Landing Helicopter Dock

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Coberta del vaixell Mistral (L 9013) de la Marina Nacional de França.
Una llanxa de desembarcament francesa, accedeix a l'USS Wasp (LHD-1), de l'Armada dels Estats Units, durant un exercici conjunt.

Un Landing Helicopter Dock (LHD) és un tipus de vaixell d'assalt amfibi que es caracteritza per tenir capacitat aèria, com a porta-aeronaus i amfibi en poder transportar i posar a flotació llanxes de desembarcament des de la coberta inundable.[1] Presentats com un vaixell de coberta continua, per a l'aterratge d'helicòpters i avions STOVL.

Poden realitzar diferents operacions en el mar, i ser classificats com a nau comando de la flota naval, suport per a forces de desembarcament, operacions per atacar objectius en terra des del mar, sense necessitat d'una base en terra, utilitzant avions i helicòpters. Maniobres litorals (LitM): Operacions amfíbies des del vaixell per a desembarcaments de tropes. Comando i Control: Pot dur a terme tasques de control d'operacions des del seu pont de comandament.[2]

Referències[modifica]

  1. Lamelland, Luis Delgado. Diccionario enciclopédico marítimo (inglés-español). Paraninfo, 2010, p. 844. ISBN 9788428380775. 
  2. Baqués, Josep. «Pasado, presente y futuro de la proyección del poder naval sobre tierra… el caso de los LHA/Ds» (en castellà). Grupo de Estudios sobre Seguridad Internacional, 26-05-2014. [Consulta: 26 juny 2017].

Vegeu també[modifica]