Llista d'episodis d'Avatar, la llegenda de la Korra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Avatar, la llegenda de la Korra és una sèrie d'animació estatunidenca creada per Michael Dante DiMartino i Bryan Konietzko. Es tracta d'una seqüela d'Avatar: L'últim mestre de l'aire, emesa a Nickelodeon entre 2005 i 2008. Fou estrenada el 14 d'abril del 2012 al mateix canal que la seva antecessora amb un especial d'una hora que incloïa els dos primers episodis.

De la mateixa manera que la seva predecessora, La llegenda de la Korra s'ambienta en un món fictici, inspirat per les cultures asiàtica i inuit, habitat per gent capaç de manipular els quatre elements: aigua, terra, foc i aire. Només l'Avatar té l'habilitat de dominar tots quatre elements, amb la missió de mantenir la pau, l'harmonia i l'equilibri de poder en el món. Així, l'Avatar es reencarna cíclicament en un membre de cadascuna de les quatre nacions. Korra, la protagonista, és la reencarnació immediata de l'Avatar Aang, i la sèrie s'ambienta setanta anys després dels esdeveniments d'Avatar: L'últim mestre de l'aire.

La sèrie consta de quatre temporades, anomenades "llibres", amb un total de 52 episodis. A Catalunya, s'estrenà el 5 d'agost del 2019.

Temporades[modifica]

Temporades Episodis Any d'emissió
Estats Units Catalunya
Primer llibre: Aire 1-12 14 d'abril del 2012 a
23 de juny del 2012
5 d'agost del 2019 a
13 d'agost del 2019
Segon Llibre: Els esperits 13-26 13 de setembre del 2013 a
22 de novembre del 2013
13 d'agost del 2019 a
22 d'agost del 2019
Tercer Llibre: Canvi 27-39 27 de juny del 2014 a
22 d'agost del 2014
22 d'agost del 2019 a
30 d'agost del 2019
Quart Llibre: Harmonia 39-52 3 d'octubre del 2014 a
19 de desembre del 2014
2 de setembre del 2019 a
10 de setembre del 2019

Llista d'episodis[modifica]

Primer llibre: Aire[modifica]

