Ligularia sibirica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLigularia sibirica Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Planta
Tipus de fruitaqueni Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAsterales
FamíliaAsteraceae
GènereLigularia
EspècieLigularia sibirica Modifica el valor a Wikidata
(L.) Cass.
Nomenclatura
EpònimSibèria Modifica el valor a Wikidata
BasiònimOthonna sibirica Modifica el valor a Wikidata
Sinònims
  • Cineraria sibirica (L.) L.
  • Senecio ligularia Hook. f.
  • Senecio sibiricus (L.) L. f.
  • Senecio cacaliifolius Sch. Bip.
  • Source: GRIN,[1] BMG[2]

Ligularia sibirica és una planta de la família de les compostes (Asteraceae). És l'espècie tipus per al gènere Ligularia.[3] És una planta herbàcia perenne d'entre 0,3 a 1,3 m d'alçada, nadiua de pantans i prats d'herba humits a la Sibèria, Europa central i Europa de l'Est. Abans era bastant comuna, però ha desaparegut de molts llocs a Europa, a causa del drenatge dels aiguamolls i la competència d'altres plantes que envaeixen el seu hàbitat natural; quan creixen al costat d'altres plantes d'ombra, les llavors no poden culminar la floració o la germinació d'un conjunt de llavors i es redueix considerablement.[4] Aquesta espècie, a vegades, creix en jardins per les seves grans fulles i altes tiges en forma com les flors de la margarida groga.

Referències[modifica]

  1. Germplasm Resources Information Network (GRIN). «Taxon: Ligularia sibirica (L.) Cass.» (HTML). Taxonomy for Plants. USDA, ARS, National Genetic Resources Program, National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland, 14-12-1995. Arxivat de l'original el 2012-09-14. [Consulta: 21 maig 2008].
  2. Botanic Garden and Botanical Museum Berlin-Dahlem. «Details for: Ligularia sibirica» (HTML). Euro+Med PlantBase. Freie Universität Berlin. [Consulta: 21 maig 2008].
  3. «Ligularia» (HTML). Index Nominum Genericorum. International Association for Plant Taxonomy, 20-02-2006. [Consulta: 21 maig 2008].
  4. [enllaç sense format] http://www.ib-pan.krakow.pl/pubs-pdf/Biuletyn%20Ogr.%20Bot./2003/bo12_11-22.pdf