La vida sense la Sara Amat (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa vida sense la Sara Amat
Fitxa
DireccióLaura Jou i Bonet Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProductoraXarxa Audiovisual Local Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenCatalunya Modifica el valor a Wikidata
Estrena12 juliol 2019 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcatalà Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enLa vida sense la Sara Amat Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

Lloc webxala.cat… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt9914942 Filmaffinity: 683344 Letterboxd: life-without-sara-amat TMDB.org: 598553 Modifica el valor a Wikidata

Cucut Modifica el valor a Wikidata

La vida sense la Sara Amat és una pel·lícula catalana dirigida per Laura Jou estrenada el 2019. Està basada en la novel·la homònima de Pep Puig, guanyadora del Premi Sant Jordi 2015, i és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i de Massa d'Or Produccions. Es va estrenar el 28 d'abril del 2019 al BCN Film Fest, on va guanyar el premi de la crítica i el premi del públic, i el 12 de juliol del mateix any als cinemes.[1][2] L'any 2022 es va estrenar Cucut, una continuació en format sèrie.

Argument[modifica]

Una nit d'estiu la Sara Amat desapareix sense deixar cap rastre. Al cap d'unes hores, en Pep, de 13 anys, que n'està completament enamorat, se la troba amagada a la seva habitació. La jove li explica que ha fugit de casa i li demana de quedar-se amb ell. Encara que el Pep sap que el poble sencer la busca, accedeix i es converteix en el seu protector i còmplice durant els últims dies abans que tots dos se'n vagin del poble. El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir a tothom i també ha de satisfer les demandes de la Sara, que el posarà a prova i el farà madurar de cop abans del final de l'estiu.[3]

Producció[modifica]

El film es va enregistrar l'estiu del 2018 en diverses localitzacions de Catalunya, principalment a el Talladell, Cerdanyola del Vallès i Santa Eulàlia de Ronçana.[1] Els actors protagonistes, Biel Rossell i Maria Morera, debutants, van superar un càsting convocat pels actors de les sèries Polseres vermelles i Merlí, exalumnes de l'escola d'interpretació de la directora, Laura Jou.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «S'estrena el film "La vida sense la Sara Amat" protagonitzada per l'igualadí Biel Rossell Pelfort». Anoia Diari, 25-04-2019 [Consulta: 3 juliol 2019].
  2. 2,0 2,1 «Exclusiva: tràiler de 'La vida sense la Sara Amat', adaptació de la novel·la de Pep Puig». Ara, 21-06-2019 [Consulta: 3 juliol 2019].
  3. «La vida sense la Sara Amat - Secció oficial». BCN Film Fest 2019. [Consulta: 3 juliol 2019].