# Títol en català Director Guionista Data d'estrena als EUA Data d'estrena a Catalunya
1 Benvinguts a Ciutat República Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
14 d'abril de 2012 5 d'agost de 2019
Han passat alguns anys des de la mort de l'avatar Aang i la societat del Lotus Blanc s'ha d'encarregar de l'entrenament en el domini dels quatre elements de la futura avatar, la Korra. Però la Korra és una noia jove i impulsiva, i la paciència no és el seu punt fort, de manera que viatjarà sense permís a Ciutat República per trobar el mestre Tenzin i acabar el seu entrenament.
2 Una fulla al vent Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
14 d'abril de 2012 6 d'agost de 2019
La Korra s'ha quedat a viure a l'illa del temple de l'aire, prop de Ciutat República, on ha d'aprendre a dominar l'aire gràcies a les lliçons del mestre Tenzin. Però els avenços són molt lents i la noia se sent frustrada. Per distreure's, i tot i que en Tenzin li ho ha prohibit, la Korra s'escapa a Ciutat República per veure els combats del campionat professional de mestres dels elements.
3 La revelació Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
21 d'abril de 2012 6 d'agost de 2019
La Korra ha entrat a formar part de les Fures de Foc, un equip de lluita professional de mestres dels elements, però per poder-se apuntar al Torneig de Campions han de pagar 30.000 iuans, una quantitat de diners que no tenen. Mentre mira de fer diners amb la seva fura ensinistrada, en Bolin rep una oferta misteriosa i molt ben remunerada de la Triple Tríada, un perillós grup de delinqüents.
4 La veu a la nit Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
28 d'abril de 2012 7 d'agost de 2019
A Ciutat República, la població està dividida entre els mestres dels elements i els no-mestres. La irrupció d'un grup anomenat els Igualitaristes, liderats per un misteriós emmascarat que es fa dir Amon i que és capaç de prendre el domini dels elements a les persones que en tenen, portarà el regidor Tarrlok a crear una força de xoc per mirar d'aturar-lo. Amb aquesta intenció mirarà de reclutar la Korra per a la seva causa.
5 L'esperit de la competició Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
5 de maig de 2012 7 d'agost de 2019
La Korra decideix aparcar un temps la col·laboració amb la força de xoc del regidor Tarrlok i centrar-se en el Torneig de Campions de lluita de mestres dels elements. Però la situació dins de l'equip de les Fures de Foc no és senzilla: a la Korra li agrada en Mako, però en Mako està sortint amb l'Asami, filla del nou i ric patrocinador de l'equip. Per acabar d'embolicar la troca, en Bolin està enamorat de la Korra...
6 I el guanyador és... Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
12 de maig de 2012 8 d'agost de 2019
S'acosta el dia de la final del Torneig de Campions de lluita de mestres dels elements i l'Amon amenaça de crear el caos si se celebra el combat. D'entrada, el Consell de la República acorda de suspendre la final per motius de seguretat, però quan la cap de la policia Beifong assegura que mantindran l'ordre, el Consell canvia de decisió i permet que es disputi la final.
7 Les seqüeles Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
19 de maig de 2012 8 d'agost de 2019
L'atac de l'Amon i els igualitaristes contra l'estadi porta seqüeles. D'una banda, el regidor Tarrlok exigeix la dimissió de la cap de policia Beifong per no haver pogut garantir la seguretat del públic. Però d'altra banda, la cap Beifong, en Tenzin i la Korra segueixen la pista de l'Amon i els indicis els porten a Indústries Futur, l'empresa del pare de l'Asami i patrocinador de les Fures de Foc.
8 Quan els extrems es toquen Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
2 de juny de 2012 9 d'agost de 2019
Després de la dimissió de la cap Beifong de la policia, el regidor Tarrlok s'ho manega per posar com a cap de policia un titella al seu servei i per imposar, amb l'única oposició d'en Tenzin a l'assemblea del Consell de la República, una llei que estableix un toc de queda per als no-mestres i els obliga a ser a casa quan es faci fosc.
9 Records del passat Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
9 de juny de 2012 9 d'agost de 2019
Gràcies al seu domini de la sang, en Tarrlok aconsegueix segrestar la Korra i tancar-la en un lloc secret. Per despistar, però, ho prepara tot perquè sembli que han estat els igualitaristes de l'Amon qui han segrestat la jove avatar. En assabentar-se del segrest de la Korra, l'excap de policia Beifong allibera en Mako, en Bolin i l'Asami i tots quatre van a trobar en Tenzin per mirar de rescatar la Korra.
10 La sort canvia Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
16 de juny de 2012 12 d'agost de 2019
L'Amon i els igualitaristes llancen una ofensiva total, neutralitzen tots els membres del Consell de la República excepte en Tenzin, que aconsegueix escapar-se, i ataquen amb dirigibles Ciutat República i l'illa del Temple de l'Aire. Tot i que l'excap de policia Beifong, amb l'ajuda dels fills d'en Tenzin, aconsegueix repel·lir un primer atac a l'illa, en Tenzin decideix que tant la seva família com la Korra i els seus companys s'amaguin mentre esperen temps millors.
11 Secrets amagats Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
23 de juny de 2012 12 d'agost de 2019
La Korra i els seus companys s'amaguen mentre esperen l'arribada de la flota de les Forces Unides per mirar de recuperar Ciutat República. Mentrestant l'Amon i els igualitaristes s'han fet amos i senyors de la ciutat i han convocat un gran acte propagandístic a l'estadi. No s'ha descuidat, però, de l'imminent atac de les Forces Unides, per al qual tenen preparada una esquadrilla d'aviació sota les ordres del Hiroshi Sato.
12 S'ha acabat el joc Joaquim Dos Santos
Ki Hyun Ryu
Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
23 de juny de 2012 13 d'agost de 2019
La Korra i en Mako es presenten al míting victoriós de l'Amon per fer saber a tots els seus seguidors que en realitat és un mestre de l'aigua i de la sang, i que és gràcies al domini de la sang que pot prendre el domini dels elements als altres mestres. Alhora, en Bolin, l'Asami i el general Iroh es presenten a l'aeròdrom dels igualitaristes per mirar d'impedir que l'aviació de l'Amon es pugui enlairar.

