La llei de Ueki

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: La Llei de Ueki)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La llei de Ueki
うえきの法則
(Ueki no Hōsoku)
Gènere Acció, comèdia
Manga
Autor Tsubasa Fukuchi
Editorial Japó Shogakukan
Demografia Shōnen
Magazine Shōnen Sunday
Publicació 20022004
Volums 16
Anime
Director Hiroshi Watanabe
Estudi Studio Deen
Llicència USA Canadà Geneon
Canal Japó Animax, TV Tokyo
Durada 4 d'abril de 200527 de març de 2006
Episodis 51 (Llista d'episodis)
Manga: The Law of Ueki Plus
Autor Tsubasa Fukuchi
Editorial Japó Shogakukan
Demografia Shōnen
Magazine Shōnen Sunday
Volums 5

La llei de Ueki (うえきの法則 , Ueki no Hōsoku?) és un manga creat per Tsubasa Fukuchi que va ser portat a l'anime amb 51 episodis. El manga fou publicat a la revista Shōnen Sunday i després va ser recopilat en 16 volums. El 2005 va sortir la trama final del manga La llei de Ueki Plus (うえきの法則プラス Ueki no Hōsoku PURASU) també publicada per la mateixa revista i que passà a ser adaptada a la part final de l'anime.

Sinopsi[modifica | modifica el codi]

En Ueki és un heroi amb un gran sentit de la justícia. Un dels seus professors de l'institut, en Kobase, li va concedir el do de transformar escombraries en arbres, un do que haurà d'aprofitar per vèncer els altres aspirants. Comença la lluita dels estudiants escollits pels candidats a Rei del Món Celestial. L'objectiu és arribar a aconseguir el Talent en Blanc, que et permet tenir tots els poders que vulguis.

Personatges principals[modifica | modifica el codi]

