Autoajuda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Llibre d'autoajuda)

Autoajuda és un terme que es pot referir a un individu o a un grup que cerca millorar des del punt de vista econòmic, espiritual, emocional o intel·lectual.

L'autoajuda és un dels principis bàsics del cooperativisme.

En el camp editorial els llibres d'autoajuda constitueixen un sector en expansió.

Història[modifica]

El primer llibre d'autoajuda va ser publicat l'any 1859 i titulat precisament "autoajuda" (self-help) i va ser escrit per Samuel Smiles (1812-1904). Començava el llibre amb la frase: "El cel ajuda a aquells que s'ajuden a ells mateixos", que és una variació del Déu ajuda aquells que s'ajuden a ells mateixos, una màxima que se cita sovint al Poor Richard's Almanac de Benjamin Franklin.

Crítica[modifica]

La principal crítica es resumeix en la frase sobre que els llibres d'autoajuda es caracteritzen per oferir respostes fàcils per a problemes personals complicats.

Wendy Kaminer, en el seu llibre I'm Dysfunctional, You're Dysfunctional ("Jo sóc deficient i vostè és deficient"), critica el moviment d'autoajuda per encoratjar les persones a centrar-se en el desenvolupament personal en lloc d'unir-se a moviments socials per tal de resoldre els seus problemes.

D'altra banda i segons APA Dictionary of Psychology hi ha beneficis potencials en l'autoajuda com són proporcionar suport emocional, el coneixement experimental i d'altres.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]