Segon Llibre: Els esperits[modifica]

# Títol en català Director Guionista Data d'estrena als EUA Data d'estrena a Catalunya
13 L'esperit rebel Colin Heck Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Tim Hedrick
13 de setembre de 2013 13 d'agost de 2019
Ja fa sis mesos que la Korra va vèncer l'Amon i els igualitaristes. Des de llavors, el Consell de la República s'ha dissolt i la República Unida ha elegit el seu primer president democràtic. La Korra i en Mako han deixat les Fures de Ferro, ella per centrar-se en l'entrenament d'avatar i ell per entrar a la policia. I el pobre Bolin no acaba de sortir-se'n amb els nous companys.
14 L'aurora astral Ian Graham Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Joshua Hamilton
13 de setembre de 2013 14 d'agost de 2019
La Korra aconsegueix obrir el portal dels esperits del Sud. Segons el cap Unalaq, és el primer pas per recuperar l'harmonia entre el món dels esperits i el dels humans. Durant el viatge, però, la tensió entre la Korra i el seu pare augmenta quan ella s'assabenta que en Tonraq li ha amagat que el van expulsar del Nord. A més, l'avatar descobreix que les forces navals del Nord arriben a les costes del Sud.
15 Guerra civil (1a part) Colin Heck Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
20 de setembre de 2013 14 d'agost de 2019
Després que la Korra hagi reobert el portal espiritual del Sud, l'Unalaq vol que ara reobri el portal espiritual del Nord. Però alhora, l'arriba de la flota del Nord i el desembarcament de tropes al Sud crea tensions greus entre les dues tribus de l'Aigua i l'avatar es troba atrapada entre dos focs. Al mateix temps, en Tenzin mira de gaudir de les vacances amb la família, però no és fàcil.
16 Guerra civil (2a part) Ian Graham Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
27 de setembre de 2013 15 d'agost de 2019
L'Unalaq ha fet empresonar els rebels del Sud, que l'havien atacat, però també els pares de la Korra, acusats de col·laborar-hi. L'únic que ha aconseguit escapar-se és en Varrick. Per calmar la Korra, l'Unalaq li assegura que ha nomenat el millor jutge possible perquè tinguin un judici just. D'altra banda, en Bolin continua tenint problemes en la seva relació sentimental amb l'Eska, la cosina de la Korra, que el domina com vol.
17 Força de pau Colin Heck Tim Hedrick 4 d'octubre de 2013 15 d'agost de 2019
La guerra ha esclatat entre les tribus de l'Aigua del Nord i del Sud, encapçalades respectivament pels germans Unalaq i Tonraq, el pare de la Korra. Però com que el Nord té molta superioritat numèrica en tropes, en Tonraq envia la seva filla a Ciutat República per mirar d'obtenir el suport del president Raiko, de la República Unida. Mentrestant, en Varrick convenç en Bolin perquè sigui l'estrella dels seus 'flims'.
18 Operació encoberta Ian Graham Joshua Hamilton 11 d'octubre de 2013 16 d'agost de 2019
Mentre en Bolin es converteix en l'estrella de les pel·lícules d'en Varrick, a l'Asami algú li roba el material d'Indústries Futur. La policia es pensa que és cosa de la Tribu del Nord, però en Mako no ho veu gens clar i es posa a investigar pel seu compte, amb el dubtós ajut de la Triple Tríada. Durant aquest temps, l'avatar ha desaparegut: ha arribat a una illa deserta i no té cap record.
19 El començament (1a part) Colin Heck Michael Dante DiMartino 18 d'octubre de 2013 16 d'agost de 2019