 • Kosuke Ueki (植木 耕助 , Ueki Kōsuke?): té el "Poder de convertir les escombraries en arbres". Va ser elegit per en Kobayashi pel seu sentit de la justícia. S'uneix al grup dels "10 de Robert" en la primera fase de la lluita dels escollits, per, des de dins, destruir el grup i derrotar en Robert Haydn, però, en arribar a la segona fase, forma el seu propi grup en què hi ha: l'Ai, en Sano, la Rinko i en Hideyoshi. Després a la tercera fase de la lluita aconsegueix el segon nivell de poder, el seu segon nivell consisteix en "reciclar" o "revertir" el poder dels altres candidats (per exemple quan un candidat transforma una cosa "A" en una cosa "B" el poder del segon nivell de Ueki pot fer tornar la cosa "B" en "A"), cosa que a efectes pràctics li permet anul·lar el poder dels altres candidats. Al final de la sèrie just abans de la lluita amb l'Anon aconsegueix la 9ª i 10a estrella gràcies a Margaret (candidat a rei d'Anon i Robert). Finalment aconsegueix el Talent en blanc.
 • Ai Mori (森 あい , Mori Ai?): en un principi no té cap poder, més tard, seguint a en Ueki per no deixar que malgasti els seus dons i així desaparegui, intentarà donar el millor d'ella mateixa i demostrar que pot ser valenta. Abans d'entrar en la segona fase de la lluita dels escollits, l'Inumaru li concedeix un poder. Encara que triga molt, acaba descobrint que té el "Poder de fer que els altres s'enamorin de les seves ulleres", però la seva limitació de poder és fer que l'adversari faci la postura de nena bleda.
 • Kobayashi (小林?) o Kobasen (コバセン? "Una abreviació pel mestre Kobayashi: Kobayashi-Sensei"): és el candidat a rei que dóna a en Ueki el poder de convertir les escombraries en arbres. Tant a en Ueki com al candidat a rei de Sano (l'Inumaru) els a inculca el seu sentit de la justícia fins al punt de fer bestieses tant o pitjors a les seves.
 • Seiichiro Sano (佐野 清一郎 , Sano Sei'ichirō?): té el "Poder de convertir tovalloles en metall". La limitació d'aquest poder és que només funciona mentre s'aguanta la respiració encara que més endavant en Sano aconsegueix parlar mentre el fa servir perquè no respira mentre comenta algunes coses, només expulsa l'aire. Entra al grup dels 10 d'en Robert per salvar l'Inumaru d'un insecte que li introdueixen al coll, encara que després en la segona fase de la lluita d'escollits passa a ser del grup d'Ueki. A la tercera fase aconsegueix el segon nivell, que és el del magnetisme. El segon nivell li permet convertir les tovalloles metàl·liques en imants, i controlar-ne la polaritat.
 • Gerard Rinko (鈴子・ジェラード , Rinko Jerādo?): Té el "Poder de convertir les grans de vidre en bombes" (En el manga eren les llavors la base del seu poder, però en l'anime es va canviar). Era un dels membres dels 10 d'en Robert encara que només era membre perquè era una noia marginada i en Robert l'havia trobat però també perquè el seu candidat a rei era una persona que havia fet un tracte amb en Margaret el candidat a rei de Robert perquè ell governés com a rei.
 • Hideyoshi Sōya (宗屋 ヒデヨシ , Sōya Hideyoshi?): té el "Poder de convertir les veus en retrats". Abans de començar la segona fase de la lluita la Rinko recomana a en Ueki i a l'Ai que vagin a trobar-lo i així sigui el cinquè membre del seu grup per la segona fase de la lluita, en un principi no vol formar part del grup d'Ueki però més tard en assabentar-se que el grup d'Ueki pretén fer tornar de l'infern en Kobasen i l'Inomaru Decideix unir-se a ells per alliberar Nelo (el seu candidat a rei) de l'infern.
 • Inumaru (犬丸?): és el candidat a rei de Sano i també el que va donar el poder de fer enamorar de les ulleres a Mori. És un candidat a rei amic de Kobasen des de feia molt temps encara que segons ell Kobasen s'aprofita de la seva bona fe amb ell.
 • Tenko (テンコ?): és una bèstia divina (o celestial) que ajuda a en Ueki en la seva lluita des del moment en què en Kobasen el va alliberar de l'infern on estava engarjolat i el va enviar al món humà per ajudar-lo en la seva lluita en el moment en què estava per derrotar els 10 de Robert. Té deu ulls que s'il·luminen cada vegada que Ueki aconsegueix una estrella de més, encara que, al ser una bèstia divina habitual en el seu estómac on es troba l'òrgan del despertar només es pot arribar a augmentar el poder de les persones celestials fins al rang de 9 estrelles on acaben per morir un cop es compleix la prova per aconseguir-les.
 • Robert Haydn (ロベルト・ハイドン?): Té el "poder de convertir les idees en realitat". De petit, va ser un noi al qual tothom menyspreava per tenir poders celestials, fins al punt de ser traït pels seus amics i l'alcalde del poble en què ell tenia tanta confiança. Des d'aquell moment no va confiar en ningú i només volia fer desaparèixer el món dels humans i el món celestial. En lluitar contra en Ueki, per primer cop es retira del combat gràcies a Kobasen que dóna la seva vida per salvar en Ueki. En la segona ocasió en què lluiten ell només utilitza 6 dels poders de les primeres 10 estrelles que ell té contra Ueki, en finalitzar la lluita és capaç de canviar la seva forma de pensar respecte als humans però és absorbit per l'Anon.
 • Anon ({{{2}}}?): és un ser del món infernal i igual que les bèsties infernals, té la capacitat de menjar-se els enemics i adquirir el seu poder celestial. Primer adquireix el cos de Robert, per combatre en la lluita dels escollits i aconsegueix el poder de les 10 estrelles de Robert més el de convertir les idees en realitat. Més tard, es menja el cos del rei per així poder controlar la norma sobre la quarta fase de la lluita d'escollits. A continuació, allibera Robert per deixar de ser un escollit de la lluita i ser un ésser normal més, de manera que així cada vegada que Ueki l'ataqués amb el seu poder (armes divines incloses), Ueki perdria un do i si arribava a 0, desapareixeria. Acaba per ser derrotat pel rei dimoni d'Ueki
 • B.J: és un escollit amb el "poder de convertir les monedes en vent" que es fa molt amic d'Ueki. Diu moltes mentides perquè de petit no tenia amics i volia cridar l'atenció. Ueki es capfica a lluitar contra Robert Haydn perquè derrota a B.J., tot i que si no fos per en Kobasen, en Ueki hagués mort. Però en Kobasen va agafar Ueki abans que caigués i va anar a l'infern intentant-se emportar-se en Robert amb ell, però no ho va aconseguir.

