Living apart together

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Fitxer:Living apart together  Parelles que estan juntes però viuen en cases diferents

Living Apart Together, A new family form

El Living Apart Together (LAT) és un fenomen nou en les relacions que sembla tenir el potencial de convertir-se en la tercera etapa del procés de canvi social. A diferència de les parelles en commutar matrimonis que tenen una família en comú, les parelles que viuen en les relacions LAT tenen llars separades. Degut a la seva tendència a no tenir compromisos estructurals i confiar ens els  emocionals, les LAT poden ser vistes com una manifestació d’individualització. Es determina que entre els adults majors, però no els més joves, les relacions LAT solen ser una alternativa estable per viure amb un soci, dialogades en el context de les institucions i arranjaments socials actuals. En català, s'està traduint com a 'Junts, però separats'

Tot i que les relacions no tradicionals són cada vegada més acceptades socialment, en molts sentits, les LAT encara es veuen com a desviades (i sense compromís) per part de terceres persones.

Estudis suggereixen que l'existència de la convivència com a institució social, juntament amb el matrimoni, és una condició prèvia necessària perquè les LAT siguin reconegudes com a institució social. Les relacions LAT no podrien existir a menys que existís una institució social anterior de convivència.

Bibliografia[modifica]

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13668809908412186

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.0022-2445.2004.00015.x/full

https://www.parship.com.mx/magazine/relaciones/living-apart-together.htm