La nit de Cap d'Any

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa nit de Cap d'Any
New Year's Eve Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGarry Marshall Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióToby Emmerich Modifica el valor a Wikidata
GuióKatherine Fugate Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJohn Debney Modifica el valor a Wikidata
FotografiaCharles Minsky Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMichael Tronick Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNew Line Cinema Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena5 desembre 2011 Modifica el valor a Wikidata
Durada118 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeNova York Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i cinema nadalenc Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York i Times Square Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientació31 de desembre del 2011 i 1 de gener del 2012 Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webwarnerbros.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1598822 Filmaffinity: 524367 Allocine: 178084 Rottentomatoes: m/new_years_eve_2011 Letterboxd: new-years-eve Mojo: newyearseve Allmovie: v517673 TCM: 823636 Metacritic: movie/new-years-eve TMDB.org: 62838 Modifica el valor a Wikidata

La nit de Cap d'Any (títol original en anglès, New Year's Eve) és una comèdia romàntica dirigida per Garry Marshall.[1] La pel·lícula es va estrenar el 9 de desembre de 2011 a Amèrica del Nord i el 23 de desembre a Espanya. Ha estat doblada i subtitulada al català.[2]

Protagonitzada per Michelle Pfeiffer, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Sarah Paulson, Chris "Ludacris" Bridges, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Frank Rangel, Héctor Elizondo, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Til Schweiger, Hilary Swank, Sofía Vergara, Jake T. Austin, Carla Gugino, Cary Elwes entre altres.[3][4]

Argument[modifica]

Durant l'últim dia de l'any 2011, la vicepresidenta de l'Alianza Times Square, Claire Morgan (Hilary Swank), està ultimant els preparatius per la caiguda de la bola amb l'ajuda del seu amic Brandon (Ludacris). Mentrestant, després que gairebé l'atropelli un cotxe i que li neguin unes vacances, la secretària d'Ahern Records, Ingrid (Michelle Pfeiffer), deixa el seu treball i li ofereix al repartidor, Paul (Zac Efron), entrades per al Ball de Màscares d'Ahern Records si aquest l'ajuda a complir una sèrie de propòsits d'Any Nou abans de mitjanit, cosa que ell accepta.

La germana de Paul, Kim (Sarah Jessica Parker), està tenint problemes amb la seva filla adolescent Hailey (Abigail Breslin), que vol passar la nit de cap d'any amb els seus amics i Seth (Jake T. Austin), el noi que li agrada, a Times Square. El millor amic de Paul, l'il·lustrador de còmics Randy (Ashton Kutcher), que odia la Nit de cap d'any des que la seva xicota el va deixar, es queda tancat en un ascensor amb Elise (Lea Michele), una aspirant a cantant que li farà els cors al músic Jensen (Jon Bon Jovi) durant la seva actuació a Times Square, Jensen també actua al ball d'Ahern Records, on es reaviven els seus sentiments per la seva ex-xicota Laura (Katherine Heigl).

En un hospital pròxim, Stan Harris (Robert De Niro), un home en l'última fase del seu càncer que rebutja la quimioteràpia i que només desitja veure la caiguda de la bola per última vegada, es veu acompanyat per la infermera, Aimee (Halle Berry), després que el seu doctor (Cary Elwes) li confessi que no li queda molt temps. En el mateix hospital, una jove parella, Tess (Jessica Biel) i Griffin (Seth Meyers), a punt de tenir al seu primer fill, competeixen amb una altra parella, Grace (Sarah Paulson) i James (Til Schweiger), pel premi atorgat a la família que tingui al primer bebè de l'any.

En un altre lloc, Sam (Josh Duhamel), un directiu important d'Ahern Records, intenta arribar al ball de la seva empresa, on ha de donar un important discurs, després que el seu cotxe s'espatlli en l'altra punta de Nova York. Tot mentre decideix si assistirà a una trobada amb una misteriosa dona que va conèixer i de la qual es va enamorar la Nit de cap d'any anterior.

Tan aviat com s'acosten les 12, una de les llums del panell de Times Square es fon, fet que provoca que la bola s'embussi i obliga a Claire a cridar a Kominsky (Héctor Elizondo), un electricista que la companyia va acomiadar poques setmanes abans. Kominsky arregla la bola abans de mitjanit i, en agraïment, Claire el deixa a càrrec de l'operació i surt corrent per veure la caiguda de la bola amb el seu pare, Stan. Mentrestant, la infermera Aimee té una videoconferència amb el seu marit (Common), un soldat de servei a l'Afganistan.

Paul ajuda a Ingrid a complir tots els punts de la llista i ella li dona les entrades. A poc a poc, Elise i Randy s'han anat unint més i més l'un amb l'altre fins a estar a punt de besar-se, però just en aquest moment l'ascensor es repara i Elise surt disparada al concert de Jensen. Randy s'adona que ha oblidat la seva polsera de goma i corre després d'ella. Jensen deixa el seu concert a meitat i, en el ball, es disculpa amb Laura, que el perdona. Sense Jensen a l'escenari, Elise ha de reemplaçar-lo i aconsegueix el favor del públic. Besa a Randy i comencen una relació. Després d'aquest moment arriba l'esperat Any Nou 2012.