Armes divines[modifica | modifica el codi]

 • Arma d'1 estrella : Canó Kurogane, un potent canó agafat al braç per disparar a l'enemic.
 • Arma de 2 estrelles : Braç Hud, un braç que sorgeix del terra per protegir a qui l'invoca.
 • Arma de 3 estrelles : Espasa Ranma, una espasa gegant per atacar l'enemic.
 • Arma de 4 estrelles : Boca Mash, és un cap gegant que captura el seu objectiu amb la boca.
 • Arma de 5 estrelles : Columna Pick, una columna que sorgeix de la mà de qui l'usa i colpeja el seu enemic amb força.
 • Arma de 6 estrelles : Flash Raika, un mitjà de transport de hipervelocitat en forma de patins en línia que sorgeixen als peus. Tenen l'inconvenient que no permeten saltar.
 • Arma de 7 estrelles : Gulliver, una capsa gegant que tanca al seu objectiu a dins seu per immobilitzar-lo.
 • Arma de 8 estrelles : Onada Namihara, una tentacle molt potent que pot controlar-se a voluntat. Es pot fer servir com un fuet o per agafar-se a algun lloc.
 • Arma de 9 estrelles : Ocell Seiku, unes ales que sorgeixen a l'esquena donant l'habilitat de volar a qui les posseeix.
 • Arma de 10 estrelles: Rei dimoni, és una criatura que agafa forma segons la voluntat del desig de qui l'utilitza i ataca al seu objectiu amb molta potència. Està limitat a sis usos en total.

Talents, poders i armes divines[modifica | modifica el codi]

Un Talent o Do (Zai en japonès) és una habilitat per a fer quelcom. Per exemple, "Do per a anar a la moda" concedit a Ueki en el capítol de "La llei d'Onimon". Cada persona pot tenir un gran nombre de dons diferents. En totes les fases de la Lluita dels Escollits, quan un escollit en derrota un altre, el vencedor guanya un do. Durant la primera fase, el perdedor perd el seu poder i queda eliminat. Aquesta regla s'elimina durant la tercera fase, en què un escollit en pot derrotar un altre sense que el vençut perdi el poder. Malgrat això, el guany de dons per derrotar un escollit es manté. Per evitar que es fessin servir els poders contra qui no estigués relacionat a la lluita, es va establir la norma que cada cop que un escollit fes servir el seu poder contra algú que no fos un escollit, aquest perdria un do. Si un escollit es quedés sense dons, desapareixeria. Aquesta norma es manté durant les tres fases, i perjudica molt Ueki quan Anon allibera Robert Haydn i deixa de ser un escollit, limitant així la quantitat d'atacs de Ueki, que perd un do cada cop que l'ataca amb el seu poder.

Un Poder és una habilitat de transformació que es concedeix a cada escollit celestial. Aquest pot tenir dos nivells, i el que es diu una "Condició restrictiva" o "Limitació". Per exemple, la limitació de poder de convertir les tovalloles en ferro de Sano és aguantar-se la respiració. És a dir, que mentre s'aguanti la respiració, les tovalloles continuaran sent de ferro, però quan deixi de fer-ho, es tornaran a convertir en tovalloles. Això que a primera vista pot semblar només un inconvenient es pot fer servir en benefici de l'usuari, ja que pot ser molt útil fer tornar a l'estat original l'element convertit. Hideyoshi, per exemple, utilitza constantment la seva limitació per convertir els seus retrats altre cop en veu, i fer que es puguin sentir. Les limitacions de poder poden ser tan simples com doblegar un dit (de Hideyoshi), o fins i tot mantenir els ulls oberts, però també poden ser condicions tan terribles com perdre un any de vida cada vegada que es fa servir (és el cas del poder de convertir les idees en realitat de Robert).

Gairebé tots els poders es basen a convertir un element "A" en un altre "B", que normalment no tenen relació entre si (aigua en foc, monedes en vent, tovalloles en ferro, grans de vidre en bombes, veus en retrats...). Tot i així, alguns poders presenten certes peculiaritats que els fan sortir de la norma que regeix la resta. El poder de convertir escombraries en arbres de Ueki, per exemple, té l'avantatge que es pot retroalimentar, és a dir, que els arbres es poden convertir en escombraries, i aquestes novament en arbres, creant un cicle en la reversió del qual es basa el nivell 2 de Ueki. El poder de Robert i de Marylin, converteixen un element "A" en un de "B", però aquests dos elements no són tangibles. Són els poders de convertir un segon en deu segons (de Marylin), i el poder de convertir les idees en realitat (de Robert).

Cada poder té un segon nivell que n'amplifica les característiques. Només s'hi pot arribar quan s'ha dominat totalment el nivell 1 del poder en qüestió. Un exemple del Nivell 2 és el magnetisme de Sano o la reversió de Ueki. El Segon Nivell del poder ho expandeix amb una característica nova, per exemple, el Magnetisme en Sano, que li permet fer les seues tovalloles de metall magnètiques i realitzar nous atacs.

