Libre.fm

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webLibre.fm
URLhttps://libre.fm/ Modifica el valor a Wikidata
Tipusservei de xarxa social, ràdio per Internet, base de dades de música en línia i comunitat virtual Modifica el valor a Wikidata
PropietariMatt Lee Modifica el valor a Wikidata
CreadorMatt Lee Modifica el valor a Wikidata
Llançament2009 Modifica el valor a Wikidata
Rànquing Alexa702.168 (30 novembre 2017) Modifica el valor a Wikidata

Libre.fm és un portal comunitari de música i una xarxa social, fundat el 2009 per Matt Lee, que pretén ser una alternativa a Last.fm.[1] Actualment es troba encara en desenvolupament i en "fase alfa".

La principal raó per la qual es creà Libre.fm fou per oferir un servei similar a Last.fm però que respectés la privadesa dels seus usuaris i la seva informació. Així doncs, Libre.fm no té un registre de les IP dels seus usuaris, permet als usuaris triar fer públic el seu perfil o no, i no es fa amo de les dades que els usuaris envien.

Característiques[modifica]

El portal funciona de manera similar a Last.fm emmagatzemant registres sobre la música que els usuaris escolten a través de l'API Audioscrobbler.[2] Mitjançant la utilització dels registres sobre la música que escolten els usuaris, el lloc recomana música als usuaris mitjançant l'anàlisi dels seus gustos musicals.[3]

Libre.fm utilitza dos elements bàsics per a la seva funcionalitat. Un és GNUkebox Arxivat 2009-05-27 a Wayback Machine., que és el servidor dels registres i els informes de les pistes d'àudio escoltades per un usuari. I després Nixtape Arxivat 2010-03-23 a Wayback Machine. que és el que permet formar la relació entre els usuaris, crear grups i compartir esdeveniments. Tots dos estan publicats sota la llicència GNU AGPL[4] i es poden utilitzar independentment de Libre.fm en qualsevol ordinador, de manera que els usuaris poden administrar els seus propis servidors per a completar la privacitat.

Objectius[modifica]

A més de ser un lloc de trobada entre els usuaris amants de la música lliure, Libre.fm es tracta d'un projecte a llarg termini per permetre als artistes poder alliberar la seva música, publicar-la a la web, o posar-la a la venda utilitzant bàsicament llicències Creative Commons.

Referències[modifica]

  1. [Lynch, Dan]. «Libre.fm - Building An Open Last.fm». Adventures In Open Source, 02-04-2009. [Consulta: 21 juny 2009].
  2. «Client Support». The Libre.fm Wiki. Arxivat de l'original el 2009-06-08. [Consulta: 21 juny 2009].
  3. «Libre.fm». The Libre.fm website. Arxivat de l'original el 2020-10-23. [Consulta: 21 juny 2009].
  4. «License». The Libre.fm Wiki. Arxivat de l'original el 2009-06-27. [Consulta: 21 juny 2009].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]