L'avatar Korra ha perdut la memòria. Per recuperar-la, connecta amb en Wan, que va ser el primer avatar que va existir. Desterrat de casa seva, en Wan va sobreviure durant dos anys als boscos dels esperits i va aprendre a dominar el foc. Al cap d'un temps, però, va separar els esperits de la llum i la foscor, i d'aquesta manera va abocar sense voler el món a la destrucció.
20 El començament (2a part) Ian Graham Tim Hedrick 18 d'octubre de 2013 19 d'agost de 2019
La Korra ha anat recuperant la memòria. Després d'haver connectat amb en Wan, el primer avatar, decideix que per parar els peus a l'Unalaq ha de tancar el portal dels esperits abans de la Convergència Harmònica, que tindrà lloc d'aquí a poques setmanes. Així, la Korra espera evitar la foscor i recuperar l'harmonia entre el món dels esperits i el món dels humans.
21 La guia Colin Heck Joshua Hamilton 1 de novembre de 2013 19 d'agost de 2019
La Korra ha recuperat la memòria i se'n va a trobar en Tenzin i la seva família, que fan vacances. Estan totalment desconnectats del món i no en saben res, de les guerres de les Tribus de l'Aigua ni del portal Espiritual ni de res. Quan la Korra els posa al corrent de tot, en Tenzin s'ofereix per acompanyar-la al Món dels Esperits.
22 Una nova era espiritual Ian Graham Tim Hedrick 8 de novembre de 2013 20 d'agost de 2019
Les ànimes de la Korra i la Jinora busquen portals al món dels esperits. Arriba un moment, però, que se separen, i la Korra pren la seva identitat de quan era petita. És amb la mirada d'una nena petita que s'endinsa en el món dels esperits, guiada per l'Iroh, conegut de l'avatar Aang. Mentrestant, la Jinora arriba a la biblioteca dels esperits, on busca informació sobre els portals.
23 La nit de les mil estrelles Colin Heck Joshua Hamilton 15 de novembre de 2013 20 d'agost de 2019
S'acosta el dia de la gran estrena de "Nuktuk, l'heroi del Sud" i en Mako aconsella des de la presó al seu germà Bolin que tingui els ulls ben oberts per si en Varrick en porta alguna de cap. Mentrestant, la Korra i en Tenzin viatgen a Ciutat República per mirar un cop més de convèncer el president Raiko que s'uneixi a la guerra contra l'Unalaq abans que pugui alliberar en Vaatu, l'esperit fosc.
24 La convergència harmònica Ian Graham Tim Hedrick 15 de novembre de 2013 21 d'agost de 2019
Mentre l'ànima de la Jinora continua atrapada al món dels esperits, la seva àvia Katara té cura del seu cos, amb l'esperança de poder-la recuperar. Alhora, la Korra i els seus companys intenten tancar el portal dels esperits, que l'Unalaq té protegit, abans de la Convergència Harmònica. Però l'Unalaq els captura a tots... llevat d'en Bumi, que els haurà d'intentar alliberar tot sol.
25 Arriba la foscor Colin Heck Joshua Hamilton 22 de novembre de 2013 21 d'agost de 2019
Ha arribat el dia de la Convergència Harmònica i en Vaatu, l'esperit fosc, ha estat alliberat. La Korra, en Mako i en Bolin miren d'impedir costi el que costi que l'Unalaq es pugui fusionar amb en Vaatu per convertir-se en un nou avatar fosc. Mentrestant, en Tenzin i els seus germans busquen l'esperit de la Jinora al món dels eSud its i van a parar a la Boira de les Ànimes Perdudes.
26 La llum en la foscor Ian Graham Michael Dante DiMartino 22 de novembre de 2013 22 d'agost de 2019
La Korra s'ha d'enfrontar a l'Unavaatu, la fusió de l'Unalaq i en Vaatu, però ha perdut la connexió amb els avatars anteriors. Per això, en Tenzin li aconsella que connecti amb el seu propi esperit interior entrant a l'Arbre del Temps, que resulta que també li servirà per recuperar la memòria, a banda d'ajudar-la a intentar vèncer l'esperit fosc per salvar el món.