Tess i Griffin tenen al seu bebè i, malgrat haver nascut abans, li cedeixen el premi a Grace i James després de descobrir que ara són pares de tres nenes. Mentrestant, després que la seva mare li prohibís anar a la celebració, Hailey s'escapa a Times Square, on veu a una altra noia besant a Seth. Amb el cor trencat, Hailey es topa amb la seva mare, que l'ha estat buscant. Després de reconfortar-la, Kim permet a Hayley anar a una festa, on Seth la troba i es disculpa, explicant-li que l'altra noia li va robar un petó. Hayley el perdona i Seth la besa. Paul es troba amb Ingrid a les 12 i la besa malgrat que ella li dobla l'edat, ja que un petó d'Any Nou era l'únic propòsit que encara no havia complert. Mentre passa això, Kim es dirigeix al punt on va quedar amb Sam, el discurs del qual ha estat tot un èxit. Ella és la misteriosa dona que va conèixer l'any anterior, i finalment descobreixen el nom de l'altre.

Repartiment[modifica]

Repartiment Principal[modifica]

Actor Personatge Descripció
Michelle Pfeiffer Ingrid Whithers Una secretària frustrada que decideix fer front als seus propòsits d'Any Nou no complerts.
Halle Berry Aimee Una infermera
Sarah Paulson Grace Una dona a punt de ser mare per tercera vegada
Jessica Biel Tess Christensen Dona que dona a llum al primer bebè de l'any
Jon Bon Jovi Jensen Una gran estrella del rock, enamorat de Laura
Ludacris Brendan Un policia de Nova York que treballa en l'espectacle de cap d'any
Robert De Niro Stan Un home amb càncer terminal
Katherine Heigl Laura Proveedora encarregada del Ball de Màscares d'Ahern Records
Josh Duhamel Sam Ahren Un directiu de Ahern Rècords que intenta reunir-se en Nova York amb una misteriosa dona que va conèixer l'any anterior
Zac Efron Paul Cooper
Frank Rangel Jake Carroll
Héctor Elizondo Kominsky Electricista que arregla la bola de l'espectacle
Sofía Vergara Ava Cordero Cuinera
Ashton Kutcher Randy McKlein Home que odia el Cap d¡Any
Sarah Jessica Parker Kim Cooper
Seth Meyers Griffin Christensen Home a punt de ser pare
Lea Michele Elise Richards Cantant que forma part del cor de Jensen
Til Schweiger James Home a punt de ser pare per tercera vegada
Hilary Swank Claire Morgan Encarregada de l'espectacle de la nit de cap d'any
Carla Gugino Doctora Morriset
Abigail Breslin Hailey Cooper

Repartiment Secundari[modifica]

Actor Personatge
Yeardley Smith Maude
Jake T. Austin Seth
Carmelo Anthony xulo
Eddie D'vir David
Luke Halpenny Todd
Anchal Joseph Model
Greg Kinnear Duke Bunton
Christine Lakin Alyssa
John Lithgow Mr. Cox
Katherine McNamara Lily
Cary Elwes Metge de Stan
Alyssa Milano Infermera Melanie Cambridge
Marcia Miller Maggie
Leroy S. Mobley Christian
Russell Peters Marcus
Ryan Seacrest Ell mateix
Nat Wolff Walter
Christian Fortune Cody
Joey McIntyre Nuvi en les noces, amic de Sam
Matthew Broderick Cap de Claire Morgan
Common Espòs de la infermera Aimee
Mary Elizabeth Winstead April Painckley, assistent puntual de Jensen

Producció[modifica]

Rodatge[modifica]

Encara que la previsió del començament de rodatge era per a desembre de 2010, però va ser cancel·lat fins a febrer de 2011 a Nova York. Volien que algunes escenes fossin rodades en la vespra d'Any Nou però a causa de la cancel·lació no va ser possible. 'New Year's Eve' no és una seqüela d' 'El dia de Sant Valentí' encara que al començament del seu rodatge s'especulés amb això.

Nominacions[modifica]

New Year's Eve va guanyar una nominació al premi Razzie en la categoria de pitjor pel·lícula..[5]

Referències[modifica]

  1. «Garry Marshall's New Year's Eve Attracts Big Names Arxivat 2010-11-17 a Wayback Machine.». BuzzSugar. Consultat el 12 de febrer de 2014 (en anglès)
  2. La nit de Cap d'Any a esadir.cat
  3. «Repartiment i producció de 'New Year's Eve' (2011)». IMDb. Consultado el 12 de febrero de 2014 (en inglés)
  4. «EXCLUSIVE: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Ashton Kutcher Making 'New Year's Eve' Plans». The Hollywood Reporter. Consultat el 12 de febrer de 2014
  5. «New Year's Eve». GoldDerby. Consultado el 12 de febrero de 2014 (en inglés)

Enllaços externs[modifica]