membre per la raó en què era una noia marginada i en Robert l'havia trobat però també per que el seu candidat a rei era una persona que havia fet un tracte amb en Margaret el candidat a rei d'en Robert per que ell governés com a rei.
 • Hideyoshi Sōya (宗屋 ヒデヨシ , Sōya Hideyoshi?): té el "Poder de convertir les veus en retrats". Abans de començar la segona fase de la lluita la Rinko recomana a en Ueki i a l'Ai que vagin a trobar-lo i així sigui el cinquè membre del seu grup per la segona fase de la lluita, en un principi no vol formar part del grup d'en Ueki però més tard al entercar-se que el grup d'en Ueki pretén fer tornar de l'infern en Kobasen, a l'Inomaru i a el Nelo (el seu candidat a rei).
 • Inumaru (犬丸?): és el candidat a rei d'en Sano i també que va donar el poder de fer enamorar de les ulleres a la Mori. Es un candidat a rei amic d'en Kobasen des de feia molt temps encara que segons ell en Kobasen s'aprofita de la seva bona fe amb ell.
 • Tenko (テンコ?): és una bestia divina ( o celestial) que ajuda a en Ueki en la seva lluita des del moment en què en Kobasen el va alliberar de l'infern on estava engarjolat i el va enviar al món humà per ajudar-lo en la seva lluita en el moment en què estava per derrotar els 10 d'en Robert. Té deu ulls que s'il·luminen cada vegada que en Ueki aconsegueix una estrella de més, encara que, al ser una bèstia divina habitual en el seu estómac on es troba el òrgan del despertar només es pot arribar a augmentar el poder de les persones celestials fins el rang de 9 estrelles on acaben per morir un cop es compleix la prova per aconseguir-les.
 • Robert Haydn (ロベルト・ハイドン?): Té el "poder de convertir les idees en realitat". De petit, va ser un noi al tothom el menyspreava per tindre poders celestials, fins a arribar el moment de trair-lo amics i l'alcalde del poble en què ell tenia tanta confiança, des d'aquell moment no confiava en ningú i només volia fer desaparèixer el món dels humans i el món celestial. Al lluitar contra en Ueki, per primer cop es retira del combat gràcies a en Kobasen qui dóna la seva vida per salvar a en Ueki, en la segona ocasió que lluiten ell només utilitza 6 dels poders de les primeres 10 estrelles que ell té contra en Ueki, en finalitzar la lluita és capaç de canviar la seva forma de pensar respecte als humans però és absorbit per l'Anon.
 • Anon ({{{2}}}?): és un ser del món infernal i igual que les bèsties infernals, té la capacitat de menjar-se als enemics i adquirir el seu poder celestial. Primer adquireix el cos d'en Robert, per combatre en la lluita de escollits i aconsegueix el poder de les 10 estrelles d'en Robert més el de convertir les idees en realitat. Més tard, es menja el cos del rei per així poder controlar la norma sobre la quarta fase de la lluita d'escollits. A continuació, allibera a en Robert per deixar de ser un escollit de la lluita i ser un ser més, així cada vegada que en Ueki li pegués, en Ueki perdria un do i si arribava a 0, desapareixeria. Acaba per ser derrotat pel rei dimoni d'en Ueki
 • B.J: és un escollit amb el "poder de convertir les monedes en vent" que es fa molt amic d' en Ueki. Diu moltes mentides perquè de petit no tenia amics i volia cridar l' atenció. En Ueki es capfica a lluitar contra en Robert Hyden perquè derrota a en B.J, tot i que si no fos per en Kobasen, en Ueki hagués mort, però en Kobasen va agafar en Ueki abans que caigués i va anar a l'infern intentant-se emportar-se en Robert amb ell, però és un intent fallit.

Armes Celestials[modifica | modifica el codi]

 • Arma de 1 estrella : Canó Kurogane, un potent canó per disparar al seu enemic.
 • Arma de 2 estrelles : Braç Hud, un braç que sorgeix del terra per protegir a qui l'invoca.
 • Arma de 3 estrelles : Espasa Ranma, una espasa gegant per atacar l'enemic.
 • Arma de 4 estrelles : Boca Mash, es un cap gegant que captura el seu objectiu amb la boca.
 • Arma de 5 estrelles : Columna Pick, una columna que sorgeix de la mà de qui l'usa i colpeja el seu enemic amb força.
 • Arma de 6 estrelles : Flash Raika, un medi de transport de hipervelocitat en forma de patins en línia que sorgeixen als peus.
 • Arma de 7 estrelles : Guliver, una capsa gegant que tanca al seu objectiu a dins seu per immobilitzar-lo.
 • Arma de 8 estrelles : Onada Namihara, una tentacle molt potent que pot controlar-se a voluntat.
 • Arma de 9 estrelles : Ocell Seiku, unes ales que sorgeixen a l'esquena donant l'habilitat de volar a qui les posseeix.
 • Arma de 10 estrelles: Rei dimoni, es una criatura que agafa forma segons la voluntat del desig de qui l'utilitza i ataca al seu objectiu amb molta potencia.