Tercer Llibre: Canvi[modifica]

# Títol en català Director Guionista Data d'estrena als EUA Data d'estrena a Catalunya
27 Una alenada d'aire fresc Melchior Zwyer Tim Hedrick 27 de juny de 2014 22 d'agost de 2019
Després de l'èpica batalla de la Korra contra l'Unavaatu, l'avatar fosc sorgit de la fusió de l'Unalaq i l'esperit fosc Vaatu, el món ha canviat notablement: Ciutat República és coberta de plantes enfiladisses que ho envaeixen tot i creen espais nous on habiten els esperits. I amb tot plegat, la popularitat de la Korra se'n ressent: segons les darreres enquestes només un 8% de la població aprova la seva gestió.
28 El renaixement Colin Heck Joshua Hamilton 27 de juny de 2014 23 d'agost de 2019
La Korra i el seu equip volen restablir la Nació de l'Aire, i per això es posen a buscar mestres de l'aire nous pertot arreu. Així troben en Kai, un nen orfe que s'afegeix al grup. D'altra banda, el senyor Zuko es proposa de trobar el grup de criminals fugits que representen una greu amenaça per a l'avatar, tot i que la Korra no sap res del perill que corre.
29 La Reina de la Terra Ian Graham Tim Hedrick 27 de juny de 2014 23 d'agost de 2019
La Korra i companyia continuen la cerca arreu del món per trobar mestres de l'aire nous, i amb aquest objectiu viatgen a Ba Sing Se, la ciutat emmurallada. Un cop allà, la Korra coneix la reina Huo-Ting, una dona irritable i manaire que li encomana que vagi a buscar la recaptació dels impostos perquè no caigui en mans dels bandits. Mentrestant, en Mako i en Bolin fan una trobada d'allò més inesperada.
30 En perill Melchior Zwyer Joshua Hamilton 11 de juliol de 2014 26 d'agost de 2019
Malgrat els esforços d'en Tonraq i del senyor Zuko per evitar-ho, en Zaheer allibera la P'li de la presó i torna a reunir la seva banda de delinqüents, que volen segrestar la Korra, cosa que fa que la Beifong la vagi a buscar per protegir-la. La Korra, mentrestant, amb l'ajuda de tot el grup, es proposa d'alliberar en Kai i els altres mestres de l'aire capturats per la Reina de la Terra.
31 El clan del metall Colin Heck Michael Dante DiMartino 11 de juliol de 2014 26 d'agost de 2019
NO DISPONIBLE
32 Antigues ferides Ian Graham Katie Mattila 18 de juliol de 2014 27 d'agost de 2019
NO DISPONIBLE
33 Els mestres de l'aire originals Melchior Zwyer Tim Hedrick 18 de juliol de 2014 27 d'agost de 2019
En Tenzin mira de reunir tots els nous mestres de l'aire al Temple de l'Aire del Nord per instruir-los i refundar la Nació de l'Aire. Però com que no se n'acaba de sortir, demana consell a en Bumi, que li recomana que apliqui una disciplina militar estricta..., però això encara empitjora la situació. D'altra banda, la Jinora i en Kai tindran problemes quan es trobaran uns caçadors furtius de bisons voladors.
34 El terror interior Colin Heck Joshua Hamilton 25 de juliol de 2014 28 d'agost de 2019
La Korra s'entrena amb la Su Beifong i altres mestres del metall per convertir-se en la primera avatar que domina el metall. En Bolin també ho intenta, però amb més poc èxit. El que no saben, però, és que estan en el punt de mira del Lotus Vermell, comandat pel mestre de l'aire Zaheer i els seus perillosos companys expresidiaris, que a més compten amb un còmplice inesperat dins de la ciutat.
35 La vigilància Ian Graham Michael Dante DiMartino 1 d'agost de 2014 28 d'agost de 2019
La Korra aconsegueix parlar amb en Zaheer al món dels esperits. Així s'assabenta que forma part d'una societat secreta, el Lotus Vermell, que busca derrocar els líders de totes les nacions i destruir l'ordre mundial. Però, abans que pugui avisar ningú, ella i l'Asami són capturades per la Reina de la Terra, i en Mako i en Bolin cauen en mans del Lotus Vermell. Ara tots es dirigeixen a Ba Sing Se
36 Llarga vida a la reina Melchior Zwyer Tim Hedrick 8 d'agost de 2014 29 d'agost de 2019
A la Korra i l'Asami les alliberen mentre les transporten cap a Ba Sing Se, però el dirigible amb el qual volaven s'estavella enmig del desert de Si Wong. Mentrestant, en Zaheer i la seva banda del Lotus Vermell entreguen en Bolin i en Mako a la reina Hou-Ting i pacten amb ella que els lliuri l'avatar així que arribi a la capital del Regne de la Terra.
37 L'Ultimàtum Colin Heck Joshua Hamilton 15 d'agost de 2014 29 d'agost de 2019
Per obligar la Korra a rendir-se, en Zaheer vol capturar els habitants del Temple de l'Aire del Nord. En Tenzin, en Bumi i la Kya intenten repel·lir l'atac del Lotus Vermell, però són ferits en la batalla. Els mestres de l'aire no poden fugir, i ara són captius, llevat d'en Kai i el seu nou amic, un bisó volador que li ha salvat la vida.
38 Entra al buit Ian Graham Michael Dante DiMartino 22 d'agost de 2014 30 d'agost de 2019
Després de l'atac d'en Zahir i el Lotus Vermell contra el Temple de l'Aire del Nord, l'avatar Korra i els seus amics busquen la manera d'alliberar tots els mestres de l'aire capturats. Però finalment la Korra no hi troba cap altra sortida que acceptar l'ultimàtum d'en Zaheer i lliurar-se a canvi de la vida dels mestres de l'aire.
39 El verí del lotus vermell Melchior Zwyer Tim Hedrick
Joshua Hamilton
22 d'agost de 2014 30 d'agost de 2019
En Zaheer i el Lotus Vermell enverinen la Korra per posar fi al cicle de l'avatar. Mentrestant, els seus amics intenten trobar-la, i també busquen els mestres de l'aire i la família d'en Tenzin. Finalment, en Kai, la Jinora i la resta es retroben, i la Su retira el verí metàl·lic de la Korra, però la substància ha estat molt temps dins del seu cos i sembla que l'avatar trigarà a recuperar-se...

