Le Baquet de Mesmer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLe Baquet de Mesmer
Fitxa
DireccióGeorges Méliès Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProductoraStar Film Company Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1905 Modifica el valor a Wikidata
Durada3 min Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0222785 Filmaffinity: 279073 Letterboxd: a-mesmerian-experiment TMDB.org: 189599 Modifica el valor a Wikidata

Le Baquet de Mesmer és un curtmetratge mut francès de 1905 dirigida per Georges Méliès. Va ser estrenat per la Star Film Company de Méliès i està numerat del 693 al 695 als seus catàlegs.[1]

Sinopsi[modifica]

El famós Doctor Mesmer, inventor del Mesmerisme, presenta un experiment realitzat amb una tina de fusta, portada per quatre lacais. Treu vestits amb els quals vesteix vuit estàtues que cobren vida i ballen. Una novena estàtua que s'alçava sobre la font fa una dansa excèntrica i acrobàtica.

Producció[modifica]

Méliès apareix a la pel·lícula com a Doctor Mesmer. La pel·lícula té poques il·lusions, i és principalment un vehicle per al seu grup de ballarins, identificat al catàleg de pel·lícules estatunidenques de Méliès com les "gotes de neu" de l'Alhambra Theatre of Variety de Londres. Els efectes tècnics de la pel·lícula es van dur a terme amb pirotècnia i escamoteigs.[2]

Referències[modifica]

  1. Malthête, Jacques; Mannoni, Laurent. L'oeuvre de Georges Méliès. París: Éditions de La Martinière, 2008, p. 349. ISBN 978-2-7324-3732-3. 
  2. Essai de reconstitution du catalogue français de la Star-Film; suivi d'une analyse catalographique des films de Georges Méliès recensés en France. Bois d'Arcy: Service des archives du film du Centre national de la cinématographie, 1981, p. 220. ISBN 978-2-903053-07-9. 

Enllaços externs[modifica]