Llista d'agrupacions corals

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aquesta llista d'agrupacions corals és un recull amb grups rellevants d'arreu del món. Al costat del nom hi ha una breu informació de cada grup, amb l'any de la fundació, el lloc, tipus de repertori, director i alguna altra dada significativa.

Cors professionals[modifica]

Grup vocal creat el 1924 per al servei de les emissions de la BBC (Londres), des de fa anys és un cor de cambra professional. L'actual director és David Hill.
  • Chœur de Radio France
  • Cor de l'Armada Roja (en rus, Дважды Краснознаменный академический ансамбль песни и пляски Российской Армии им. А. В. Александрова)
És un cor d'homes, format per membres de l'armada russa. Va ser fundat el 1928 a Moscou per Alexander Alexandrov i actualment el dirigeix Vyacheslav Korobko.
El Cor del Gran Teatre del Liceu es consolidà als anys seixanta sota la direcció de Riccardo Bottino. Actualment la directora del Cor és Conxita Garcia
Cor de cambra fundat el 1981 per Tõnu Kaljuste, interpreta repertori des de cant gregorià fins als actuals compositors estonians. El 2001 assumí la direcció Paul Hillier. El 2007 han guanyat el Premi Grammy a la millor interpretació coral (Best Choral Performance).
Fundat el 1964 per John Eliot Gardiner a Cambridge (Gran Bretanya). El seu repertori, molt ampli, destaca per les seves interpretacions de música barroca.
També coneguts com els University of the Philippines Madrigal Singers, és un dels cors més premiats d'Àsia. Fundat el 1963 per Andrea Veneracion amb membres de la Universitat de les Filipines. Des del 2001 el director és Mark Anthony Carpio.
És el cor resident de l'Orquestra Simfònica de San Francisco. Va ser fundat el 1972, quan Seiji Ozawa n'era el director de l'orquestra

Cors amateurs o semiprofessionals[modifica]

Fundat el 1897 a Sant Sebastià (País Basc). Amb un reconegut prestigi internacional, té nombrosos premis musicals i culturals entre els quals cal destacar el Premi "Príncipe de Asturias de las Artes" (1984). Des de 1987 José Antonio Sainz és el seu director.

Cors de Gospel[modifica]

Cors universitaris[modifica]

Cors d'homes[modifica]

Cors de joves[modifica]

Cors infantils[modifica]