Quart Llibre: Harmonia[modifica]

# Títol en català Director Guionista Data d'estrena als EUA Data d'estrena a Catalunya
40 Després de tots aquests anys Colin Heck Joshua Hamilton 3 d'octubre de 2014 2 de setembre de 2019
Fa tres anys, després que en Zaheer l'enverinés, la Korra se'n va anar al pol Sud. Ara tothom es pensa que continua la recuperació, però fa sis mesos que se'n va anar de casa i no se n'ha sabut res més. Mentrestant, en Mako, a contracor, fa de guardaespatlles del futur rei de la Terra, el príncep Wu, i en Bolin treballa per a la Kuvira, la dirigent temporal del Regne de la Terra.
41 La Korra tota sola Ian Graham Michael Dante DiMartino 10 d'octubre de 2014 2 de setembre de 2019
Durant la seva recuperació, la Korra va poder tornar a caminar amb l'ajut de la Katara, però encara no té prou força i no ha pogut tornar a l'estat d'avatar. Per això, mentre els seus amics continuen fent la seva vida, l'avatar vaga pel món per intentar guarir-se. Ara ha arribat a un aiguamoll guiada per un esperit..., i hi ha trobat la Toph Beifong.
42 La coronació Melchior Zwyer Tim Hedrick 17 d'octubre de 2014 3 de setembre de 2019
Després de molta més poca expectació del que es pensava, el príncep Wu finalment és nomenat rei del Regne de la Terra, però la Kuvira el deposa immediatament, perquè està decidida a governar ella mateixa. A l'aiguamoll, la Toph descobreix que la Korra encara porta verí metàl·lic dins el cos, però inconscientment es resisteix a deixar-se'l treure... Mentrestant, en Tenzin, molt amoïnat, demana a la Jinora, l'Ikki i en Meelo que trobin l'avatar.
43 La crida Colin Heck Katie Mattila 24 d'octubre de 2014 3 de setembre de 2019
En Tenzin ha encarregat a la Jinora, l'Ikki i en Meelo la missió de trobar la Korra. L'avatar s'ha refugiat al pantà amb la Toph i encara té verí metàl·lic al cos. Quan els petits mestres de l'aire troben la Korra, l'ajuden a recuperar-se perquè aturi la Kuvira, que està agafant el control del Regne de la Terra.
44 Enemic a les portes Ian Graham Joshua Hamilton 31 d'octubre de 2014 4 de setembre de 2019
La Kuvira amenaça d'entrar a Zaofu per la força. La Korra intenta propiciar una treva, però és massa tard: la Su i els seus fills ja han sortit amb la intenció de derrotar la Kuvira. Mentrestant, en Bolin i en Varrick s'assabenten de les veritables intencions de la Kuvira i deserten del seu exèrcit, però la Zhu Li els traeix i són capturats.
45 La batalla de Zaofu Melchior Zwyer Tim Hedrick 7 de novembre de 2014 4 de setembre de 2019
La Kuvira derrota l'avatar i controla l'Imperi de la Terra. Els petits mestres de l'aire i l'Opal rescaten la Korra i surten de Zaofu. Després de tres anys, la Korra torna a Ciutat República. Mentrestant, en Varrick i en Bolin s'escapen d'en Baatar Júnior i intenten arribar a la ciutat per avisar tothom que la Kuvira té la súper arma.
46 Retrobament Colin Heck Michael Dante DiMartino 14 de novembre de 2014 5 de setembre de 2019
