Llibreta d'estalvis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una llibreta d'estalvis és un document en forma de quadern expedit per una entitat de crèdit (banc o caixa d'estalvis) en el qual s'anoten els moviments de capital efectuats en el compte al qual està associat. Les anotacions no es fan a mà (antigament es realitzava d'aquesta manera), sinó que són efectuats per les impressores pròpies de l'entitat que l'ha emès o d'un caixer automàtic. Existeixen màquines tipus caixer que poden actualitzar una llibreta i imprimir el seu saldo.

En cada línia de detall se sol anotar la data de l'operació, el concepte, la quantitat carregada o abonada, el saldo del compte una vegada efectuada l'operació i el terminal operant (el que realitza o on es realitza l'operació).

Algunes vegades es poden usar per treure diners d'un caixer automàtic de la mateixa forma que amb una targeta de dèbit, però necessita estar habilitada la llibreta i tenir contractat aquest tipus de servei per poder operar amb un PIN (nombre d'identificació personal) en els caixers automàtics. Normalment el PIN de la llibreta no és el mateix que el de la targeta de dèbit tret que s'efectuï prèviament el canvi.

Vegeu també[modifica]