Lady Marions sommarflirt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLady Marions sommarflirt
Fitxa
DireccióVictor Sjöström Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióAlgot Sandberg Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJulius Jaenzon Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenSuècia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1913 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema mut i comèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0003045 Modifica el valor a Wikidata

Lady Marions sommarflirt (en suec El romanç d'estiu de Lady Marion) és una pel·lícula muda de drama sueca del 1913 dirigida per Victor Sjöström[1] basat en un guió d'Algot Sandberg.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula es va estrenar el 3 de setembre 1913 al cinema Odéon a Estocolm on va ser acompanyada de música arranjada i interpretada per l'orquestra de John Svensson. L'enregistrament va tenir lloc durant juliol-agost de 1912 a l'estudi de Svenska Biografteatern a Lidingö amb algunes escenes a l'aire lliure d'un castell indefinit de Julius Jaenzon. No s'ha conservat ni la pel·lícula ni el manuscrit. No hi ha informació que la pel·lícula s'hagués venut a l'estranger.

Recepció[modifica]

A Nya Dagligt Allehanda, un crític anònim va escriure el següent: "Un joc de plaer amb els favorits Axel Ringvall, Victor Lundberg i Hilda Borgström als papers principals. Són esquers absolutament irresistibles". El revisor de Svenska Dagbladet va estar d'acord amb això i va assenyalar que "Sempre veus aquest trio amb plaer". El diari Sydsvenska Dagbladet Snällposten va escriure: "Per descomptat que tot Malmö ho veurà i s'obtindran força diners amb les entrades.".[2]

Referències[modifica]

  1. «Progressive Silent Film List: Lady Marion's Summer Flirtation». Silent Era. Arxivat de l'original el 30 de novembre 2016.
  2. «Lady Marions sommarflirt». Svensk Filmdatabas, 22 maj 2014.