La Korra torna a Ciutat República i es retroba amb l'Asami, i en Mako. El príncep Wu és segrestat i l'Equip Avatar surt a rescatar-lo. Mentrestant, en Bolin i en Varrick s'alien amb un grup de fugitius que intenten passar la frontera de l'Imperi Terra. Al pantà, l'exèrcit de la Kuvira comença a tallar lianes dels esperits.
47 Records Michael Dante DiMartino Joshua Hamilton
Katie Mattila
Tim Hedrick
21 de novembre de 2014 5 de setembre de 2019
En Mako explica al príncep Wu com va conèixer la Korra i els conflictes amorosos que va tenir amb ella i amb l'Asami. A l'Illa del Temple de l'Aire, la Korra explica a l'Asami els dubtes que té sobre la manera com ha de mantenir l'equilibri al món. Mentrestant, en Varrick explica als fugitius la història d'en Bolin en forma de guió de pel·lícula.
48 Més enllà del bosc Ian Graham Joshua Hamilton 28 de novembre de 2014 6 de setembre de 2019
Les lianes del bosc dels esperits que va crear l'UnaVaatu quan es va enfrontar a l'esperit gegant de la Korra s'empassen una excursió de turistes. Mentrestant, els líders mundials decideixen reforçar les fronteres quan saben que la Kuvira agafa lianes de l'aiguamoll per fer una arma superpotent. I la Korra, per la seva banda, va a veure en Zaheer per intentar alliberar-se de la seva influència devastadora i poder tornar al món dels esperits.
49 Operació: Beifong Melchior Zwyer Tim Hedrick 5 de desembre de 2014 6 de setembre de 2019
En Bolin, l'Opal i la Lin van cap a Zaofu per rescatar la Su i la seva família i troben la Toph, que els ajudarà en aquesta missió. A Ciutat República, en Raiko dirigeix el pla de defensa de la ciutat. El príncep Wu s'encarregarà del pla d'evacuació i l'Asami i en Warrick crearan vestits mecanitzats voladors.
50 El Gambit de la Kuvira Colin Heck Joshua Hamilton 12 de desembre de 2014 9 de setembre de 2019
La Kuvira anuncia a les seves tropes que atacaran Ciutat República, mentre el president Raiko i els seus col·laboradors es preparen per defensar-se. La Zhu Li els explica que la Kuvira atacarà al cap de dues setmanes i que ella no els ha traït pas. Mentrestant, en Baatar Júnior és capturat, i la Korra té una estratègia perquè la Kuvira no els ataqui.
51 El dia del colós Ian Graham Tim Hedrick 19 de desembre de 2014 9 de setembre de 2019
La Kuvira ataca Ciutat República amb un exèrcit de meca-vestits i amb un meca-vestit gegant on va ella mateixa. En Bataar Junior informa els líders de Ciutat República que el gegant és més fort perquè funciona amb energia de les lianes dels esperits. L'Asami i en Varrick intenten arreglar uns prototipus de vestits de colibrí per enfrontar-s'hi, amb l'ajut inesperat del pare de l'Asami, mentre els mestres de l'aire proven de contenir l'atac.
52 El darrer baluard Melchior Zwyer Michael Dante Dimartino 19 de desembre de 2014 10 de setembre de 2019
Ciutat República és una zona de guerra. L'Equip Avatar aconsegueix destruir el gegant mecanitzat i, després d'una lluita ferotge, la Korra convenç la Kuvira perquè es rendeixi. Un cop acabada la guerra, en Varrick i la Zhu Li es casen, el príncep Wu promet que abolirà la monarquia i la Korra i l'Asami se'n van de vacances al món dels esperits.