Lie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalLie
Forma musicalcançó Modifica el valor a Wikidata
IntèrpretBTS Modifica el valor a Wikidata
Part deWings Modifica el valor a Wikidata

Lie és la segona cançó de “Wings”, el segon àlbum de la banda sud-coreana BTS. La cançó va ser llançada el 10 d’octubre de 2016[1] per Big Hit Entertainment, juntament amb les altres cançons de l'àlbum. Aquesta cançó pertany a un dels integrants del grup, Park Ji-min, classificant-la com el seu primer single. El tema busca retractar el sentir sobre les mentides i la toxicitat que moltes vegades les persones mostren.[2]

Llançament[modifica]

El solo va ser publicat, exactament el 10 d’octubre del 2016 i va superar els cinquanta milions de reproduccions a Spotify el 2018. Poc després del llançament el 2016, gràcies a la seva popularitat Jimin va tenir l'oportunitat de presentar-la en viu durant el Wings Tour Seoul de BTS.[2]

Composició i lletra[modifica]

Lie és considerada un dels temes més representatius de la carrera de l'estrella, no només perquè demostra la seva capacitat vocal, sinó per la coreografia, l'estil de la melodia i la lletra. En el moment de la creació Park Ji-min va participar en la composició junt a Docskim, Sumin, Hitman Bang i Pdogg. Tot i això, el cantant no va participar en la producció. Per la banda sonora, el cantant es va inspirar en una cançó popular espanyola de Manuel de Falla, anomenada La vida Breve.[3] Lie va ser descrita com a impressionant i dramàtica, transmet tons i emocions fosques que també ajuden a entendre el concepte general del àlbum. Jimin no ho va tenir fàcil a l’hora d’escriure la lletra, ja que era un tema delicat i s’havia de trobar la manera indicada per transmetre-ho. La lletra reflecteix l'amor propi i l'estima, com el concepte de no deixar-nos influenciar per ningú, ni per un mateix. El cantant representa tot això des de les seves pròpies experiències i vivències, abans i després de debutar.

Promoció[modifica]

Per la promoció es va publicar un petit curt amb un tros de la cançó unes setmanes abans, on es mostrava el cantant en diferents escenaris i situacions que representen emocions de la cançó. Això va provocar més visites en el vídeo i a la cançó.

Crèdits[modifica]

Els crèdits estan adaptats de les notes de Wings.[4]

Referències[modifica]

  1. «Wings by BTS - RYM/Sonemic» (en anglès). [Consulta: 12 novembre 2021].
  2. 2,0 2,1 «BTS: 'Lie', la canción con la que Jimin demostró su PODER a los 21 años (VIDEO)» (en castellà). [Consulta: 12 novembre 2021].
  3. «Jimin se inspiró en esta popular canción española para Lie» (en castellà). [Consulta: 12 novembre 2021].
  4. «Lie (BTS) - generasia». [Consulta: 12 novembre 2021].