Vés al contingut

Leslie Valiant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:16, 4 oct 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Plantilla:Infotaula personaLeslie Valiant

Leslie Valiant el 2005 (foto de l'MFO)
Biografia
NaixementLeslie Gabriel Valiant
28 de març de 1949 (1949-03-28) (75 anys)
Budapest (Hongria) Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatBritànica
Formació
Tesi acadèmicaDecision Procedures for Families of Deterministic Pushdown Automata (1974)
Director de tesiMike Paterson[2]
Es coneix perTeorema de Valiant–Vazirani[1]
Activitat
Camp de treballCiències de la computació Modifica el valor a Wikidata
OcupacióMatemàtiques
Informàtica
Organització
Membre de
Obra
Estudiant doctoral
Premis

Lloc webpeople.deas.harvard.edu… Modifica el valor a Wikidata


Leslie Gabriel Valiant, nascut el 28 de març de 1949, és un informàtic teòric britànic.

Educació

Valiant Va ser educat en el King's College, Cambridge, Imperial College de Londres i la Universitat de Warwick, on va rebre un Ph.D. en ciències de la computació el 1974.[2] Educat al King's College, Cambridge, Imperial College London i la Universitat de Warwick on va rebre el seu Ph.D. en ciències de computació en 1974.

Carrera

Va començar dictant classes a la Universitat Harvard el 1982 i actualment és un T. Jefferson Coolidge Professor de Ciències de Computació i Matemàtiques Aplicades al Harvard School of Engineering and Applied Sciences. Abans de 1982 va ensenyar a més en la Universitat Carnegie Mellon, a la Universitat de Leeds, i a la Universitat d'Edimburg. El 2010 Valiant rep el Premi Turing.

Investigació

Valiant és reconegut mundialment pel seu treball en ciències de la computació. Entre les seves principals contribucions a la complexitat computacional, es troba la seva introducció de la notació de Numeral-P-complet per explicar per què els problemes d'enumeració són intractables. També va introduir el model d'aprenentatge automàtic PAC, que va ajudar al desenvolupament d'aquesta teoria, i el concepte d'algoritmes hologràfics. Leslie Valiant també treballa en neurociència computacional, especialment en la comprensió de la memòria i l'aprenentatge.

Premis i honors

Va rebre el Premi Nevanlinna el 1986, el Premi Knuth el 1997, i el premi atorgat per la EATCS el 2008.[3] És membre de la Royal Society de Londres, de l'American Association for Artificial Intelligence, i de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units.

Un dels seus articles més significatius, escrit juntament amb Vijay Vazirani, demostra que si UNIQUE-SATP, aleshores es compleix que NP = RP.

Valiant va rebre el Premi Turing de l'ACM, el 2010"[4][5] per les seves transformadores contribucions a la teoria de la computació, inclosa la teoria de l'aprenentatge probable, aproximadament correcta, la complexitat de l'enumeració i de la computació algebraica, i teories de la computació paral·lela i distribuïda."

Referències

  1. Valiant, Leslie; Vazirani, V.V.. NP is as easy as detecting unique solutions. DOI 10.1016/0304-3975(86)90135-0. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Leslie Valiant al Mathematics Genealogy Project.
  3. David Peleg The EATCS Award 2008 - Laudatio for Professor Leslie Valiant European Association of Theoretical Computer Science.
  4. Josh Fishman "‘Probably Approximately Correct’ Inventor, From Harvard U., Wins Turing Award" Chronicle of Higher Education March 9, 2011.
  5. ACM Turing Award Goes to Innovator in Machine Learning ACM Computing News

Enllaços externs