Les Armes Sagrades són onze armes i poders especials que són concedits als Celestials. L'onzena només la pot usar el Déu Suprem, i es diu Creació.

Si a un Celestial se li concedeix un poder, les seves Armes variaran i es transformaran en altres relacionades amb el poder de[Cal aclariment] en concret. En el cas d'Ueki, les armes estan basades en el Poder dels Arbres, cosa que n'amplifica la potència però les arrela a terra, limitant-ne els moviments. Aquesta característica de les Armes té un altre aspecte negatiu, ja que és necessari usar el poder de la persona a l'hora d'invocar l'arma, i per això se li apliquen a la mateixa restriccions idèntiques a les del poder en qüestió (Per exemple, si Kousuke Ueki dispara el Kurogane a algú que no siga un Escollit perdrà un talent). Això amplifica la importància de cadascun dels Talents restants, que poden ser recuperats derrotant a un Escollit.

Llista de capítols[modifica | modifica el codi]

 • Capítol 1 : Ueki Kousuke La Llei de la Justícia.
 • Capítol 2 : La Llei del Començament de la Batalla.
 • Capítol 3 : La Llei dels Zai.
 • Capítol 4 : La llei de les arts marcials. Rihou!
 • Capítol 5 : El Màxim Triat. La Llei de Robert Haydn.
 • Capítol 6 : La Llei de l'Adéu.
 • Capítol 7 : La Llei de Kobasen.
 • Capítol 8 : Just i Net!. La Llei d'Onimon.
 • Capítol 9 : La Llei de l'Entrenament d'Onimon.
 • Capítol 10 : La Llei de la justícia que mai arriba.
 • Capítol 11 : La Llei dels 10 de Robert.
 • Capítol 12 : La Llei dels Habitants del Cel.
 • Capítol 13 : La Llei de la Bèstia Divina.
 • Capítol 14 : La Llei de l'Entrenament de Tenko.
 • Capítol 15 : La Llei de Rinko.
 • Capítol 16 : La Llei de Neo.
 • Capítol 17 : La Llei dels dos poders.
 • Capítol 18 : La Llei de la mansió Dogura.
 • Capítol 19 : La Llei del ball cosac.
 • Capítol 20 : La Llei del Gat i el Ratolí.
 • Capítol 21 : La Llei de Sano.
 • Capítol 22 : La Llei d'Inumaru.
 • Capítol 23 : La llei de Ueki vs Els 10
 • Capítol 24 : La Llei del Menut Robert.
 • Capítol 25 : Renaixement!, La Llei de Kobasen.
 • Capítol 26 : Terror! La Llei d'Anon.
 • Capítol 27 : La Llei d'Hideyoshi.
 • Capítol 28 : La Llei de La Casa del Sol.
 • Capítol 29 : No Mores! La Llei de Tenko.
 • Capítol 30 : La Llei de La Segona Batalla.
 • Capítol 31 : La Llei del Màxim Equip.
 • Capítol 32 : La Llei de la Veritable Força.
 • Capítol 33 : La Llei d'Ueki vs Rihou.
 • Capítol 34 : La Llei de l'Equip Marylin.
 • Capítol 35 : La Llei del "M'has enganyat".
 • Capítol 36 : La Llei de la Prova d'Amistat.
 • Capítol 37 : La Llei dels punts febles dels tresors sagrats.
 • Capítol 38 : La Llei del despertar de Sano.
 • Capítol 39 : La Llei del Cor Tancat.
 • Capítol 40 : La Llei del Meravellós Amor.
 • Capítol 41 : La Llei de la veritat i la falsedat.
 • Capítol 42 : La Llei de l'Equip Ballow.
 • Capítol 43 : La llei de la pose dels dos peus.
 • Capítol 44 : La Llei d'Ueki Nivell 2
 • Capítol 45 : La Llei dels Atacs del Passat.
 • Capítol 46 : La Llei de Déu, una xica i el futur.
 • Capítol 47 : La Llei d'Anon que s'ha convertit en Déu.
 • Capítol 48 : La Llei de la Quarta Ronda.
 • Capítol 49 : La Llei de les 10 Estrelles.
 • Capítol 50 : La Llei d'Ueki vs Anon.
 • Capítol 51 : La Llei del Talent en Blanc. Final.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]