Llibre de Nahum

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de llibreLlibre de Nahum
Nahum-prophet.jpg
El profeta Nahum en una icona russa del segle XVIII
Tipus text sagrat
Sèrie
Part de Bíblia i Profetes menors
Modifica dades a Wikidata
El Profeta Nahum

El llibre de Nahum pertany als escrits dels profetes menors de l'Antic Testament de la Bíblia.

Autor[modifica | modifica el codi]

Nahum profetitzà cap a l'any 626 aC i l'única referència que tenim de la vida de Nahum és el lloc del seu naixement (Nahum 1, 1) on se'l anomena Nahum d'Elcoix (1, 1), és a dir, poble d'Elcos, situat, segon uns, a Galilea (Cafarnaüm), segon altres a Judea. No tan fundada és l'opinió que fos nascut a Alkosch, vila situada a prop de Mosul, on els nestorians veneren el seu sepulcre.

Contingut[modifica | modifica el codi]

El llibre conté alguns grups de composicions poètiques, totes dirigides contra Assíria i la seva capital Nínive. Nahum, autor de l'obra i probablement profeta "portaveu" del culte de Jerusalem i del rei Josies, profetitza la caiguda de Nínive, la capital dels principals enemics de Judà, fet que va succeir l'any 612 aC.

És una de les formes clàssiques i més antigues profecies de l'Orient Mitjà. L'objectiu era donar suport als esforços del rei pel renaixement i l'alliberament del país del jou dels assiris. L'enemic es descriu com l'enemic de Déu i, per tant, l'enemic de la creació i l'ordre. Encara que fins ara i durant molts anys aquest ha aixafat Israel, ara rep la seva recompensa, Déu el tracta com ell havia tractat als seus enemics. A vegades les paraules de Nahum són gairebé sàdiques i cruels.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llibre de Nahum Modifica l'enllaç a Wikidata