Talents, Poders i Armes Sagrades[modifica | modifica el codi]

Un Talent o Do (Zai en japonès) és una habilitat per a fer quelcom. Per exemple, "Do per a anar a la moda" concedit a Ueki en el capítol de "La llei d'Onimon". Cada persona pot tenir un gran nombre de dons diferents.

Un Poder és una habilitat de transformació que es concedeix a cada escollit celestial. Aquest pot tenir dos nivells, i el que es diu una "Condició restrictiva" o "Limitació". Aquesta consisteix en una condició que s'ha de complir si es vol usar el poder. Un exemple d'això és el "Poder de convertir a qualsevol en un enamorat de les seves ulleres", d'Ai Mori, que requereix d'una pose especial absurda perquè siga efectiu.

El Segon Nivell del poder ho expandeix amb una característica nova, per exemple, el Magnetisme en Sano, que li permet fer les seues tovalloles de metall magnètiques i realitzar nous atacs. Si s'usa un poder contra algú que no siga un Escogit, es perdrà automàticament un do. Si es perden tots els dons propis, es desapareix.

Les Armes Sagrades són onze armes i poders especials que són concedits als Celestials. L'onzena només la pot usar el Déu Suprem, i es diu Creació.

Si a un Celestial se li concedeix un poder, les seves Armes variaran i es transformaran en altres relacionades amb el poder de en concret. En el cas d'Ueki, les armes estan basades en el Poder dels Arbres. No obstant això, aquesta característica de les Armes té també el seu aspecte negatiu, ja que és necessari usar el poder de la persona a l'hora d'invocar l'arma, i per això se li apliquen a la mateixa restriccions idèntiques a les del poder en qüestió (Per exemple, si Kousuke Ueki dispara el Kurogane a algú que no siga un Escollit perdrà un talent). Açò amplifica la importància de cadascun dels Talents restants, que poden ser recuperats derrotant a un Escollit (Una derrota equival a un Talent més).

Llistat de capítols[modifica | modifica el codi]

 • Capítol 1 : Ueki Kousuke La Llei de la Justícia.
 • Capítol 2 : La Llei del Començament de la Batalla.
 • Capítol 3 : La Llei dels Zai.
 • Capítol 4 : La llei de les arts marcials. Rihou!
 • Capítol 5 : El Màxim Triat. La Llei de Robert Haydn.
 • Capítol 6 : La Llei de l'Adéu.
 • Capítol 7 : La Llei de Kobasen.
 • Capítol 8 : Just i Net!. La Llei d'Onimon.
 • Capítol 9 : La Llei de l'Entrenament d'Onimon.
 • Capítol 10 : La Llei de la justícia que mai arriba.
 • Capítol 11 : La Llei dels 10 de Robert.
 • Capítol 12 : La Llei dels Habitants del Cel.
 • Capítol 13 : La Llei de la Bèstia Divina.
 • Capítol 14 : La Llei de l'Entrenament de Tenko.
 • Capítol 15 : La Llei de Rinko.
 • Capítol 16 : La Llei de Neo.
 • Capítol 17 : La Llei dels dos poders.
 • Capítol 18 : La Llei de la mansió Dogura.
 • Capítol 19 : La Llei del ball cosac.
 • Capítol 20 : La Llei del Gat i el Ratolí.
 • Capítol 21 : La Llei de Sano.
 • Capítol 22 : La Llei d'Inumaru.
 • Capítol 23 : La Llei de Ueki vs Els 10
 • Capítol 24 : La Llei del Menut Robert.
 • Capítol 25 : Renaixement!, La Llei de Kobasen.
 • Capítol 26 : Terror! La Llei d'Anon.
 • Capítol 27 : La Llei d'Hideyoshi.
 • Capítol 28 : La Llei de La Casa del Sol.
 • Capítol 29 : No Mores! La Llei de Tenko.
 • Capítol 30 : La Llei de La Segona Batalla.
 • Capítol 31 : La Llei del Màxim Equip.
 • Capítol 32 : La Llei de la Veritable Força.
 • Capítol 33 : La Llei d'Ueki vs Rihou.
 • Capítol 34 : La Llei de l'Equip Marylin.
 • Capítol 35 : La Llei del "M'has enganyat".
 • Capítol 36 : La Llei de la Prova d'Amistat.
 • Capítol 37 : La Llei dels punts febles dels tresors sagrats.
 • Capítol 38 : La Llei del despertar de Sano.
 • Capítol 39 : La Llei del Cor Tancat.
 • Capítol 40 : La Llei del Meravellós Amor.
 • Capítol 41 : La Llei de la veritat i la falsedat.
 • Capítol 42 : La Llei de l'Equip Ballow.
 • Capítol 43 : La llei de la pose dels dos peus.
 • Capítol 44 : La Llei d'Ueki Nivell 2
 • Capítol 45 : La Llei dels Atacs del Passat.
 • Capítol 46 : La Llei de Déu, una xica i el futur.
 • Capítol 47 : La Llei d'Anon que s'ha convertit en Déu.
 • Capítol 48 : La Llei de la Quarta Ronda.
 • Capítol 49 : La Llei de les 10 Estrelles.
 • Capítol 50 : La Llei d'Ueki vs Anon.
 • Capítol 51 : La Llei del Talent en Blanc. Final.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]