La magnitud de la tragèdia

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 12:47, 23 gen 2016 amb l'última edició de Panellet (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

La magnitud de la tragèdia és una novel·la de l'escriptor Quim Monzó.[1] S’inicia quan, a conseqüència d'haver begut massa, el protagonista (Ramon-Maria, un trompetista d'un teatre de varietats) se'n va al llit amb la vedet i no pot aconseguir una erecció. No la pot aconseguir en principi, perquè després l'aconsegueix i esdevé perpètua. Però aquesta perpetuïtat té un preu: una mort a curt termini. La novel·la juga enginyosament amb el clixé del personatge a qui li anuncien que li queda poc temps de vida, i té, en un segon pla paral·lel, un segon protagonista: la fillastra, una adolescent libidinosa i alhora reprimida. La novel·la es va publicar l'any 1989 a l’editorial Quaderns Crema.

Premis

Traduccions

La magnitud de la tragèdia ha estat traduïda a l'espanyol (La magnitud de la tragedia, Editorial Anagrama, Barcelona), a l'alemany (Das ganze Ausmass der Tragödie, Frankfurter Verlagsanstalt, Frankfurt), a l’anglès (The enormity of the tragedy, Peter Owen Publishers, Londres), al finès (Koskettava murhenäytelmä, Like, Helsinki), al francès (L'ampleur de la tragédie, Éditions Jacqueline Chambon, Nimes), al gallec (A magnitude da traxedia, Edicións Positivas, Santiago de Compostel·la), a l’hebreu (גודל האסוך, Keter Publishers, Jerusalem), a l’italià (La magnitudo della tragedia, Marcos & Marcos, Milà), al neerlandès (De omvang van de ramp, Meulenhoff bv, Amsterdam), al suec (Den magnifika tragedin, Alfabeta Bokförlag Ab, Estocolm) i al txec (Průšvih na druhou, Nakladatelství Faun, Praga).

Referències

  1. Marrugat, Jordi. Narrativa catalana de la postmodernitat. Edicions Universitat Barcelona, 2014, p. 89-93. ISBN 8447537587. 
  2. «Quim Monzó». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.

Enllaços externs