La storia vera della signora dalle camelie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa storia vera della signora dalle camelie
La Dame aux camélias i La storia vera della signora dalle camelie Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMauro Bolognini Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióMargaret Ménégoz Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióMario Garbuglia Modifica el valor a Wikidata
GuióEnrico Medioli i Mauro Bolognini Modifica el valor a Wikidata
MúsicaEnnio Morricone Modifica el valor a Wikidata
FotografiaEnnio Guarnieri Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeNino Baragli Modifica el valor a Wikidata
VestuariPiero Tosi Modifica el valor a Wikidata
ProductoraGaumont Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança, Itàlia i Alemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena26 febrer 1981 Modifica el valor a Wikidata
Durada105 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enLa dama de les camèlies Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama històric i pel·lícula basada en una obra literària Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0082230 Filmaffinity: 582488 Allocine: 3525 Rottentomatoes: m/lady-of-the-camelias Letterboxd: lady-of-the-camelias Allmovie: v150396 Archive.org: LaStoriaVeraDellaSignoraDalleCamelieMauroBolognini1981AngeeParaZoowoman.website_201610 TMDB.org: 67539 Modifica el valor a Wikidata

La storia vera della signora dalle camelie és una pel·lícula dramàtica franco-italiana de 1981 dirigida per Mauro Bolognini i protagonitzada per Isabelle Huppert.[1] Explica la història real de Alphonsine Plessis, que es va convertir en una famosa cortesana a París i la inspiració per a la novel·la La Dama de les Camèlies d'Alexandre Dumas, fill , que al seu torn s'ha convertit en la font de moltes obres de teatre, òperes, ballets i pel·lícules.

Trama[modifica]

Alphonsine, creix sense mare en la pobresa absoluta, marxa sola a París i troba feina com a modista. Al vespre, la majoria de les noies amb les quals treballa treballen com a prostitutes, però una és guarda-roba a l'òpera i la porta allà per ajudar. Veure l'alta societat exposada l'omple de ganes d'unir-se al seu món.

Analfabeta, el seu únic bé és el seu cos, aviat esdevé l'amant d'un jove noble. D'ell passa a un vell aristòcrata ric i després se'n va a Anglaterra amb el comte de Perregaux, que es casa amb ella allà. Tot i que la converteix en comtessa i li dóna gust per l'opi, descobreix que el matrimoni no és per a ell i la deixa lliure per viure la seva pròpia vida. Mai manca d'admiradors, es converteix en una de les cortesanes més famoses de París, atraient fins i tot a Franz Liszt.

Entre molts atrets per la seva fama i encant hi ha un jove escriptor Alexandre Dumas fill, fill de l'il·lustre escriptor Alexandre Dumas (pare). Durant una estona la persuadeix perquè es quedi amb ell al país, amb l'esperança que li calmarà la tuberculosi i frenarà les seves despeses salvatges. Però vol sortir com ha viscut i, tornant al seu món parisenc, mor el 1847 als 23 anys, deixant enrere un deute massiu. Alexandre converteix la seva història en una novel·la, que és un gran èxit.

Repartiment[modifica]

Reconeixement[modifica]

Referències[modifica]

  1. Eleanor Mannikka. «NY Times: The Lady of the Camellias». The New York Times, 2011. Arxivat de l'original el 30 abril 2011. [Consulta: 26 maig 2010].
  2. premis David di Donatello 1981 a mymovies.it
  3. Nastri d'Argento 1981, mymovies.it