Llista de personatges de la trilogia El Llegat

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Llista de personatges de la trilogia El Llegat (Inheritance) de Christopher Paolini.

Aliats[modifica]

Dracs
Elfs
Genets de Drac
  • Brom
  • Eragon
  • Oromis, el Savi que Dol, és el personatge que ajuda a Eragon en el seu entrenament com a genet de dracs. Viu a Ellesmera i és un elf. Ell també és un genet, però és molt vell i no pot lluitar contra Galbatorix.[cal citació]
Humans
Nans
Vardens
Altres

Forces de Galbatorix[modifica]

Dracs 
Genets de Drac 
Altres 


Morzan [cal citació][modifica]

Morzan és un personatge de la trilogia El Llegat, de Christopher Paolini, que tot i que no apareix als llibres, se li esmenta força vegades, i el seu paper a la vida és importantíssim per al desenvolupament de la història. Morzan, en la caracterització, és comparable a Anakin Skywalker (que esdevé Darth Vader) a la saga Star Wars, ja que primer fa servir el seu poder pel "bé", caient després al "costat fosc" i servint Galbatorix, semblant a l’Emperador Palpatine. Darth Vader es revelarà pare de Luke Skywalker, de la mateixa manera que Eragon resultarà ser el fill de Morzan.

Morzan va ser un Genet de Drac abans de la Caiguda, quan el seu amic i Genet Galbatorix aconsegueix molt de poder i es corona rei. Va ser alumne d’Oromis, i una de les persones més admirades per Brom.

Galbatorix va coaccionar a Morzan a trair els Genets, i va aconseguir que l'ajudés a robar el drac Shruikan, matant el Genet escollit pel drac en el procés. Morzan va jurar lleialtat a Galbatorix, i va ser el primer dels tretze Apòstates.

Molts anys després, Morzan servia Galbatorix i l'ajudava en els seus foscos designis. Durant aquest temps, va conèixer una dona en un dels seus viatges, i s'hi va enamorar. Aquesta dona, Selena, es va convertir en la seva arma secreta, i l'ensenyà una mica de màgia. Selena va donar a llum a Murtagh, pel qual Morzan no mostrava cap compassió. Fins i tot va arribar a llançar la seva espasa (Zar’roc) contra ell, deixant-lo amb una cicatriu a l'esquena. Selena es va quedar embarassada del seu segon fill, i va fugir per por que li passes el mateix que al primer. Es va amagar a Carvahall amb l'ajut de Brom, i va donar a llum a Eragon (personatge). Després, ella desapareixeria.

La mort de Morzan va ser ocasionada per Brom, el seu anterior igual i ara amarg enemic. Brom, enfurismat per la seva traïció, i com responsable de la mort del seu drac, va atacar Morzan en combat. Finalment el va matar posant fi a la seva amenaça, però no al seu llegat.

Zar’roc és l'espasa de Morzan, forjada pels elfs. Zar’roc significa sofriment. La seva fulla i la seva funda són de color vermell, coincidint amb els colors del seu drac. Després de la seva mort, se la va quedar Brom, guardant-la durant molts anys abans de donar-se-la a Eragon. Eragon la va portar durant un temps, arribant a ser un gran mestre espadatxí amb ella. Murtagh li va prendre, reclamant-la com la seva herència. Casualment, el seu drac Espina, també és de color vermell.