Leersia oryzoides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLeersia oryzoides Modifica el valor a Wikidata

Leersia oryzoides
Estat de conservació
Risc mínim
UICN164118 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
TribuOryzeae
GènereLeersia
EspècieLeersia oryzoides Modifica el valor a Wikidata
Sw., 1788
Nomenclatura
BasiònimPhalaris oryzoides Modifica el valor a Wikidata

Leersia oryzoides també anomenat en anglès rice cutgrass és una espècie de plantes del gènere Leersia de la família de les poàcies.[1]

És un gènere estès a Europa, Àsia, i Amèrica del Nord i present dins molts altres regions, com Austràlia, com a espècie introduïda. Es tracta d'un rizoma perenne que creix a una alçada màxima d'entre 1 i 1.5 metres. Les fulles poden tenir fins a 28 centímetres i tenir les vores aspres, minuciosament dentades. La inflorescència és una varietat solta, solta matriu, obert ondulat, branques similars a pèls que porten fileres d'espiguetes. Cada espigueta és una fruita plana amb un aspre, hirsut sense arestes, i cap borró. En algunes de les espiguetes les branques desenvolupen dins dins de les beines de les fulles i són clistògames. Aquesta herba és de vegades utilitzat per controlar l'erosió i restaurar terrenys secs.

Referències[modifica]

  1. Pearsall, Deborah M.; Piperno, Dolores R.; Dinan, Elizabeth H.; Umlauf, Marcelle; Zhao, Zhuun; Benfer, Robert A. «Distinguishing rice (Oryza sativa Poaceae) from wild Oryza species through Phytolith analysis: Results of preliminary research». Economic Botany, 49, 2, 1995, pàg. 183–196. DOI: 10.1007/BF02862923. ISSN: 0013-0001.

Enllaços externs[modifica]